15. kolo
26.11.2011 17:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Jablonec 2:2

Severočeské derby dnes skončilo smírem, ani jeden z týmů nedokázal snížit náskok Sparty v čele tabulky Gambrinus ligy. Jablonec dvakrát vedl, domácí Liberec však v obou případech dokázal vyrovnat, a tak utkání skončilo remízou 2:2. Hostující útočník David Lafata se svou sedmnáctou brankou v sezoně dostal do Klubu ligových kanonýrů.

Po vlažném úvodu zápasu se pořádně začalo hrát po čtvrthodině, kdy domácí začali Jablonci zle zatápět. V šestnácté minutě vypálil z hranice šestnáctky Štajner, Špit se ale vytáhl a skvělým zákrokem akci zneškodnil. O tři minuty později využil perfektní práce Váchy Rabušic, ale ani on zblízka vynikajícího Špita nepřekonal.

V pětadvacáté minutě poprvé zahrozili hosté z Jablonce, když po pravé straně krásně utekl Kopic, stříleným centrem našel před bránou Kovaříka, ten ale na prudký míč nestihl ideálně zareagovat a těsně minul. A hned v zápětí mohli udeřit znovu i liberečtí, na zadní tyč nabíhající Štajner dostal přesný míč od Breznaníka, ještě ale před prázdnou bránou hledal volného Rabušice, ten však na míč nedosáhl.

Následovaly dvě zajímavé střely zpoza pokutového území, Kopice ale vychytal Bičík, Fleišman zase těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Ve třicáté sedmé minutě přišel důležitý okamžik zápasu, ale ještě spíše kariéry Davida Lafaty. Piták využil obrovské hrubky ve Váchově rozehrávce, vysunul do samostatného úniku Lafatu, který sice chytrým lobem trefil jen břevno, balón však sledoval dál a hlavou ho dorazil do sítě. Zaznamenal tak svůj už sedmnáctý zásah v letošní sezoně, a to je přitom odehráno jen čtrnáct kol. Ale co je ještě důležitější, pro Lafatu to byl stý gól v nejvyšší soutěži, čímž se dostal do elitní společnosti Klubu ligových kanonýrů.

Ještě do poločasu si dal málem Nezmar vlastní branku, měl ale štěstí a byl z toho jen roh. V jednapadesáté minutě bylo zřejmě zaslouženě vyrovnáno, Váchovu ránu vyrazil Špit jen před sebe, kde už číhal pohotový Michael Rabušic a nekompromisně dopravil míč do sítě. Poté tečoval Loučkovu střelu Piták, Bičík ale dokázal zareagovat a balón vytěsnil. Jablonec se ale už o minutu později dočkal druhého gólu v zápase, ve skrumáži v šestnáctce soupeře se nejlépe zorientoval Marek Jarolím a podruhé poslal hosty do vedení.

Ale už za dalších sedm minut bylo znovu vyrovnáno. Tentokrát vyrobil obrovskou chybu stoper Pavlík, Breznaník utekl po levé straně, naservíroval ideální pas na nohu Štajnera, který z voleje nezaváhal. Do konce zápasu už se nic podstatného nestalo, a tak Liberec remizoval a pohledném utkání s Jabloncem 2:2. Domácí zůstávají druzí, Jablonec třetí, oba týmy ale mohou litovat promarněné šance na umazání velké části náskoku Sparty.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remizka 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

SLOVÁNEK 3-0 Předměstí

8150 diváků

Rozsekáme je jak hov_o proutkem!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
forma

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
forma

Tak Jablonec je už asi 4 roky drtivě lepší tým a to neříkám proto že mu fandím tak to prostě je (co se týče výsledků a tabulek). Ale v Liberci se jim dlouhodobě nedaří a aby toho nebylo málo tak Libe je slušně rozjetej. Tenhle zápas se ale může naklonit na kteroukoliv stranu, takže kompromis 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec má formu 10 2:1 1:1

Reagovat
Veselac

tip 1....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

snad se bude na co dívat plichta je asi jasná 2-2

Reagovat
forma

Reagovat
naheCZ

3:2 (Nezmar, Breznaník, Štajner - 2x Lafata)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 stajner, breznanik - lopata z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

ti dám takovýho lopatu až ti bude špatně!!!!

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zabrouzdal jsem i do našich vod. Liberec je lepší venku, ale Jablonec je zase venku poloviční. Myslim si, že bysme mohli vidět víc golů. Tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele