15. kolo
18.11.2012 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 1:0

Fotbalisté Brna navzdory početnému oslabení zdolali v 15. kole české nejvyšší soutěže Příbram nejnižším možným rozdílem 1:0. Vítězství zařídil gólem již v 9. minutě domácí Lutonský. Domácí celek tak ukončil čtyřzápasové čekání na výhru a v tabulce se posunul na páté místo, zatímco Příbram si připisuje čtvrtou porážku v řadě na hřištích soupeřů a nadále zůstává poslední.

I přes absenci několika útočníků měli Brněnští v zápase územní převahu. Na hrotu Mezlíka totiž doplňoval jinak defenzivně laděný Přerovský. Domácí byli hned od začátku aktivnějším týmem a již v deváté minutě otevírali skóre. Zásluhu na tom měl obránce Lutonský, jenž překonal příbramského brankáře Hrušku.

Tento rychlý gól ještě víc povzbudil domácí hráče a zvýšili svoji aktivitu na hřišti, ale do gólových příležitostí se dostávali málokdy. Postupem času si hosté dokázali vytvořit pár brejků, kterým však chybělo přesnější zakončení. Ve 25. minutě hlavičkoval hostující Wágner do gólmana Doležala, který pak o několik okamžiků později zlikvidoval střelecký pokus Trappa. Zvýšit na 2:0 mohl domácí útočník Mezlík, ale ten těsně minul bránu. Na konci poločasu došlo k vyloučení poté, co obdržel červenou kartu Mezlík pravděpodobně za ohnání se po soupeři.

Ve zbytku zápasu tak měli příbramští hráči početní převahu, ale na trávníku to nebylo vůbec znát. Brněnští o jednoho hráče méně pohodlně hlídali jednobrankový náskok a nepouštěli soupeře do vážných šancí. Pouze jednou za celý druhý poločas hosté zahrozili před brněnskou bránou. V 63. minutě přistál nebezpečný centr zleva na hlavě volného Wágnera, ten však na hranici malého vápna hlavičkoval hodně nepřesně. Do závěrečného hvizdu rozhodčího se už nic zajímavého neudálo, a tak Brno zvládlo v početném oslabení, které trvalo 53 minut, ubránit jednobrankové vedení.

Autor: David Křížka / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aspoň si tady zvednou sebevědomí kluci zlatí... 2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Veselac

tip 2...0:1

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram vybojuje remízu. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele