26. kolo
06.05.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Teplice 0:2

Teplice si z Olomouce vezou cenné tři body a musíme říci, že naprosto po právu. Obranu Sigmy sice hosté otevřeli vícekrát, ale góly se podařilo vstřelit jen Mahmutovičovi s Matulou.

Hosté se dlouhodobě pohybují na zcela opačných koncích tabulky, než bývali jejich fanouškové zvyklí. Tepličtí se dnešním výsledkem teprve dostali ze sestupových vod, favorita zcela zaskočili a tři body si odvážejí domů. Sigma Olomouc zůstává na čtvrtém místě.

Do první šance se ale dostali domácí, když se povedenou ranou po odraženém míči prezentoval záložník Tomáš Hořava. Projektil z jeho kopaček ale mířil mimo tři tyče. O minutu později se k hlavičce po rohovém kopu Vepřeka dostal Martin Šindelář, ale jeho hlavička mířila po odskoku nad bránu.

Aktivnější domácí chtěli využít další trhliny v plánu hostí, kterou se stalo zranění Tomáše Vondráčka. Jeho místo zaujal Ján Chovanec. První drápky vystrčily také Teplice, Mahmutovičova nahrávka hledala nabíhajícího Litsingiho, ale ani z této akce první gól zápasu nepadl. Po půlhodině hry zahrávali hosté rohový kop, který si našel David Jablonský a jeho hlavička už brankáře Zdeňka Zlámala vystrašila.

Střídající Ján Chovanec se mohl zapsat do historie zápasu skvělou ranou, radost ze vstřelené branky mu ale zneškodnilo břevno! A tak se Chovanec musel o branku pokusit ve druhé půli. Ani pět minut po návratu ze šaten ale nemířil přesně a brankář Zlámal míč zkrotil. Mrzet jej to nemuselo, protože se Teplice po hodině hry dočkali zasloužené vedoucí branky. Jakub Podaný nabídl míč lépe postavenému spoluhráči Aidinu Mahmutovičovi, který pohodlně skóroval - 0:1.

Po deseti minutách se hosté postarali o navýšení náskoku a jakákoli naděje domácího týmu na bodový zisk vzala za své. V závaru bojů v pokutovém území se nejlépe zorientoval Milan Matula, který procpal míč za Zlámalova záda - 0:2.

Ani posílení útoku Sigmy v podobě Michala Ordoše nepomohlo domácím Hanákům v honbě za body, dnes si výhru zasloužili především hosté. Výsledek, který se jim do konce utkání již podařilo udržet, je posunul ze sestupové zóny, i když vyhráno ještě nemají.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

SIGMA VYHRAJE

Reagovat
vanGomm

Tip 12.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych to videl spis na 15

Reagovat
vanGomm

Tak jako existují dvojtipy 1X,nebo X2,tak se dá tipnou i dvojtip 12.

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma uz by konecne mohla vyhrat...prece jen je to v posl.zapasech hruza...Je mozne ze hoste uhraji veledulezity bod..nicmene hraju na domaci.....s kym by nevyhrali uz kdyz ne s Teplicema...tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajou 1:0 a gol dá plšek a měly by výhrat jestli chcou evropské poháry hrát

Reagovat
freakmarena19

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

normálně bych tipnul remízu, ale kvůli tomu, že Sigma už nevyhrála 7 zápasů v řadě, bude její hlad po vítězství obrovský. 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam obavu že nevyhraje Sigma,František Hrdlička zařidi to jak 4 žlutou kartu na Baroše.

Reagovat
smazaný uživatel

Pivarníku končíš!!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
widlak

Sice Taplice moc nemusím, ale třetí místo je třetí místo. A Žito 44 to s tím finále LM asi nedá

Reagovat
jazzmaster

Katastrofa, je mi líto těch 90 Kč. Žádná bojovnost, nasazení nic. O předvedené hře ani nemluvím, fakt hnus. Teplice vyhráli zaslouženě. Až si budou hráči příště stěžovat, že chodí málo fanoušků, tak bych jim připomněl tohle. Být jen náhodný návštěvník, tak už se tam taky neukážu...

Reagovat
smazaný uživatel

To byl prodani zapas.

Reagovat
jazzmaster

V prdeli leda. Sigma takhle hraje minimálně posledních 5 zápasů, nechápu co se děje. Primadony chcou hrát o Evropu, ale neudělají pro to lautr nic...

Reagovat
patrikhm

Ale jo, udělají.. přestoupí do týmu, kde se ty poháry hrají..

Reagovat
Gryphonheart

Škoda toho výsledku, samozřejmě ztráta olomouce na třetí flek se hodí, na druhou stranu vidět tepláky ve druhé lize by bylo k nezaplacení..

Jinak dost ošklivý zápas bez tempa a nasazení. Já to sice říkám poslední dobou skoro pořád, ale ta kvalita ligy šla dolů fakt rapidně.. spojit s rakouskem v poměru 50:50 je asi to poslední, jak ji zachránit.

Reagovat
hilarious

že mě tohle vůbec překvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

Yes Teplice dou za zachranou jako svine...proste ne a ne do druhy ligy, co by tam taky delali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele