22. kolo
06.04.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:1

Ostravský Baník doma zaváhal a odevzdal všechny body Liberci, čímž se připravil o ideální šanci zajistit si klidnější závěr sezony. Autorem jediné branky se stal konžský forvard Dzon Delarge.

Chachaři tak nerozšířili svoji sbírku dvaadvaceti bodů, na patnácté Teplice mají pouze tříbodový náskok a čeká je ještě těžký boj o záchranu. Liberečtí naproti tomu potvrdili velmi dobrou formu a vyšvihli se už na pátou příčku, na pohárový útok je však zřejmě už pozdě.

Domácí měli minulý víkend volno, jejich zápas s Jihlavou byl totiž odložen kvůli špatnému počasí; odpočinek se však na nich podepsal spíše negativně, jelikož už po pěti minutách prohrávali. U zrodu akce byla chyba Zawady, po níž se ve vápně dostal k míči Pavelka a nahrávkou pod sebe našel Delargeho, jehož střela nakonec se štěstím zapadla za Bártova záda.

Další rána postihla Baník krátce poté - utkání totiž musel po pouhých 17 minutách opustit Milan Baroš. Hvězdný kanonýr se zranil při souboji ve vápně, avšak rozhodčí zákrok posoudil jako čistý; na hřišti pak sice vydržel ještě několik minut a dokonce se dokázal probít do další pološance, ale nakonec se přece jen musel nechal vystřídat Dominikem Krautem.

Liberec byl v úvodu utkání lepším týmem a v 19. minutě mohl zdvojnásobit své vedení, ale hlavička Kováče po nacvičeném signálu a centru Fleišmana mířila mimo. Po této šanci tlak hostů ochabl a Baník vyrovnal obraz hry; zbytek prvního poločasu však už další příležitosti nepřinesl a diváci byli svědky spíše opatrného fotbalu z obou stran.

Úvod druhé půle pak sice přinesl několik ostrých soubojů a žlutých karet, jinak se ale poloprázdné Bazaly vyloženě nudily, jelikož ani jejich oblíbenci, ani úřadující mistr po celých pětačtyřicet minut nepředvedli zhola nic. Ostravští se sice snažili útočit a vyrovnat skóre, ale ve finální fázi to bez Baroše hodně skřípalo, a nakonec tak odcházeli do šaten se sklopenými hlavami.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec je venku celkem neskodny...ale bod na Baniku mozna uhraji...tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Statistika gólů před tímto zápasem: http://www.ligista.cz/news/banik-liberec/

Reagovat
paver

1:2 (Baroš - Delarge, Štajner z pen.)

Reagovat
REPLIKATOR

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1(2x Baroš, Staško-Delarge)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ( Baroš,Hable - Štajner )

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

No koukam libereckou vyhru cekal malokdo, skvelej Delarge a zranenej baros tomu pomohli..

Reagovat
Sw!fty

Chachaři? To je u nás spíš urážka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele