6. kolo
12.09.2011 20:15 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - Viktoria Žižkov 4:1

Další kanonáda byla k vidění v české nejvyšší soutěži. Lídr z Letné přivítal v malém pražském derby Viktorii Žižkov.

Podle velkolepého sparťanského vstupu do sezóny i podle formy Žižkova v úvodu ročníku se v pondělí večer čekala na Letné jednoznačná záležitost. Pevná obrana hostujícího týmu však v úvodu nepustila sparťanské střelce včele s Kweukem k nebezpečnějšímu zakončení. Naopak to byli žižkovští, kteří se mohli dostat do první velké šance zápasu. Chybující Jarošík vyslal do útoku protihráče Bořila, ten se ale nabídnuté příležitosti zalekl a velkou příležitostí pohrdl.

Domácí se k výraznějšímu ohrožení Vaclíkovy brány dostali až po čtvrthodině hry, kdy se Grajciar dostal k nebezpečné střele. Hostující gólman však byl připraven. Ani v následujících minutách se domácí nebyli schopni prokombinovat přes nepříjemnou žižkovskou hráz do slibné pozice. Ze hry sice byla patrná územní převaha Sparty, při rychlých protiútocích však vystrkovali růžky také hosté.

Síla Sparty se ukázala při standardní situaci, po které šli letenští do vedení. Povedený signál předvedli centrující Matějovský a zpětně hlavičkující Jarošík, kteří připravili výbornou střeleckou pozici z hranice vápna pro Mareše. Ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a poslal domácí do vedení - 1:0.

Úvodní branka vtiskla utkání jasný směr a svou převahu nakonec sparťané přetavili ještě do přestávky v pojišťovací branku. Kušnírův centr poslal neomylně za Vaclíkova záda hlavičkující Jarošík - 2:0. Obě branky věnovali hráči tragicky zesnulým hokejistům.

Druhý poločas se od počátku odehrával v režii domácích. Do zakončení se po centrech Hušbauera či aktivního Mareše dostával Kweuke. Vytouženou branku se mu však vstřelit nepodařilo. Zvýšení nepřinesla ani chytře zahraná standardní situace, kdy Matějovský nečekaně vysunul do šance Kadlece. Na místě byl výborný Vaclík.

Protože se sparťanským hráčům nedařilo vstřelit z dobře připravených pozic další branku, rozhodli se žižkovští, že by mohli utkání ještě zničehonic zdramatizovat. Švenger nezkrotil centrovaný míč a následnou střelu před nešťastným brankářem tečoval do sítě Zápotočný - 2:1.

Velké drama se však nekonalo. Snižující trefa byla totiž ojedinělým atakem hostů, kteří se již nezmohli na větší tlak. Naopak pojistku přidal po přiťuknutí Grajciara parádní trefou milovník dalekonosných střel, Josef Hušbauer - 3:1. Brankový účet pak ještě v nastaveném čase dokonal Juhar, když proměnil pokutový kop po správně odpískaném faulu Bodečka na Grajciara - 4:1.

Sparta splnila roli favorita, v průběhu utkání neměla se soupeřem z Žižkova výraznější problémy a jasně ukázala, proč letos domácí soutěži dominuje. Škoda jen, že je o její formu okradená fotbalová Evropa.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná výhra sparty .. můj tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak...2xKweuke,Jarošík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta je zralá projet letos ligu bez ztráty bodu a i když si s vysokou pravděpodobností pár zaváhání neodpustí, tentokrát to nehrozí - 4:0.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

"tutovka" kola:-)....tip 1..3:0

Reagovat
Stankovic

Sparté nic jiného nezbývá. V EL není tak v tomhle roce musí vyhrát jak ligu tak pohár. V opačném případu to bude velký neuspěch. Tip. 2-3:0. A nebál bych se vsadit, že gol dá Kweuke

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (2x Kweuke,Matějovský,Juhar)

Reagovat
smazaný uživatel

Realisticky 2:0

Reagovat
shitcool

po první poločase

Reagovat
shitcool

*m

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

sem se trefil

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim 3:1 určitě dá gol Kweuke

Reagovat
naheCZ

0:1

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Chápete někdo proč nehraje Kadlec?

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec zapadl do prumeru, drive nadejny hrac na sobe prestal pracovat a neni zdaleka tak nebezecny jako v predchozich sezonach - zaslouzene zahriva stridacku.

Reagovat
Petr325

Asi nemaká na trénincích...za těch 20 minut nic nepředvedl, tak musí stále makat...těžko říct, jestli to bude další Zeman a bude mu narůstat místo formy tetování...Jinak spíš nechápu, co v základu dělá Juhar a Hušek...Mareš taky není tak nebezpečnej jako Sionko...A místo Huška se mi včera líbil Hušbauer, dal bych mu šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze kdyby Chovanec minluou sezonu nehral trapne na jeden utok a nechal hrat v utoku Lea s Kadlecem tak by se nezatraitl, ale kdyz musel lonskou sezonu hraj kraj zalohy tak je jasny ze se cistokrevnej utocnik vytrati, a to ze ho neprodali do Vitesse to je jeste vetsi blbost, vic uz za neho nikdy nedostanou a zkazi dalsiho nadejnyho hrace, jen muj nazor.

Reagovat
Xaver

Naprostý souhlas, Kadlec potřebuje změnu tuto sezónu už "za každou cenu", jinak ho diletanti Chovanec s Haškem totálně zahrabou (na Spartě začínal za Lavičky). Jistá naděje byla, že je po nevydařeném předkole do EL vyhodí, ale nestalo se - bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele