22. kolo
05.04.2013 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

České Budějovice - 1. FK Příbram 0:1

Jediná branka stačila hostům z Příbrami k tomu, aby si odvezli všechny tři body. Cennou výhru jedenáctému celku tabulky zajistil Tomáš Pilík z penalty. Utkání ale bylo velmi emotivní záležitostí - viděli jsme červenou kartu na obou stranách a nespočet karet žlutých.

Na první pořádnou šanci jsme čekali asi čtvrthodinu. Po ní se dostali pod tlak domácí hráči. Rohový kop Pilíka se odrazil od Wágnera k tyči, kam se musel natahovat brankář Michal Daněk. Dorážející Mišůn míč v dobré šanci hlavičkoval nad břevno. Budějovičtí nepůsobili zrovna sebevědomým dojmem a hosté si vypracovali další gólovou akci. Jindy jistý brankář Daněk podběhl centr ze strany a do prázdné branky mohl dorážet Wágner, velkou šanci ale trestuhodně zahodil!

Dynamo sebralo psychické i fyzické síly a snažilo se o atak. Domácí obránce Jaroslav Machovec z větší vzdálenosti napřáhl k povedené ráně, která vystrašila hostující fanoušky, ale nakonec mířila těsně vedle. Budějovice nacházely pevnou půdu pod nohama, což dokumentovala i střela Petra Benáta. Míč opět jen těsně minul břevno!

Pět minut před koncem utkání se odehrál klíčový moment prvního dějství. Na dnešní utkání nebude nejlépe vzpomínat domácí Řezníček, který za simulaci obdržel žlutou kartu. Vědom si tohoto faktu se ale po další sporné akci rozeběhl k sudímu a hodil po něm míč. To se rozhodčímu Drábkovi nelíbilo a udělil hráči druhou žlutou kartu. Následovala její červená příbuzná, takže Budějovice dohrávaly v deseti.

Početní výhodu se hostům podařilo zužitkovat již deset minut po změně stran. Díky poněkud přísnému posouzení sudího Drábka dostali hosté možnost kopat penaltu. K ní se postavil Tomáš Pilík a přesnou ranou změnil skóre.

Sotva ale uběhly dvě minuty, početní stav na hřišti již byl opět vyrovnán. Druhou žlutou kartu si totiž zblízka prohlédl příbramský Šlapák. Dynamo se nenechalo sklíčit nepříznivým vyloučením a dál se tlačilo před bránu soupeře. Zajímavá byla akce Klesy, který se ocitl sám před brankářem Hruškou, ani tentokrát se ale po jeho akci neslavilo.

Příbram do útoku moc nespěchala, jednobrankový náskok jí bohatě stačil. U míče byli sice po zbytek utkání domácí, ale jejich snaha byla statická a ke gólu nevedla. V závěru utkání jsme se přeci jen dočkali dalších vzrušených momentů, když sudí pískl standardní situaci ve prospěch domácího týmu. Před bránu soupeře si dokonce naběhl i brankář Daněk. Ani on ale svým spoluhráčům k vyrovnání nepomohl. Tři body si odváží Příbram, která je nyní na jedenácté příčce. Mizérie Českých Budějovic se zvětšuje, Jihočeši jsou posledním týmem tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Velice dulezity zapas o sestupove pricky...Pribram bude stastnejsi..tip 2...1:2

Reagovat
vanGomm

Pro domácí hráče asi poslední šance,jak se pokusit zachránit.V případě,že vyhraje Příbram by samozřejmě teoreticky žili dál,ale v praxi už sotva.

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Statistika gólů před tímto zápasem: http://www.ligista.cz/news/budejovice-pribram/

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamit vyhraje je jedno kolik a jakym zpusobem, ale vyhraje

Reagovat
klokan.paul

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim, že by Příbram klidně mohla vyhrát 2:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře PéBé , ale vubec nechápu za co byla odpískaná ta penalta

Reagovat
klokan.paul

Tahle nesmyslná penalta mi pokazila tiket!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Léčba Frantou funguje..

Reagovat
smazaný uživatel

I kdybych byl na stridacce ja tak vyhrajou takovou uplacenou pently

Reagovat
Sw!fty

penaltu jsem neviděl, ale Řezníček je vtipnej tragéd ... asi má nervy, že nemá chlast

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem si myslel jak Hanz ozivil tu Pribram, ale penalta odpiskana uplne nesmyslne, prej se v tom tocej pekny prachy no...stoji to za hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele