26. kolo
03.05.2013 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 1:1

Jihlava dlouho sahala po třech bodech, které by ji přiblížily sedmé Boleslavi, ale na branku Karola Karlíka dokázal tři minuty před koncem odpovědět Tomáš Borek. Střelec první branky utkání navíc obdržel červenou kartu.

První ránu vyslal směrem brankáře Filipa Rady slovenský záložník Karol Karlík, ale brankář hostujícího celku byl na jeho pokus připraven a v klidu jej ukryl do náruče. Brankář Rada měl práci i chvíli poté, kdy musel vybíhat na centr Lukáše Masopusta a vyboxovat jej do bezpečí. A do třetice všeho dobrého vyzkoušel pozornost Filipa Rady obránce Tomáš Josl.

Skóre se mohlo měnit i na druhé straně, ale devítigólový útočník Zbyněk Pospěch ve vápně nemířil přesně. A tak Jihlava trestala. Na hranici vápna se k míči dostal nabíhající Karol Karlík a jeho dělovku zastavila až síť za zády brankáře Filipa Rady - 1:0 pro domácí celek.

Vracející se obránce Jan Vorel měl plné nohy práce, aby vyrazil střelu domácího Lukáše Vaculíka, nakonec ale jeho úsilí stačilo. Po spolupráci Masopusta s Jungrem ukončil druhý jmenovaný prvý poločas nepřesnou střelou. Do kabin tak odcházeli mnohem spokojenější domácí hráči, kteří si vedoucí gól za svou aktivitu jednoznačně zasloužili.

Do druhého poločasu v dresu hostí již nenaskočil Pavel Hašek, který přenechal místo střídajícímu záložníkovi Tomáši Bergerovi. Kýžený efekt v podobě vyrovnávací branky se ale dlouho nedostavoval. Přesto můžeme konstatovat, že hosté převzali aktivitu a na bránu Jaromíra Blažka mířil jeden projektil za druhým. Zpočátku byly, pravda, velmi nepřesné, ale například Malého rána z velké vzdálenosti za zmínku určitě stála.

Dvacet minut před koncem utkání pozorovali diváci i sudí Bílek nebezpečný roh hostí, se kterým si Jaromír Blažek musel poradit až nadvakrát. Chvíli poté obdržel svou první žlutou kartu v utkání Karol Karlík, dosavadní hrdina zápasu. Střídající Tomáš Berger se mohl taktéž stát hrdinou, ale jeho rána mířila jen do tyče Blažkovy brány! Dukla ale utahovala šrouby a také se dočkala střeleckého úspěchu. Tomu předcházela faul Karlíka na Tomáše Borka, za což byl Karlík vyloučen. Tři minuty před koncem řádné hrací doby se Tomáš Borek dokázal pomstít za onen faul a gólem stanovil konečný stav podvečerního klání.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla ted hraje celkem dobře, ale vzhledem k bilanci kterou má Jihlava doma tipuji nerozhodný stav.

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 0:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nezklamali, pěknej kurz 3,0

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mrzi.. .

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla v pohode standard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele