3. kolo
12.08.2011 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Dukla Praha 1:0

První letošní souboj nováčků Gambrinus ligy dopadl lépe pro fotbalisty domácího Žižkova. Ti si na své konto připsali nejtěsnější výhru 1:0, o kterou se gólově postaral útočník Ilja Nestorovski.

Úvodní minuty nepřinesly příliš vzruchu ani na jedné straně. Brankáři byli téměř bez práce, jedinou vážnější situaci musel řešit Tomáš Vaclík, a to když likvidoval střílený centr Pavla Haška. S ním si ale podle očekávání bez problémů poradil.

Dukla byla i nadále o něco aktivnější. Nejprve mířil hodně nepřesně záložník Tomáš Berger, ve 20. minutě naopak přišla první skutečná šance. Centr Hanouska propadl za domácí obranu, tam se míče zmocnil talentovaný Jan Pázler, který ale pouze nastřelil vyběhnuvšího gólmana Vaclíka. Mladý dukelský útočník byl vidět i o malou chvíli později, kdy mu však v zakončení chyběla větší dávka přesnosti.

Poté dal o sobě vědět konečně i Žižkov. V jasné tutovce se ocitl Petr Mach, jeho pozemní střelu ale výborně zlikvidoval brankář Rada. Ten už ovšem neměl tolik štěstí v 36. minutě. To využil centru Bořila útočník Ilja Nestorovski, který jemným obloučkem poslal míč přesně do horního rohu hostující brány. Do konce poločasu se už skóre neměnilo.

Brzy po změně stran předvedl hostující gólman Filip Rada nepochopitelnou minelu. Při rozehrávání od vlastní brány poslal míč přesně ke kopačkám Nestorovského, který ale neměl příliš času a nabídnuté příležitosti využít nedokázal.

Blízko vyrovnání byla Dukla v 56. minutě. Na hranici šestnáctky zakončoval z voleje Ondřej Švejdík, jeho ránu nakonec ale domácí obránci zblokovali na roh. Krátce na to naopak pálil těsně nad střídající Ondřej Vrzal. Vedení mohl Žižkov navýšit v 66. minutě, po centru Bartla hlavičkoval k tyčce Bořil, brankář Rada však vytasil rychlý reflexivní zákrok a míč vyrazil.

Hra se následně výrazně přiostřila, žádné stoprocentní šance ale k vidění nebyly. I proto nakonec Žižkov bez větších potíží dovedl zápas do zdárného konce.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vzájemný duel dvou nováčků dopadne lépe pro Duklu,která si odveze zaslouženou výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten to zápas sem se chystal bohužel mi to nevyšlo:( no v tom zápase pro ně rozhodujou spíš vzájemne vztahy..takže Žižkov(Kamarádi) tim mám na mysli Ultras...Dukla(fanoušci sou lamy pamatuju si na zápas v Čáslavi když přišli o šálu!!!:D) takže Viktorka vyhraje jak v Hledišti tak i na trávě:))

Reagovat
smazaný uživatel

tezko rict jak skonci tento souboj....tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2-Kalod,-Pázler,Markovič

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je pro mě malým překvapením,ale alespoň se Žižkov odrazí ode dna tabulky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele