16. kolo
23.11.2012 20:15 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia nestačila ani na Baník a zakončila tím bídný podzim

Slávistická legenda, Stanislav Vlček, si asi představovala rozlučku s aktivní kariérou za docela jiných okolností, nakonec však musel zkušený útočník skousnout porážku s ostravským Baníkem, který se tak dotahuje pouhý bod za Pražany.

Domácí se museli obejít bez vykartovaného Milana Škody, i přesto však druhý čistokrevný útočník v červenobílých barvách Stanislav Vlček začal pouze na lavičce, na hrotu dostal důvěru odchovanec Baníku Tomáš Mičola. Ten na sebe poprvé výrazněji upozornil po pěti minutách hry, ovšem na Kiselův centr přes všechnu snahu nedosáhl. Slavia měla územní převahu, finální fáze ale znovu svěřence Petra Rady trápila.

Naproti tomu Slezané dokázali těžit z minima maximum. Nejlépe to v šestnácté minutě dokumentoval rychlý protiútok, po kterém zakončoval Majtán, jeho pokus mířící pod břevno však vytáhl skvěle reagující Berkovec! Před koncem prvního dějství se začal obraz hry, i díky množství standardních situací, obracet a po dalším centru Milosavljeva se ve skrumáži nejlépe zorientoval Kaprálik - 0:1.

Vládce slávistické lavičky na absenci čistého hrotového útočníka reagoval po svém a místo Mičoly (vystřídal ho Koreš) se na vrchol domácí pyramidy postavil urostlý stoper Latka. Přítomnost vysokého hlavičkáře dělala hostující defenzivě velké potíže, Latka hned záhy sklepl míč pro Kisela, tomu se však nepodařilo zacílit přesně. Nad Edenem nedokázali rozjasnit ani Dostál a střídající Koreš, kteří branku nenašli.

Po hodině hry přišel aktivně podpořit domácí snahu o vyrovnání loučící se Vlček, ani jeho zkušenost ovšem nebyla vršovickému celku pranic platná. Naopak v sedmdesáté sedmé minutě rozehrával přímý volný kop z ideální pozice střídající Zeher a parádní technickou ranou přes zeď nedal strážci domácí svatyně naději zasáhnout - 0:2. Už několikrát odepsaný hráč tak Ostravě pojistil druhý venkovní úspěch v sezóně!

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 pro baník

Reagovat
smazaný uživatel

sorry 1:3 pro baník

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
OtecJaJ10

02

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 serus Ostravo

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Majtán.Milosavljev)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 červenobílej válec win

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia to musi urvat za kazdou cenu, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jděte už do prdele hovada a začněte hrát . Je mi z vás k

Reagovat
smazaný uživatel

krása !!! Baník vyhrál v Edenu to jsem nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

no, baníček překvapil! jen tak dál!

Reagovat
Han střelil první

Největším šokem pro mě byl Vašenda. Ten kluk snad letos poprvé zahrál dobrý zápas!

Reagovat
junglist

nechápu jak ten rada staví sestavy, úplně ignoruje typy hráčů...petráka dá na stopera, dobrotku do zálohy, přesně opačně než ty hráči sou zvyklí...před zápasem křičí jak chce vyhrát a postaví to bez útočníka, pak nitranskýho na stopera, no magor...jasně že ty hráči taky nehráli nejlíp ale vidim to zlo v radovi...řek bych že se ho ty hráči bojej, hrajou jak posraný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele