1. kolo
30.07.2011 17:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:2

Obhájce titulu z Gambrinus ligy, Viktoria Plzeň, na úvod nové sezony nepřesvědčila, když doma pouze remizovala s Libercem 2:2. Domácí dvakrát vedli poté, co se trefili obránci Rajtoral a Bystroň, jenže Slovan v obou případech rychle dokázal odpovědět, gólovou radost si užili Breznaník a Štajner. Plzeňskou snahu o rozhodující branku utnul čtyři minuty před koncem svým vyloučením Čišovský, a tak již další branka nepadla.

Liberec šel do zápasu se dvěma změnami na důležitých místech. Na lavičku Slovanu poprvé při ligovém utkání usedl Jaroslav Šilhavý, mimochodem bývalý hráč i trenér Plzně. A Jan Nezmar, stogólový ligový kanonýr, nastoupil na postu stopera, na kterém již zaskakoval na konci minulého ročníku.

První důležitá situace byla k vidění v patnácté minutě, kdy se rohový kop hostů vrátil zpět k Dočkalovi, jenž z úhlu vyzkoušel pozornost brankáře Daňka, ten však konečky prstů vytěsnil míč nad břevno. O minutu později už padla první branka a z úspěšné trefy se radovala domácí Viktoria, Vácha nešťastně posunul míč k Rajtoralovi, který se s ničím nepáral, vyslal dalekonosnou ránu a ta zapadla přesně pod břevno Bičíkovy svatyně.

V jednadvacáté minutě mohl vyrovnat Gebre Selassie, ovšem Daňka nepřekonal. Hned v zápětí našel Dočkal ideálním centrem Breznaníka, ten však zblízka hlavičkoval mimo. V šestadvacáté minutě již se Slovan dočkal zaslouženého vyrovnání, z pravé strany odcentroval Štajner, Breznaník přeskočil Rajtorala a hlavou nekompromisně skóroval.

Jenže vyrovnaný stav trval jen sedm minut, pak pronikl do pokutového území aktivní Rajtoral, přihrávkou pod sebe našel Bystroně a ten se štěstím překonal Bičíka. Pět minut před přestávkou přihrál Breznaník Bosančičovi a za překonaného Daňka musel až na brankové čáře zaskakovat Čišovský. Do kabin e tak šlo za vedení domácích v poměru 2:1.

Čtyřicátá sedmá minuta už ale další vyrovnání přinesla, Breznaníkovy nádherné nůžky ještě stihl Daněk vyrazit, Štajnerova dorážka už si ale cestu do sítě našla. Poté se několik (desítek) minut nedělo, až v osmasedmdesáté minutě hlavičkoval po Petrželově centru střídající Ďuriš, ovšem jen do rukavic Bičíka.

O minutu později posílal střílený centr do šestnáctky Dočkal, Štajner ale na míč těsně nedosáhl a dlouho se držel za hlavu. Čtyři minuty před koncem normální hrací doby byl po faulu na Gebre Selassieho vyloučen Čišovský a Plzeň tak musela dohrávat o deseti. Liberec však už přesilové hry využít nedokázal, a tak utkání prvního kola Gambrinus ligy mezi Viktorií a Slovanem skončilo asi zaslouženou plichtou 2:2.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen by mohla navazat na lonskou sezonu...tip 1..3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to stejne

Reagovat
smazaný uživatel

pozor plzen určitě vyběhne s náhradníky, ale zase liberec je v krizi.plzen by měla vyhrát i s náhradníky tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
celticz

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vsazeno na Plzen:)

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se oprávněně očekává vítězství Plzně a myslím si,že k překvapení nedojde a Plzeň v pohodě vyhraje 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň zvítězí,ale nebude to vúbec jednoduché utkání,uvidíme jaké bude i samotné počasí?.

Tip: 10.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Plzeň by mohla navázat na loňskou sezonu, ale taky si myslím, že na trávník vyběhne s náhradníky, přece jenom zápas v Plzni s Rosenborgem je ted daleko důležitější a nemůžou si dovolit nějaké zranění. Samozřejmě prohrát chtít taky nebudou. Mám trochu strach a něco mi říká, že Plzeň si z tohoto zápasu neodnese 3 body, Liberec bude nepříjemný soupeř a poslední zápas v Plzňi skončil nerozhodně, ale každý zápas je jiný, tak uvidíme.

Tip...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lípa skvělé Davida Bičíka nazval mladým gólmanem (je mu 30). To je Čech ještě mladičký a například Vaclík snad patří ještě do mateřské školly

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si ale ..... určitě to myslel tak,že ještě může chytat minimálně 10 sezon,že není jako Vaniak nebo Blažek.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný start pro Liberec a Plzeň konečně pochopila jaké to je hrát víc než 30 zápasů a pár v Ondrášovce...

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen ztratila prvni body...zrejme se ted soustredi hlavne na odvetu proti Roosenborgu..navic Liberec je zdatny souper

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ano...Plzeň ztratila první body, ale to vůbec nevadí, hlavně ať ted zvládnou odvetu proti Rosenborgu...držím palce..

Reagovat
Aris1914

Jaktože na první ligové utkání mistra přišlo tak málo lidí?? Co jste v té Plzni dělali

Reagovat
smazaný uživatel

v Plzni jsou neuvěřitelný lenoši , ale popravdě jsem taky nečekal ,že na mistra ligy přijde nejmenší návštěva ze všech stadionů a proto dávám plzeňským lenochům

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda pro Viktorii Plzeň, bod je málo. Teď tedy musí ztratit body i ta zatracená Sparta v ČB. Uf ...

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej mindráček

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako s tchýní ....

Reagovat
Chlupatá máma

To si tady všichni děláte srandu bo co? Jaká škoda pro Plzeň? Viděli jste ten zápas? Jestli jo, tak přece nemůžete s čistym svědomím napsat, že je to škoda pro Plzeň... Tým, kterej ztratil body byl jednoznačně Slovan.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele