20. kolo
16.03.2013 15:40 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:1

Slavia Praha v televizním utkání porazila mistrovský Slovan Liberec 3:1 a navázala tak na úspěch z minulého kole, kdy si přivezla všechny body z Brna. Sešívaní dnes těžili ze své produktivity, kdežto Liberečtí měli zejména v prvním poločase dost smůly. Radost ze 100. ligového zásahu Jiřímu Štajnerovi poněkud zhořkla.

Krásné počasí a mistrovský Slovan bohužel diváky do ochozů stadionu v Edenu nenalákalo. Divácká návštěva nebyla zrovna optimální, nicméně zejména slávističtí fans byli slyšet.

Začátek utkání příliš fotbalové zábavy nepřinesl a až po půlhodině hry byly k vidění zajímavé šance. Ve 27. minutě pelášil na Čontofalského Šural, ale slávistický brankář se vyznamenal. O chvíli později orazítkoval tyčku Renato Kelič a Liberec tak neproměnil hned dvě velké tutovky. Na druhé straně si Slavia vypracovala první šanci a tu využila. Kisel při rohovém kopu nacentroval míč na hlavu Dobrotky a ten poslal domácí do vedení - 1:0 pro Slavii. Slovan měl ještě v prvním poločase možnost vyrovnat, ale opět měl smůlu. Rabušic totiž orazítkoval břevno!

Liberec začal aktivně i druhý poločas a vyplatilo se mu to. Po centru Fleišmana se objevil sám před Čontofalským Jiří Štajner a ten svojí 100. ligovou trefou zajistil vyrovnání na 1:1! Hosté byli v tuto chvíli na koni, jenže za dalších šest minut si Slavia vypracovala druhou šanci a i tu proměnila. Sackeye vyrobil hrubku a slávisté šli do přečíslení. Kisel pak ve vápně našel Škutku, který s klidem dal na 2:1.

Obrana Liberce se sesypala a za dalších osm minut už to bylo 3:1. Karol Kisel běžel sám na Kováře a proměnil. V 66. minutě pak bylo definitivně po zápase, neboť Isaac Sackey předvedl další hloupý zákrok a byl vyloučen. Oslabený Liberec se na zvrat nezmohl a Slavia tak vyhrála podruhé v řadě.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Liberci se na hřišti Slávie dlouhodobě daří. Slavia dokázala z posledních 9 domácích pokusů porazit Liberec pouze 2x. Poslední čtyři zápasy dokonce skončily pokaždé výhrou hostujícího týmu o dva góly

Reagovat
REPLIKATOR

*poslední tři zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

zapas muze skoncit jakkoliv...tezce tipovatelne...tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Čonka - Gecov - Mičola, Kisel, Skácel/Vošahlík- Škútka, Fenin/Škoda (moje)

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.Liberec se už asi soustředí na domácí pohár.Jedině přes něj může letos do pohárové Evropy.

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - Škoda, Mičola

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
REPLIKATOR

Sackey Tragéd

Reagovat
Sw!fty

takže Bony se nekoná? :D

Reagovat
smazaný uživatel

7 cizinců (Slováků) v základní sestavě Slavie, to nebýval obvyklý jev

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tipoval jsem 1x .Navíc jsem vsadil za 3 000,-,že oba dají gól kurz1,75 je to sice někdy risk,ale tady se to dost nabízelo a tohle dnes nikomu nedá žádná banka.Jinak Liberec jak jsem řekl o nic nehraje.Slavia potřebovala vyhrát a Štajner "potřeboval"dál 100 gól.Takže dvě,nebo tři mouchy jednou ranou?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele