30. kolo
01.06.2013 17:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Slovácko v derby zabralo a odváží si z Brna všechny tři body

Svěřencům Svatopluka Habance se podařilo odpovědět na poslední vzájemný výsledek a zejména díky skvělému vstupu do druhého dějství si z jihomoravské metropole odváží kýženou výhru 1:3. Ta Slovácko uchová na deváté příčce, zatímco soupeř zůstává třináctý.

Zbrojovka měla od úvodního hvizdu více ze hry, častěji kontrolovala mičudu na svých kopačkách, skvěle chytající Melichárek byl však pro domácí neřešitelnou překážkou. To se potvrdilo hned vzápětí, když hostující brankář skvěle načasovaným vyběhnutím zneškodnil šanci Mezlíka! Tomu samému hráči následně chytil i ránu z dálky. A do třetice Mezlík opřel svůj projektil do břevna Melichárkovy branky! Ještě předtím ve vyložené pozici netrefil balón Pašek.

Ve druhých čtyřiceti pěti minutách se však hra Slovácka výrazně pozvedla, čemuž jistojistě pomohl i příchod odvážného Mariána Kováče, jenž zaujal místo nevýrazného Milana Kerbra. Domácí ekipa se musela rázem bránit a zvyšujícímu tlaku dlouho odolávat nedokázala. Valenta sice ještě nejprve z malého vápna napálil Doležala, Kunclův centr si však v 54. minutě srazil do branky Traoré a bylo to 0:1.

Po dalších čtyřech minutách navíc čerstvý Kovář vyhrál běžecký souboj s Doležalem a následně už pro něho nebyl problém usměrnit míč do opuštěné branky - 0:2. Zbrojovka se však ještě vrátila do hry, když do sítě zapadl tečovaný volný přímý kop Zavadila - 1:2. Konečné drama se ale nekonalo, definitivní klid dodal slováckému týmu Došek, který těžil z přesného pasu Valenty a hlavou zapsal svoji rekordní 13. branku!

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
tlaci

v Brně oslavy 100 let 2:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
PISTOLERO

1:2

Reagovat
PISTOLERO

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele