8. kolo
26.09.2011 19:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - Slavia Praha 3:0

Jednoznačným lídrem ligy a po podzimním derby také jednoznačným vládcem Prahy je Sparta.

Přestože se před utkáním pražských S často používá ono okřídlené "derby nemá favorita", už dlouho nebyly karty rozdány tak jasně. Postavení v tabulce, předváděné výkony i papírové předpoklady hovořily před zápasem jednoznačně pro Spartu.

Úvod utkání byl poznamenán výjimečnosti utkání a nervozita byla znát na obou soupeřích. Výborná fotbalová kulisa však fotbalisty postupně vyburcovala k přepnutí na vyšší stupeň. Atraktivitě utkání přispěla také snaha Slavie hrát fotbal a byli to právě hosté, kteří se dostali do první zajímavější příležitosti. Blažkova střela z úhlu však Švengera neohrozila.

Spartě se dlouho nedařilo dostat svého soupeře pod tlak tak, jak se jí to vedlo v minulých zápasech. Vzruch přinášely hlavně souboje mladíků Václava Kadlece s Adamem Hlouškem. Jeden z jejich střetů ve vápně Slavie posoudil rozhodčí Matějek jako čistý, přestože situace vypadala všelijak. Následně Hloušek, který viditelně neměl svůj den, pro změnu zpracoval míč pro nabíhajícího Kadlece. Špatné zpracování a výborné vyběhnutí Čontofalského však šanci zmařilo.

Stále patrněji přebírala taktovku utkání Sparta a za své snažení byla odměněna gólem. Ve 27. minutě si na Matějovského centr naběhl Jarošík a hlavičkou poslal domácí do vedení - 1:0. O deset minut později vypukla Letná v jásot podruhé. Do dalšího z Matějovského krásných centrů se položil do té doby dobře hlídaný, a proto téměř neviditelný Kweuke. Čontofalský jeho prudkou hlavičku ještě stačil vyrazit, na Krejčího dorážku však již byl krátký. Skvělý prvoligový start pro stříbrného medailistu z letního evropského šampionátu devatenáctek - 2:0.

Zpět do hry o body se snažili po nástupu do druhé půle dostat hosté. Střela Pospěcha, kterou Švenger bez problémů zlikvidoval, však byla jediným povedenějším zakončením, které Slávisté předvedli. Bojovnost a snaha sice Slavii nešla upřít, ovšem pány na hřišti byli domácí. Do další velké šance se po Kweukeho přiťuknutí dostal Grajciar, svého bývalého zaměstnavatele však gólem prozatím nepokořil.

S přibývajícím časem přibývalo nepřesnosti na slávistických kopačkách a naopak sebevědomí v hlavách domácích. Novou podobu výsledku navíc po Pospěchově ztrátě míče nastolil Grajciar, který již tentokrát Kweukeho nabídku proměnil v branku - 3:0.

Závěr zápasu si již téměř vyprodaná Letná mohla užívat. Komfortní náskok domácích sice trochu ubral na tempu hry, šance však byly k vidění stále. Nebezpečnou hlavičkou se blýskl Jarolím, Čontofalského chybu na druhé straně zase nepotrestal Kweuke. Povedené sólo Hurky v nastaveném čase pak ještě zazdil opět Lukáš Jarolím. Souboj konsolidovaného kádru Sparty proti nově se rodící Slavii tak dopadl podle očekávání jasným vítězstvím pro domácí.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipovat to radši nebudu vzdycky kdyz to udelam dopadne to spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta naprosto bez problemu ovladne derby.

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje 3:0 goly Kweuke,Grajciar a Matějovský

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta Praha - Slavia Praha - handicap 0:1 - 1

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby se hráči Slavie "zázračně" probudili a zápas neodflákli, tak to bude minimálně 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patrikhm

Tak tady bude první zaváhání Sparty! Zápas skončí 1:1

Reagovat
Petr325

Slavia nemá moc srdcařů, kteří by se na zápas nadprůměrně vyhecovali...přesto si myslím, že to Sparta nebude mít lehké...0:0 nebo 1:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 2xKweuke,Pamič

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě těžkej zápas....od sparty se čeká výhra takže musí a slavia může jenom získat a přeqapit, takže můžou hrát v klidu a netlačit na pilu...vsadil sem kříž

Reagovat
vanGomm

Tip HX.I za to se dávají 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta tady podle mě bezproblémů vyhraje a potvrdí svoji úžasnou formu.

Reagovat
vanGomm

Tak Sparta by měla podle všech předpokladů bez problémů toto utkání vyhrát.Vypadá to opravdu jednoznačně a "celá republika" si určitě vsadí na Spartu,ale aby jsme se nakonec pak nedivili že to bude remíza.Znám z minulosti podobné jasné "tutovky" a přesto všichni pak zahodili tiket.Neříkám,že tohle musí být ten případ,ale občas se to stává.Spartě by to v tabulce stejně neublížilo.Pak když tak vyhraje venku (Příbram) a bylo by to jak v tom přísloví o vlkovi jak se nažral a koza zůstala celá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, tyhle "tutovky", po kterých lidé hromadně pálí tikety, jsou naprosto běžné, ale hodně bych se divil, kdyby to bylo zrovna v tomhle zápase. Sparťani mají šanci Slavii historicky znemožnit, jen kvůli "bonusu" od sázkovek jí určitě nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas bude vyhecovany nicmene Sparta as potvrdi skvelou formu...tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, Švenger hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

3:0. Ze začátku se sešívaný budou ještě držet, ale jak už to u nich bývá pokáknou se když budou prohrávat. A z té atmošky budou vykulení poněvadž jsou zvyklí v současnosti na poloprázný Eden. 1X Kweuke, 1XMareš+ vlastní gól

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

vidím chybu bookmejkrů a dávám na neprohru Slávky v kurzu 3.2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Kweukemu vyjde zápas, Slavia se po dvou rychlých gólech sesype

Reagovat
naheCZ

Očekávám podobný vývoj utkání jako v posledním derby. Sparta vstřelí rychle 2 góly a pak přestane hrát. Slavie ale narozdíl od minulého zápasu zabere a otočí utkání ve svůj prospěch. Výsledek 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

5:O Jinak to ani nede

Reagovat
smazaný uživatel

To cos tam napsal je ó né nula

Reagovat
Veselac

zkusím 02

Reagovat
smazaný uživatel

Poločas 2:0 zcela zasloženě pro Spartu. Efektivnější a přesnější. Slavie bezzubá, neškodná. Vypadá to ,že slávisté budou zase do jara chodit kanály.

Reagovat
smazaný uživatel

Úžasné útočné duo Sparty: Kweuke, Kweuke.

Reagovat
smazaný uživatel

A´t ti mladí hráči ve Spartě začnou něco dělat ... měli by se nažrat a jít párkrát do posilovny... takovýdle děti se proti chlapoj nemůžou prosadit ...

Ten Krejčí je jak hadrová panenka

Reagovat
smazaný uživatel

a ty přestaň brát ty drogy..krejčí dneska(na to, že to byl jeho 1.zápas) výbornej, kadlec uplně mimo, ale to nemá s jeho postavou co dělat..v minulosti ukázal že se dokáže prosadit..

Reagovat
smazaný uživatel

děláš si ze mě srandu? je to dítě .. nemá tam co dělat..

proti Nitrianskýmu 1 na 1 uplně tragickej .... nevim co jsi na něm viděl prosimtě ... zaujatý kids

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo tam je jinej? tragickej juhar nebo atlet podaný? radši tam uvidim talenta krejčího než tyhle dva tragédy, kteří měli pár lepších zápasů a jinak nic..

Reagovat
smazaný uživatel

konečně dal ten blb chovanec do sestavy mlade - kadlec,krejci,husbauer - tam je budoucnost a ne v sionkovy a starych paprdech

Reagovat
smazaný uživatel

mužstvo má být nakombinované mladíc a perspektiva do budoucna s nimi a páprdové, kteří jim tu perspektivu dají a podrží mužstvo sparta vynikající slávisti už po převýšovu jsou kopdrni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele