16. kolo
23.11.2012 18:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Slovan Liberec 3:0

Dukla na domácím hřišti zostudila mistrovský Liberec a po jasné výhře 3:0, která byla mimochodem zcela zasloužená, stáhla bodový náskok svého soupeře. Severočeši jsou po polovině odehraných zápasů až devátí, Dukla o skóre sedmá.

Domácí dostal v prvním poločase do vedení Zbyněk Pospěch, avšak přestože si pražský tým vypracoval celou řade více či méně gólových šancí, potvrzující druhý gól ne a ne přijít. Liberečtí toho málem využili 20 minut před koncem, kdy zahodili dvě rychle za sebou jdoucí gólovky, což Duklu probralo a ve zbývajícím čase ještě pojistili vedení Vorel a znovu Pospěch.

Pospěch byl v domácím útoku nejvýraznější postavou zápasu a dokázat to mohl už po 15 minutách, kdy se k němu dostal míč v pokutovém území, ale hostující obrana jej zblokovala. Další šance přišla po pozvolnějším rozjezdu až téměř po půlhodině hry; po ose Přeučil - Malý došel míč až do vápna k Bergerovi, jenž však tečoval finální centr vedle Bičíkovy tyče.

Liberec se do té doby ještě do vážnější akce nedostal, a Pražané toho využili ve 34. minutě, kdy vstřelili první branku. Po útoku vedeném zprava se míč ve vápně dostal až k úplně volnému Pospěchovi, který nikterak neváhal a tvrdou ránou propálil Bičíka poprvé - 1:0.

O pouhé dvě minuty později trestuhodně zahodil šanci na zvýšení Malý, který přestřelil z jasné pozice ve vápně. Poločas tak skončil jednobrankovým vedením Dukly, která po změně stran ještě přišlápla plyn a výsledkem mohl být gól v 47. minutě - Malý tentokrát centroval a Přeučilově rybičce ve vápně chybělo jen několik centimetrů.

A festival zahozených domácích šancí pokračoval. V 54. minutě centroval obránce Romera do vápna, liberecká obrana zazmatkovala a dovolila zakončovat Bergerovi, který z první přepálil; o další čtyři minuty později Pospěch z brejku předkládal Přeučilovi, proti němuž stál osamocený Bičík, ale finální lob mířil vedle. Spolupráce Malý - Pospěch - Berger mohla zafungovat o deset minut později, kdy poslední jmenovaný skvěle pronikl libereckou obranou, ale Bičík mu včasným vyběhnutím znemožnil úspěšně střílet.

Trvalo celých 70 minut, než se své gólovky dočkal i úřadující mistr. Šance to byla ale pořádná - stále za prakticky nerozhodnutého stavu 0:1 nacentroval Hadaščok do vápna na volného Delargeho, proti kterému se musel reflexivním zákrokem blýsknout Rada. Liberečtí zahodili i další rychlý brejk po ose Hadaščok - Blažek - Rabušic, a to bylo z jejich strany v podstatě vše.

Hned v 75. minutě dala totiž Dukla jasně najevo, že si zasloužené vedení nenechá protéct mezi prsty. Na začátku stál rohový kop a jeho exekutor Malý, od jehož kopačky míč dolétl až do vápna a nikým nehlídaný Vorel hlavičkoval mimo Bičíkův dosah k tyči - 2:0.

Dukla poté ještě zahrozila spoluprací Berger - Pázler, ale Bičík situaci dokázal vyřešit; na třetí gól si tak Juliska musela počkat až do 86. minuty. Domácí předvedli pohlednou útočnou akci, na jejímž konci stál Pospěch a jeho pohodlná dorážka do poloprázdné branky - 3:0.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jedinej kterej tipnul aspon jednicku, i pres to ze dukla doma umi, tak prekvapko :)

Reagovat
smazaný uživatel

pro me jasna X, vidim to tak na 1:1 myslim, ze oba tymy budou s bodem docela spokojeni, respektive nebudou nespokojeni

Reagovat
REPLIKATOR

Už mě neserte. V zimě novýho stopera a pravýho beka.

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec jinak nikoho nekoupí nejsou peníze jedině že by byl volnej

Reagovat
bart_ik

chce to nové posily jinak to pujde ještě dál z kopce...

Reagovat
mario23

Nečekal jsem, že by mohl Liberec dostat celkem velký příděl....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele