5. kolo
25.08.2012 17:20 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FK Příbram - Dukla Praha 1:1

Příbram se hnala za první letošní výhrou slušným výkonem v druhé půli, hrozivá koncovka je však připravila o zvrácení zápasu. Dukla může hořekovat na chybu rozhodčího, s hlavou dolů však mohla odcházet především za své představení.

Přestože se obraz hry zdál vyrovnaný, šlo na hostujících poznat sebedůvěra po vcelku zdařilém vstupu do nové sezóny. To mohl potvrdit už po šesti minutách Pázler, který zůstal v hloubi vápna sám, nicméně jeho přízemní střelu Hruška kryl.

Opatrný fotbal se Pražanům naopak málem nevyplatil ve 24. minutě, když se k centru dostal na zadní tyči nestřežený Danoski, ale prudká hlavička postrádala mířící hodnoty. Nepřesnosti a zatažená hra vlastně ani nemohly nabídnout množství výraznějších šancí, přesto se diváci přesnéd trefy před poločasem dočkali.

Podrazký volil z rohového kopu nečekanou přihráku po zemi na vápno, odkud pálil Vrzal. Nepříliš zdařilý pokus proklouzl mezi nohama Koukalovi a Tomáš Borek se tak z šesti metrů mohl opřít do balónu. Brankář Hruška se mohl jen ohlédnout. Ve 44. minutě se ještě snažil odpovědět Šlapák, který dostal čas i prostor na zadní tyči, ale z voleje mířil pouze do Rady.

Dvě minuty po změn stran se neúspěšně snažil i Hájovský, který hlavičkoval pár decimetrů od vzdálenější tyče. Usínající Dukla sice byla blízko pojištění, když Pázler zničehonic rozezněl tyč, vzápětí se však dokázala prosadit Příbram.

Po přímém kopu Koukala nedokázali Podrazký s Božičem uhlídat Radka Dejmka, který se povedenou hlavičkou trefil poprvé od návratu z Belgie. Stejný hráč pak ukázal své kvality parádním sólem, po kterém našel na vápně Danoski, ten ale technický pokus poslal nad branku. Oku libé akci však předcházela šance na druhé straně, kdy se po příhře Bergera dostal ke gólové střele Pázler, jemuž radost zkazila hrubá chyba pomezního, který nesprávně odmával ofsajd.

s Od té doby se také zdálo, že Dukla na tři body definitivně rezignovala a do útoku se hnala prakticky pouze Příbram. Nejprve Koukal trefil zblízka pouze ležícího Střihavku, domácí však zůstali u balonu a Mišůn se parádně "proštrikoval" až k brankáři, kterého sice přelstil střelou ke vzdálenější tyči, balón ale proletěl metr od branky.

Osm minut před koncem řádné hrací doby se pak probojoval ke střele Danoski, vyražený pokus se odrazil k Pilíkovi, který centroval přímo na hlavu Wagnera, ale bravurně se zaskvěl opět Rada. Právě dukelský brankář tak zařídil konečné dělení bodů.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele