12. kolo
27.10.2012 18:20 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jablonec se rozešel se Slavií bez branek a může přijít o výsadu

Podobně jako před týdnem na hřišti Plzně, tak i proti Slávii, si jablonečtí hráči vybojovali velkou spoustu příležitostí, hostující branka však zůstala pro Baumit zakletá a bezbranková remíza může domácí odsunout z čela pelotonu.

Slávistům se na Střelnici tradičně nedaří (naposledy zde triumfovali před více než třemi lety) a také další vystoupení na severu Čech nezačalo pro svěřence Petra Rady zrovna dvakrát povzbudivě - do pokutového území Pražanů létal jeden centr za druhým a po jednom z nich mohl otevřít skóre Lafata, hlavou ovšem nedokázal zacílit do prostoru branky! Vzápětí musel Kopicovu střelu likvidovat Čontofalský.

Domácí mužstvo mělo i nadále znatelnou převahu a drželo svého protivníka těsně přikovaného okolo vlastního pokutového území. Velké nebezpečí hrozilo zejména po centrovaných balónech, jejichž expedicí vynikal zejména výborně technicky vybavený Kovařík. Taktéž po centru, avšak z nakrátko rozehraného rohu, pálil z vápna Piták, jeho dělovka však nadvakrát zaťukala na břevno, aby definitivně míč odvrátil Latka!

Jablonecké příležitosti nebraly konce a během krátké chvíle stříleli Piták a Kovařík, prvně jmenovanému však zmařil radost strážce slávistické branky, další bývalý Slávista potom mezi tři tyče vůbec nezamířil. Ve 37. minutě si Lafata efektně zpracoval dlouhý míč, potom však už nedokázal skvěle reagujícího Čontofalského překonat! SKS bylo takřka bezzubé (Karol Kisel ulehl s virózou), přesto mohl těsně před odchodem do kabin překvapit všechny přítomné Petrák, místo Špita však na brankové čáře zachránil Jablonec pohotový a všudypřítomný Piták.

Druhá půle nabídla přece jen vyrovnanější podívanou... Dirigentské kormidlo se postupem času začalo klonit spíše na hostující stranu a velkou možnost měl po hodině hry Koreš, vysoký balón však netrefil ideálně a z celé akce tak nic převratného nebylo. Mičola pro změnu nemířil přesně a největší možnost Červenobílých spálil tradičně Škoda, který z úhlu napálil kulatý nesmysl jen do vyběhnuvšího Špita!

Zbytek utkání už se víceméně proměnil na zoufalé dobývání slávistické branky, která i díky nemohoucnosti domácích střelců odolávala. Zmar Baumitu snad asi nejlépe dokumentuje situace ze 75. minuty, kdy si Kotalovi svěřenci dávali tak dlouho přednost, až nakonec celá akce skončila.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady podle me 2:0.Slavia je venku bidna jak svin.

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 , Lafata .OG.

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

4 - 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
forma

4:1 ... (2x Lafata, Kopic,Zoubele - Mičola)

Reagovat
-Pato-

co je s Vošahlíkem ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je zraněný.

Reagovat
-Pato-

a nevíš jak dlouho ještě má být mimo ?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, ale má mít natrhlý sval, takže to nějakej čas ještě bude.

Reagovat
smazaný uživatel

SKS

Reagovat
smazaný uživatel

Bod je super a beru ho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele