9. kolo
30.09.2012 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - Slovan Liberec 2:2

Divoká remíza 2:2 byla k vidění na severovýchodě Čech. Mistrovský Liberec opět nevyhrál, přestože na půdě Hradce dvakrát vedl zásluhou Jiřího Štajnera. Hradečtí Votroci ukázali bojovnost a i přes početní převahu soupeře vyrovnali sedm minut před koncem, hrdinou se stal Haris Harba.

Zápas nabídl spoustu šancí a divákům "Pod Lízátky" se představení muselo líbit. Na první branku se nečekalo dlouho, v sedmé minutě se odhodlal ke střele Jiří Štajner a nejspíš ani sám nečekal, že si jeho střelu brankář Koubek srazí do vlastní sítě - 1:0 pro Slovan Liberec. Vedení hostů nemuselo trvat dlouho, po Hochmeisterově přihrávce se zmocnil míče Štěpán, ten ještě vyšperkoval akci přihrávkou na Harise Harbu, který ale z vyložené pozice minul branku! Hradec se vyrovnání dočkal ve 25. minutě, na Štěpánův centr si naskočil Pavel Dvořák a lehkým líznutím překonal Zbyňka Hauzra - 1:1.

Hradec mohl vzápětí otočit, po rychlém brejku zakončoval Dvořák a Hauzr výborným zákrokem odvrátil pohromu na rohový kop. Nadále se hrálo velmi ofenzivně, po ráně Blažka tasil pohotový zákrok Koubek. Závěr prvního poločasu patřil jednoznačně domácím Votrokům. Hochmeisterovu střelu chytil Hauzr, Poděbradský minul branku a Uškovičův gól nebyl pro ofsajd uznán.

Po změně stran zkusil střelecké štěstí liberecký Fleišman a jen těsně minul branku. V 65. minutě přišla pro domácí velká komplikace. Radek Hochmeister ve vápně fauloval Štajnera a sudí Paták odpískal pokutový kop. Sám postižený Jiří Štajner penaltu proměnil a Liberec znovu vedl. Navíc Hochmeister uviděl červenou kartu a výrazně svůj tým oslabil. V 72. minutě mohl Štajner zkompletovat hattrick, jeho chytrý lob ale skončil na brankové konstrukci. Liberec mohl této šance litovat, neboť Votroci vstali z mrtvých a sedm minut před koncem vyrovnali na 2:2. Haris Harba se dostal sám do samostatného průniku na Zbyňka Hauzra a zkušeně uspěl - 2:2.

Pro liberecké to byla velká rána, nicméně stále zbývalo zhruba deset minut na to, aby si vzali vedení zpátky. Paradoxně to byli ale domácí, kteří sahali po vítězství. Uškovičův nebezpečný centr do pokutového území musel hasit Hauzr. Liberec tak opět nezvítězil, z Hradce si veze pouze bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

2:1

Reagovat
FCSL

Vrátili se hráči už, potřebujem to nakopnout.

Bičík - Ljulka, Nezmar, Kelič, Fleišman - Bosančič, Vácha - Šural, Štajner, Blažek - Rabušic

1:3

Reagovat
vanGomm

Hradec to zřejmě lehké mít nebude,ale že by ho čekal soupeř evropských kvalit?Asi to bude myšleno spíš jako kompliment.Tip X.

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Liberce

Reagovat
Veselac

Liberec bude pokračovat v nevýrazných výkonech...tip 1X

Reagovat
REPLIKATOR

Jaktože chytal Hauzr sakra?

Reagovat
REPLIKATOR

Ten druhej gól pojebal zas Nezmar ne? Nesmyslný vyběhnutí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele