13. kolo
07.11.2011 18:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 0:3

Bojovné a ne příliš pohledné utkání na Žižkově skončilo krutým výsledkem pro domácí. Baník využil důrazu při standardních situacích a odvezl si vítězství 0:3.

Na Žižkově si již pomalu zvykají, že zde zápasy nehrají vždy v tradiční nedělní dopoledne a všechny své body získali právě v domácích duelech před televizními kamerami v jiných dnech a hodinách. Další důležité body v boji o záchranu chtěli červenobílí vybojovat v duelu se stejně ohroženým Baníkem.

Oba týmy, vědomy si svých špatných výsledků a špatného umístění, začaly bojovně od první minuty. Bitva se odehrávala hlavně ve středu pole, přesných kombinací, finálních přihrávek nebo vážnějších šancí bylo v prvním poločase pramálo.

Asi tu největší měl po deseti minutách hry domácí Böhm, jemuž za obranu Baníku přihrál Kadeřábek, tečovaná střela však nakonec skončila těsně vedle Pietrzkiewiczovy brány. Na obrazu hry byla vidět přeci jen větší útočná snaha domácích žižkovských, ovšem další výraznější šanci si svěřenci kouče Pulpita do přestávky nevypracovali. Hosté spoléhali na nebezpečného Svěrkoše na hrotu, vedle náznaků šancí si však ostravští gólovou příležitost nevypracovali a Vaclík nemusel čelit vážnější hrozbě. Poločas plný ofsajdů a žlutých karet skončil zaslouženou bezbrankovou remízou.

I druhé dějství začalo ve velkém tempu. Opět však byla k vidění spíše spousta sprinterských soubojů o ztracený míč, fyzicky náročných a důrazných kontaktů u středového kruhu či bez rozmyslu nakopávaných míčů. Fotbalovou krásu těžko pohledat. I přesto se domácí dokázali propracovat ke druhé šanci utkání. Kalivoda vyslal za obranu Böhma, který s hostujícím gólmanem ovšem těsně obstřelil i branku. Trest tak přišel na druhé straně. Větším důrazem ve vápně se prezentovali baníkovští a po centru Lukeše prostřelil chumel hráčů Vašenda. Na brankové čáře se ještě marně snažil zabránit Šťastný - 0:1.

Šok pro domácí se znásobil hned o další minutu později. K velké radosti hostujících fanoušků, kteří se na Žižkově starali o atmosféru, využil dalšího nedůrazného obranného počínání domácích Frydrych, jenž ukončil závar po dalším Lukešově rohovém kopu - 0:2. Tečku za utkáním pak udělal z pokutového kopu Kraut - 0:3.

Baník Ostrava tak vybojoval velmi důležité tři body, v tabulce přeskočil svého dnešního soupeře ze Žižkova a na poslední místo po dvanáctém kole odsoudil rivala z Olomouce.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viktorka 1-3 Baník

Baník prostě musí

Reagovat
Shevchenko

Tady už půjde o všechno... 0:2 KING BANÍK!

Reagovat
OtecJaJ10

1:3

Reagovat
Kepy_FCB

poslední šance...

Reagovat
HorajzmAmmann

Jak se dostanu do 21:00 na černák ? To bych asi musel z fotbalu dřív co???

Reagovat
patrikhm

Baník sou sračky, proto budou remízovat

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád nevěřím, že by měl Baník spadnout, i přes tu neustávající mizérii. Tady to ale lehké mít nebudou, i když papírově mají vyšší kvalitu, bude z toho plichta - 1:1.

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

V posledních zápasech Baník hrál pěkný fotbal, ale dělá hloupé chyby, minule na to doplatili doma z Duklou, ale dnes jim zápas vyjde bude to boj celý zápas, tip 2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reknu to as takhle..pokud si Banik neodveze ze Zizkova tri body tak na 99% sestoupi...tip 2..1:2

Reagovat
vanGomm

Tady už je to prakticky o sestup a vlastně hra o 6 bodů.Ostrava potřebuje min. remízu a myslím že tip X2 by mohl dopadnout.

Reagovat
Veselac

X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Šiškov to minimálně ubetonuje.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím Baníku.

Můj tip :

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Jasná remízka. Nic jinýho nepřipadá v úvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se v tomto utkání přikláním spíše k remíze. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Banik pěkné z 16 na 13misto

Reagovat
REPLIKATOR

Dobrá haluz

Reagovat
smazaný uživatel

Jaka haluz? videl jsi ten zapas?

Reagovat
REPLIKATOR

Stačilo mi co jsem slyšel. Úroveň zápasu strašná. Baník nevystřelil, pak dvě standartky a dali dva góly.

Reagovat
OtecJaJ10

hraje se na goly 3 body jsou doma

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně ať Sparta nekpuje toho labilního Mareše a dá příští rok přednost Kadeřábkovi

Reagovat
Hiko

Zápas povětšinou velmi tristní úrovně, dva slepené góly zlomily Viktorce vaz. Žižkov není tým, který by takovou dardu přestál, myslím, že se z té sestupové pozice neodlepí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele