13. kolo
05.11.2012 18:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Drama na stadionu U Nisy nakonec skončilo výhrou domácích

Přes velkou snahu hostujícího Slovácka v závěru utkání se nakonec radují domácí hráči Liberce. Velké představení odehrál Jiří Štajner, vůdčí postava liberecké ofenzivy.

První větší akci zápasu si připravili domácí, hostující brankář Melichárek musel zasahovat proti štiplavé ráně Bosančiče. Ve studeném počasí se ale domácí fanoušci přeci jen po chvíli zahřáli, protože se poprvé měnilo skóre. Kousek před vápnem byl faulován Jan Blažek a k exekuci přímého volného kopu se postavil špílmachr Jiří Štajner. Holohlavý hračička napřáhl a kroucenou střelou rozšířil svou sbírku gólů - 1:0.

Pokud chtěli hosté srovnat, zchladila je další akce Liberce. O pouhé dvě minuty později totiž domácí hráči skórovali podruhé. A opět byl v zárodku gólové šance Jiří Štajner, který dobře viděl nabíhajícího spoluhráče a adresoval mu přesnou nahrávku. Pro Šurala již křížná střela nebyla větším problémem.

Josef Šural byl při chuti, jeho další ránu musel vyrážet Melichárek. Zahřmělo ale na druhé straně. Když se oba týmy nejspíš viděly v šatně, udeřili hosté a tím dali zápasu nový náboj. Kerbrův centr z pravé strany uklidil pod Bičíkovo břevno kapitán Trousil a vykřesal pro svůj tým naději.

Do druhého poločasu nastoupily oba celky v totožných sestavách a jako první se o vstřelení branky pokusili hosté. Brankář Bičík ale míč včas vyboxoval. Na druhé straně mohl brankáře Dušana Melichárka ohrozit Delarge, ale obrana jeho akci nakonec zastavila.

Velké šance měl hostující Libor Došek. Nejprve hlavičkoval mimo, poté dostal uvnitř vápna dobrou přihrávku, ale zakončoval "na dlouhou nohu" - což v případě Libora Doška zní opravdu zajímavě. Po faulu na velikána Slovácka střílel technickou ranou Volešák, ta dokonce skončila na spojnici tyče a břevna.

Velmi nebezpečným hráčem domácího výběru se postupně stal Bosančič. Záložník s číslem 10 na zádech si několikrát obešel protihráče, jeho nejzajímavější střelu k tyči musel hokejovým zákrokem vyrazit Melichárek. Deset minut před koncem se v rychlém protiútoku objevil před hostující bránou opět Bosančič, byl zezadu faulován Reinberkem a po nápovědě pomezního rozhodčího se pískalo. Domácí mohli zahrávat přímý volný kop, a protože Reinberk měl již jednu žlutou kartu, po druhé žluté následovala červená. Slovácko tedy prohrávalo a navíc jej čekalo oslabení.

A toho nakonec domácí využili. Sedm minut před koncem si míč pod patronát vzal Jiří Štajner, navázal na sebe obránce hostí a nabídl balón nabíhajícímu Vojtěchu Hadaščokovi. Ten byl přitom na hřišti pouhé tři minuty!

Brankové hody ale stále pokračovaly - Liberec již nepůsobil v zadních řadách tak nekompromisně, čehož využil Libor Došek a po brilantní nahrávce se tváří v tvář brankáři Bičíkovi nemýlil. Čekala nás tedy ještě zajímavá pětiminutovka. V ní jsme se ale další branky již nedočkali, poslední akcí zápasu bylo Štajnerovo nahrazení Janem Nezmarem. Vítězný Liberec je na páté pozici, hosté z Uherského Hradiště devátí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Výsledky vzájemných zápasů jsou velice těsné,takže odhaduji,že v tom budou pokračovat.Tip tedy HX,nebo X.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

Liberec dávno nemá mistrovskou formu, ani bych se nedivil, kdyby tam Slovácko vyhrálo. tip:X, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Blažek)

Reagovat
REPLIKATOR

Slovan musí vyhrát. V dalších kolech se budou totiž těžko získávat body - venku Tepláky, kde jsme prohráli posledních šest ligových zápasů a potom doma Plzeň...

Reagovat
Lamskej#RMCF

myslím si, že podle odhadovaných sestav to skončí nerozhodně :D ...máte tam chybuuu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Malavi

díky , sorry, už je opraveno...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
georgeo

řekl bych, že je na čase z Liberce odvést výhru, málokdy k tomu byla podobná příležitost...stačí zlepšit produktivitu a mohlo by to vyjít, zvláště když nebude hrát Valenta, takže by to mohlo klapnout můj tip 1:2 (Šural - Hlúpik, Kovář)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele