22. kolo
07.04.2013 15:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 4:1

Jablonec před domácím publikem využil šanci posunout se na třetí místo v tabulce před Olomouc, když rozstřílel Slovácko jasně 4:1. Hosté nadále zůstávají ve středu tabulky, z devátého místa mají pětibodový náskok na sestupové příčky.

Jednoznačný průběh zápasu stanovil už první poločas, ve kterém se Severočeši dostali do tříbrankového vedení; na první gól čekali diváci pouhých 14 minut, a na vině byla chyba slovácké obrany, jíž se nepovedl odkop z vlastního vápna a míč se tak dokutálel až k volnému Vaňkovi, který pálil přesně k tyči. O další čtvrthodinu později pak zvyšoval na 2:0 povedenou ránou z přímého kopu Kopic, a definitivní hřebíček do rakve hostí zatloukl ve 38. minutě opět Vaněk, který se prosadil tentokrát po samostatném úniku na pravém křídle a následné ráně k přední tyči.

Ještě před poločasovým hvizdem navíc jablonečtí trefili tyč; Vaněk mohl slavit hattrick, ale netrefil balon ideálně a ten se tak pouze otřel o Košúta a orazítkoval konstrukci. Hosté připravili do druhé půle hned dvojité střídání, ani to jim však příliš nepomohlo a brzy inkasovali počtvrté - konkrétně už ve 48. minutě. Jablonečtí ukázali svoji fotbalovost, když parádně rozebrali soupeřovu obranu a prostřednictvím poslední instance Pitáka zvýšili už na 4:0.

Tento stav už domácí apetit trochu ukojil, avšak ne dostatečně k tomu, aby se Vaněk ještě jednou nepokusil o hattrick; časomíra ukazovala 67. minutu, když Kopic doběhl dlouhý balon a perfektně našel domácího střelce, proti němuž se musel vytáhnout pozorný Trousil.

Poslední tečku za utkáním tak překvapivě napsalo Slovácko, které se do té doby vlastně ani nedostalo do pořádné šance - tři minuty před koncem řádné hrací doby se k rozehrání rohového kopu postavil Skalák a přesně našel hlavu Košúta, který úspěšně mířil směrem k zadní. Ani tato kosmetická úprava však na tvrdém debaklu nemohla nic změnit.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....1:0

Reagovat
vanGomm

Tip HX2.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Statistika gólů před tímto zápasem: http://www.ligista.cz/news/jablonec-slovacko/

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
georgeo

proč nehrál Beneš?

Reagovat
PavlíčeQ

Pokud se nepletu, tak svalový zranění ze středečního utkání s Plzní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele