7. kolo
17.09.2011 20:15 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 4:2

Nádherný zápas vrcholné úrovně viděli diváci v Plzni. Jablonec sice o poločase vedl 1:2, jenže Viktoria předvedla velké vzěpětí a dokázala utkání otočit a zvítězit 4:2.

Úvodní šanci utkání vyrobil Rajtoral. Paradoxně ale nikoliv pro svůj tým, nýbrž pro soupeře. Ztratil totiž v souboji s Jarolímem míč, který se pak oklikou přes několik jabloneckých dostal až k Loučkovi. Jeho střela téměř olízla tyč a pořádně vystrašila Marka Čecha.

Byla to naopak Plzeň, která z prvního výraznějšího útoku dala gól. Jako za starých časů poslal Horváth milimetrový pas na rozběhnutého, a v minulých zápasech kritizovaného, Milana Petrželu. Ten potáhl balón do šestnáctky a z hranice malého vápna poslal kolmou přihrávku na Michala Ďuriše. Pro něj už nebyl problém doklepnout míč do brány. 9.minuta

Ďuriš byl jedním z hráčů, kteří pozměnili základní jedenáctku Plzně. V ní chyběl Bakoš či Limberský. Naskočila naopak posila z Baníku Radim Řezník nebo Petr Trapp.

Vidět byl ale jednoznačně nejvíc, v letošní sezóně nejčastěji střídající, forvard Ďuriš. Ten překvapil Jarolíma, který si s balónem jako poslední hráč počínal příliš lehkovážně. Útočník Viktorie se dostal k míči a postupoval snad 30 metrů sám na gólmana. Jenže moc času k přemýšlení nad zakončením nebývá ku prospěchu a dokázal to i brankář Michal Špit, který Ďurišovu střelu dokázal vyrazit mimo.

A celá Plzeň za jeho pyromanské sklony pykala. Jan Kopic na poslední chvíli odcentroval a našel před bránou hlavu Davida Lafaty. Nikoho asi nepřekvapí, že následující slova budou - "a ten dal gól".

Ještě jednou je potřeba zmínit jméno Michala Ďuriše v souvislosti s prvním poločasem. Těsně před jeho koncem totiž zkazil na polovině hřiště přihrávku, z čehož vytěžil Jablonec gól na 2:1. Jan Kopic tak dlouho táhl míč směrem k domácí brance, až místo přihrávky na spoluhráče zvolil střelu z hranice vápna a byl úspěšný.

Po změně stran měla Plzeň nakročeno k vyrovnání. Jeden ze svých typických průniků šestnáctkou předvedl Rajtoral, který přihrál pod sebe na hranici šestnáctky. Osamocený Daniel Kolář ale napálil míč placírkou mezi diváky.

Po hodině hry přišel velký okamžik střídajícího Daridy. Ten se cpal k balónu v šestnáctce, kde ho stáhnul Kopic a daroval tak Plzni penaltu. S ní si poradil kapitán Viktorie Pavel Horváth, který vyrovnal na 2:2.

Plzeň zvládla nakonec utkání i otočit. Vykoupení ze své šance v první půli si pořídil Michal Ďuriš, který na hranici ofsajdu posbíral přihrávku Jiráčka a mohl jít tradičním plzeňským "lachtanem" slavit - 3:2.

Dokonat hattrick mohl Ďuriš hned vzápětí. Jeho dvě střely během pár vteřin ze vzdálenosti zhruba deseti metrů ale kouzelnickým způsobem zlikvidoval Michal Špit.

Neuvěřitelné tempo zápasu, bravurní individuální výkony hráčů a skvělá podívaná pokračovala i nadále. Střídající Třešňák ale ve stoprocentní šanci sám před Špitem hlavičkoval nad.

V nastaveném čase pak uzavřel gólový účet nevídaného utkání Daniel Kolář. Plzeň vyhrála 4:2.

Autor: Filip Horký

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No, to bude zajímavý zápas. Uvidíme jak si kdo povede. Ale myslím si že to bude....

??

No vypadá to na remízku. Nechme se .....

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, Plzeň letos dá přednost Lize mistrů, 2. místo v tabulce začne pořádně honit až na jaře.

Reagovat
forma

Velmi těžký zápas na tipování ale Jablonec je momentálně lepší než Plzeň tudíž tipuji ....

1:3 (PILAŘ - 2x LAFATA,KOVAŘÍK)

Reagovat
tnt03

Těžký zápas.....Jelikož sem fanda Jablonce tak věřím ve výhru JBC 3-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tezky zapas a vypada to na solidni podivanou..tip X 2:2

Reagovat
staimy

Jablonec se rozstřílel a v zápasech Plzně padají góly . Risknu to a tipnu si přestřelku 3:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech

Rajtoral Cisovsky Sevinsky Limbersky

Jiracek Darida

Petrzela Kolar Pilar

Bakos

Špit

Elias Palik Benes Jablonsky

Loucka Jarolim

Kopic Pitak Kovarik

Lafata

Viktoria Plzeň 2 - 1 FK Jablonec-Bakos,Jiracek,-Lafata

Reagovat
smazaný uživatel

no bakos kdyz dosta reda mozore :D

Reagovat
forma

Bakoš nehraje ...

Reagovat
vanGomm

Tip oba týmy dají gól.

Reagovat
Zofka

Když si hráči Jablonce uvědomí, že nesmí být zalezlí, ale musí hrát jako doma jako proti Alkmaru, budou makat a běhat, tak věřím v úspěch.

Na druhou stanu má Jablonec s Plzní horně strašnou bilanci. Čekám parádní fotbal (něco jako Sparta - Jablonec), kde se oba týmy naprosto vydají a předvedou jeden z ligových vrcholů.

2:3 by byl skvělý výsledek.

Reagovat
forma

Reagovat
twl

plzeň dnes předvede svůj standart což znamená lafata dá goal,ale plzeň dá minimálně 2.....

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra fix, to byl luxusní zápas. Začal jsem se dívat od 32. minuty a nádherně jsem se bavil. Kéž jsou všechny zápasy ligy takhle nádherný. Super

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte proč nehrál Pilař,Limberský? Nestihl jsem začátek

Reagovat
smazaný uživatel

oba měli prý už s Borisove nějaké problémy /možná střevní/, takže je asi nechal odpočinout. Ale fakt nevím... sámotného by mě docela zajímalo jestli to je pravda.

Reagovat
ondrasch77

tak gratulace plzni...vymyšlená penlala a gól z ofsajdu...

Reagovat
smazaný uživatel

penalta se písknout dala, ale ofsajd rozhodně ne

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeňská mafie opět v akci To co se momentálně děje v českym fotbalu je nechutný a mělo by se s tim začít něco dělat

Reagovat
smazaný uživatel

neměla být reakce

Reagovat
smazaný uživatel

počkej a co se ti na tom nelibilo? a kde maš mafii? ja teda nejsem plzeňák..ale o ofsajd se nejednalo..hranični situace se maji pouštět..a penalta..mohla se pisknout..nemusela..ale piskla se..nic bych tady rozhodčimu nevytknul..

Reagovat
smazaný uživatel

V ofsajdu byl Kolář, nikoliv Ďuriš. A ten se do hry nezapojil.

Reagovat
smazaný uživatel

Špit že Ďuriše vychytal? Vždyť to kopnul blbě sám. A Kopic před penaltou nefauloval Daridu, ale Řezníka. To je chyb, pane redaktore

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by Špit velmi dobře nezareagoval na první pohyb útočníka, nebyl by u něj včas. Pak by Ďurišovi stačilo i "kopnutí blbě". V případě faulu kopice máte asi pravdu

Reagovat
Xaver

Hezky sudí dotlačili Plzeň k vítězství, jen co pravda, poměrně velkej hnus ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele