27. kolo
10.05.2013 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

České Budějovice - FC Hradec Králové 1:0

Jediné dnešní utkání nakonec rozhodl jediný gólový zásah. Pár minut před poločasovou přestávkou se k míči dostal Hora, který po Sandrově nahrávce poslal domácí tým do vedení. Do konce utkání si již jihočeský tým náskok pohlídal a slaví potřebné tři body. Ty pro něj mají velkou váhu, neboť má stále šanci na únik z pásma sestupu. Do něj naopak po prohře sklouzl právě Hradec Králové.

Těsně před nabíhajícím Zdeňkem Linhartem zneškodnila domácí obrana Horův nebezpečný centr, při dalším pokusu o průnik pokryl Jakuba Horu Jiří Poděbradský. Po nečekaném zakončení Sandra musel brankář Lindr rychle z brány, aby míč dostal mimo nebezpečí. Kromě těchto šancí jsme se ale dočkali spíše pasivního přístupu ke hře, ani jeden z týmů nechtěl nechat soupeře zakončit. Zároveň se ale ani jedna jedenáctka dopředu příliš nehnala.

Zajímavá situace se stala po čtvrt hodině hry, kdy atakujícího Hadaščoka zastavoval ne právě taktickým skluzem Hanzlík, faulu se ale nakonec nedopustil. V další velké šanci se objevil nabíhající Štěpán, který rozkmital rychlé nohy a z protiútoku běžel sám na brankáře Michala Daňka, stopku mu nevystavil ani pozdě se vracející stoper Roman Lengyel. Zasahovat tak musel až sám Daněk, který včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel hostujícího záložníka.

Domácí tým ale jinak pozorně bránil a za svou snahu byl odměněn. Do vápna se totiž dostal Sandro, proti kterému výborně vyběhl brankář Lindr, ale Sandro si střelu rozmyslel a nahrál volnému spoluhráči Jakubu Horovi. Ten už do prázdné brány bez problémů zakončil - 1:0.

Ještě v samém závěru prvního poločasu se centr ze strany dostal ke Strandovi, který trefil břevno a napjal mnohé fanoušky na stadionu. Jejich vzrušení ale bylo zbytečné, protože Strnadovi byl pískán útočný faul. Do druhé části večerního představení již naskočil nový protagonista - nejednalo se o střídání v rámci pole, ale zranění asistenta Korduly donutilo hlavního sudího ke změně svých kolegů v zámezí. Zbytek utkání pomáhal řídit čtvrtý rozhodčí Zelinka.

Snaha hostí z Hradce byla evidentní, ale projevovala se spíše držením míče. Žádná přesná střela, minimum šancí. Faul Jánošíka na pronikajícího Zdeňka Linharta sice žlutou kartou oceněn byl, ale zůstal nepotrestán - Rýdlova střela mířila mimo bránu. Gólovým okamžikem bychom mohli nazvat šanci Sandra, který se po nahrávce od Táborského skvěle obtočil kolem obránce, ale míč napálil nad břevno!

V další šanci se objevil Ivo Táborský osobně, ale počínal si podobně jako jeho kolega. O pár minut si Táborský naběhl na rohový kop, pověsil se do vzduchu, ale jeho hlavička mířila opět těsně vedle. Deset minut před koncem utkání se pokoušeli zakončit Hora i Linhart, brankář Jiří Lindr si ale poradil s oběma. Do konce utkání se již Hradec prosadit nedokázal a tak všechny tři body zůstávají v držení domácího týmu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle Hradec nesmí projet!!!! 3 body, a musejí to dát jinak už to můžou rovnou vzdát ten boj o záchranu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Verim Hradci ze to tentokrat zvladne,zarvou sponu a ziskaji 3 body...a jak rikam...krome Budejic ktere zustanou uz beznadejne na dne se spodek tabulky zamich a vse bude nadale otevrene ..zvlast pokud vsechny tymy ze dna vyhraji...tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec to absolutne nezvlada

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
vanGomm

Pokud by Hradec prohrál v Teplicích už by bylo o sestupujících vlastně rozhodnuté.Teď Hradec ještě žije,ale pouze za předpokladu,že vyhraje.Nedovedu odhadnou,jak k utkání přistoupí Budějovice,které už prakticky sestupují.Tip X2.

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom co předvedl rozhodčí v zápase Baník-Příbram a 4.žluté pro Baryho doufám že Hradec i Baník vyhrajou a spadnou teplice. Jenže bez Baryho to více jak remíza asi nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž bys měl recht!!!Doufám,že ti naši votroci v Budějkách vyhrajou a Baníku přeju záchranu taky...Akorát bych radši viděl zachráněný i Teplice a dolů Příbram...Jenže ty výsledky jsou tak bláznivý poslední kola,že to může dopadnout všelijak...Do tipáče bych si na tyhle zápasy vsadit nešel...kdo to má tipovat?Když jsem viděl tu Olomouc doma s Teplicema,tak jsem kroutil hlavou při představě,že by měli Hanáci hrát pohár...Sakra s kým?Když předvedou takovouhle tužku doma-a to jsou čtvrtý... Ale ti naši moulové se Slováckem minulý kolo to samý...

Reagovat
vanGomm

Já Tě uklidním Olomouc se do poháru nedostane.Liberec si to 3.místo pohlídá.Takže bych to viděl,že nevyhraje (spíše prohraje) nakonec i v Příbrami.No a o tom,kdo sestoupí je už nějakou tu dobu stejně rozhodnuté.Jenomže to většina lidí neví.Nás npř. jako vždy budou stejně furt konec konců krmit tím,že i 3 kola před koncem ztráta 8 bodů ještě nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli byla situace pro Votroka před zápasem vážná, tak teď je po zápase s ČB přímo kritická. Prohrát tento veledůležitý zápas o gól je tedy opravdu na ručník. Hoši, hoši ....

Reagovat
smazaný uživatel

druhá liga volá :(, už po Slovácku jsem to viděl černě, teď už věří asi málokdo, zajímavý bude zápas s Příbramí, ale ta sbírá body poslední dobou pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky, hezky, hezky. Teplice musej bejt za tenhle vysledek stastny, Budejky doma pro divaky aspon vytahli vyhru nad HK po tom skoro bodu z Plzne. HK uz nekousne a Teplice se udrzej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele