26. kolo
22.04.2012 19:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:0

Sparta prohrála v Mladé Boleslavi 2:0 a titul se jí vzdálil už na čtyři body. Letenské srazilo zejména zbytečné vyloučení Manuela Pamiče. Ten po dvou žlutých kartách musel předčasně do sprch a toho Boleslav dokonale využila. Rozhodující trefu vsítil Chramosta a v nastavení pečetil výsledek střídající Brunclík.

Mladá Boleslav se díky domácímu triumfu stala jediným týmem, který Spartu letos porazil doma i venku a zároveň svému soupeři dokonale oplatila středeční vyřazení z domácího poháru.

Domácí byli na Spartu pořádně nažhavení a podle toho vypadal začátek dějství. Po Matějovského ztrátě míče založil rychlý protiútok Mareš a nakonec ho i sám zakončil. Jeho střela byla ale nevýrazná a Boleslavští kopali jen rohový kop. V 17. minutě se naskytla dobrá příležitost i Spartě, po centru Sionka pálil placírkou nad talentovaný Krejčí. Poté následovala další rychlá akce domácích a velké štěstí pro Spartu, kterou zachránila tyčka! Šance pokračovaly na obou stranách, do Přikrylovy střely se položil Daníček a zabránil tak velké pohromě. O efektivní zakončení se pokoušel i Sionko, ve snaze přehodil Šedu byl ale neúspěšný.

Utkání mělo velmi dobré tempo a ani po změně stran z něho nesešlo. V 58. minutě přišel rozhodující moment celého utkání. Manuel Pamič se unikajícího Štohanzla nechtěl dotknout, ale udělal to nešikovně a mladoboleslavský záložník se skácel k zemi. Pamič rozhodně nefauloval, avšak i přesto mu rozhodčí udělil druhou žlutou kartu. Sparta byla sice i v oslabení mírně lepším týmem, ale rychleji jí ubývaly síly. V 62. minutě mohl klidně poslat Spartu do vedení Erich Brabec, jenže hlavičkou zamířil těsně vedle.

Městský stadion v Mladé Boleslavi se dočkal první branky v 68. minutě. Šírlův přesný pas našel Jana Chramostu, pro kterého to byla situace, s níž si umí poradit - 1:0 pro Mladou Boleslav. Pro Spartu to byla pochopitelně velká rána, ale nevzdávala se a bojovala až do úplného konce. Hušbauer byl dokonce blízko vyrovnání, ale proti byla opět branková konstrukce! Poté měl obrovskou gólovku Sionko, tři minuty před koncem trestuhodně přestřelil branku a odmítl tím sparťanské vyrovnání.

Sparta v samotném závěru hru pořádně otevřela a místo vyrovnání to vedlo k druhé brance domácích. Chramosta před Vaclíkem neuspěl, ale dorážející Brunclík už mohl slavit! Mladá Boleslav doma porazila Spartu 2:0 a pořádně jí zkomplikovala boj o první místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Petr325

Bohužel nám už nevěřím tolik, jako po Liberci...1:2

Reagovat
Petr325

oprava: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

musime , nedame at sparta tachne do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Boleslav vyhraje 2:0, Sparta je marná...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Rarášek

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat
šolim

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Proč je Bulut v přestupech do turecka když nikam neodešel?

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslel ze neni v boleslavi

Reagovat
Krausio_Real_M

Je, dává góly za béčko, a v týdnu jsem ho dokonce zahlédl v mekáči

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Jiný výsledek už ostatně pro Spartu nemá cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

trapáci sparťani na titul nemají šanci boleslav je sestřelí znovu 3:0 jako na letné

Reagovat
OVi.77

A Sparta může vyslat gratulaci do Liberce k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Blahopřeju Liberci k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

liberec chcipne joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele