10. kolo
07.10.2012 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Baumit Jablonec - České Budějovice 2:1

Jablonec se doma s Českými Budějovicemi pořádně nadřel. Favorit zápasu, kterého vítězství 2:1 posunulo do čela tabulky, byl sice v utkání lepším týmem, ale jistotu tří bodů mu dal až v závěru kanonýr Lafata.

Do první šance se však dostalo hostující Dynamo - a hned z toho byl gól. V 11. minutě si totiž vzal věci pod kontrolu bek Riegel a přesným centrem našel na malém vápně Řezníčka, kterému stačilo vyskočit nejvýše a hlavičkovat za záda bezmocného Špita - 0:1.

Překvapivý gól však Jablonec nepoložil, naopak. Už o čtyři minuty později mohlo být vyrovnáno, když Lafata přelstil Řepku a vybídl ke skórování Pitáka, jehož pokus zblízka však zlikvidoval Daněk. Na druhé straně následně opět zahrozilo duo Riegel - Řezníček, tentokrát hned dvěma střelami, ale ke změně skóre nedošlo.

Ve 22. minutě Jablonec dostal poprvé míč do brány, ale gól po dorážce Lafatova břevna neplatil - podle rozhodčího byl míč už v zámezí. Reprezentačního útočníka to však mrzet nemuselo, protože už o dvě minuty později mohl slavit - Otepka se nedohodl s Řepkou, Lafata sebral míč před druhým jmenovaným a tváří v tvář Daňkovi vyrovnal - 1:1.

Ve druhé půli sice Budějovice dokázaly občas zatlačit domácí do defenzivy, ale šance se rodily prakticky pouze před Daňkem, který si však počínal dobře a pěkně zlikvidoval dvě Čížkovy střely, zatímco Piták s Eliášem pálili ve slibných pozicích mimo. Důležitý zákrok pak Daněk předvedl v 68. minutě, kdy brilantně vyrazil další Pitákovu střelu.

Jablonec si zkrátka šel pro vítězství, zasypával hostující branku střelami, ale dlouho neměl štěstí: když už byl brankář překonaný, zaskočil jej na brankové čáře bránící Lengyel. A tak musela pomoct až penalta, nařízená za faul na Lafatu - hrdina zápasu se k exekuci postavil sám a se štěstím proměnil - 2:1.

To budějovičtí příliš neunesli - konkrétně Tomáš Řepka, který si na celou situaci stěžoval u sudího. "Odměněn" byl nejprve žlutou kartou, ale krátce nato už rozhodčí Franěk přiostřil a poslal bývalého sparťanského stopera předčasně pod sprchy. Řepka tak neslavně korunoval svůj dnešní slabý výkon.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

8:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
vanGomm

Jablonec ted doma 2x ztratil (Příbram a Dukla).S Duklou měl však prohrát.Pokud chtějí hrát v lize o pohárové příčky,nebo dokonce o titul,tak by měli tento zápas vyhrát.S dalším domácím výprodejem bodů už by na to mohli pomalu zapomenout.Tip tedy za 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamit nemá šanci..bohužel 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ano, Ano. Tyto dva týmy, hrající tentokrát letos každý úplně v jiné lize, se utkají v domácím zápase na stadionu Střelnice. V tomhle utkání je neradno si zahrávat s tipy jako X2 či rovnou 2, FK Jablonec a jejich trenér budou určitě chtít zvítězit. A proto tipuju čistou 1ku, přesněji 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych takový gólový hody nečekal. Jablonec vyhraje, ale ne výrazně.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

řepka zase vsázel na svůj zápas ne? :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele