16. kolo
04.12.2011 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - FK Teplice 3:2

Krásný zápas se hrál v Hradci Králové, kde domácí Votroci přemohli v přestřelce Teplice 3:2. Hradec dvakrát prohrával, jenž v obou případech dokázal rychle reagovat a v šedesáté sedmé minutě tak mohl o osudu utkání rozhodnout Pavel Dvořák. Hradec si v boji o záchranu pomohl a přezimuje jedenáctý, Teplice zůstaly sedmé.

Domácí začali skvěle a hned od úvodního hvizdu přitlačili Teplice před vlastní šestnáctku. Před úplně volným Štěpánem musel na poslední chvíli zasáhnout Rosa, ránu Černého zase zblokoval Lukáš. V jedenácté minutě měl Hradec čistou gólovou příležitost, domácí totiž rozjeli vynikající protiútok, který ale následně zbrzdil Černý. Akce ale pokračovala, Janouškova tečovaná střela se dostala až k úplně volnému Dvořákovi, Grigar však ve spolupráci s na brankové čáře zasahujícím Rosou situaci vyřešili.

Teplice hrozily z rychlých protiútoků, přesto gól daly spíše ze souvislejšího tlaku. V sedmnácté minutě vytvořili hosté závar před brankou Koubka, Mahmutovič předskočil jednoho ze stoperů a ve skluzu dokázal dopravit míč do sítě. V pětadvacáté minutě zatáhl balón po levé straně Štěpán a servíroval ho svým spoluhráčům před odkrytou branku, Černý ale těsně nedosáhl. Na druhé straně opět zahrozil bosenský kanonýr Mahmutovič, který tentokrát pálil nádherně z voleje, jenže o zhruba dvacet centimetrů přestřelil.

Třiatřicátá minuta přinesla zasloužené vyrovnání, Janouškovu přihrávku ze strany pustil Černý až na volného Plašila a ten z prvního dotyku uklidil míč k tyči, bylo to 1:1. Minutu před koncem prvního poločasu si vytvořili velký tlak také hradečtí fotbalisté, balón dokonce poskakoval pár centimetrů před brankovou čárou, ale Hochmeister s Plašilem ho za ní dostat nedokázali.

V padesáté čtvrté minutě už zase hostující tým vedl, šlo přitom o velmi kuriózní branku. Fukal nejprve vypadal, že pustí míč až k brankáři Koubkovi, nakonec mu ale posílal malou domů, kterou svého gólmana obhodil a Aldin Čajič už jen doklepl míč do opuštěné branky. Jenže už o tři minuty později Fukal svou hrubku napravil vyrovnávacím gólem, když se prosadil hlavou po rohovém kopu.

A v šedesáté sedmé minutě Hradec otočil vývoj zápasu, po dalším rohu Zeleného se znovu hlavou prosadil Pavel Dvořák. To však ještě nevěděl, že rozhodl o veledůležitém vítězství svého týmu. O pět minut později mohl vyrovnat Vondrášek a při pokusu o dorážku byl evidentně faulován Rosa, ovšem penalta se nekopala.

Devět minut před koncem na sebe nádhernou individuální akcí upozornil Zelený, který si pohrál hned s trojicí hostujících obránců a vypálil tvrdě pod břevno, ovšem Grigar dokázal s vypětím všech sil vyrazit. Teplice pak dopravily míč do sítě, jenže gól nemohl platit pro ofsajd Rosy. Hradec tak porazil Teplice 3:2 a s podzimní částí soutěže se loučí vítězně.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad to z kluků spadlo po výhře v Olomouci a s Teplákama už nebudou pod takovým tlakem, věřím, že už protrhli tu střeleckou mizérii a nějaký góly tam spadnou i v neděli. Tipnu si 2:1, ikdyž Teplice zdá se že mají formu, ale v HK narazí

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice vyhrajou 2:1 hra na brejky jim sedí a Hradec bude muset hrát víc útočně protože hraje doma takže to bude hostum vyhovovat

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

A já tipuju remízu.Jakoukoliv.Navíc si nemyslím,že se HK bude zběsile cpát do útoku a riskovat brejky Teplic.V týhle fázi každej bod dobrej a celky,který by měly začít útočit jsou na chvostu tabulky.Bodový fakta ligy jsou takový,že Hradec si to už může začít prostě hlídat a hrát přesně jako v Olomouci - toz. ze zabezpečený obrany k rychlým kontrům,který ostatně Hradci vyhovují nejvíc a Kotal a spol. to dobře vědí...Pozitivum vidím i v tom,že na jaře máme navíc Olomouc i Ostravu(tady je co vracet!!!) doma a to budou rozhodující zápasy o bytí a nebytí.Prostě poslední zápas na podzim doma s Teplicema stačí s bodem,hlavně neprohrát-cokoli lepšího(výhra)by bylo sladkým dárkem před zimní hibernací...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle já zase neberu, přijedou přeci jenom Teplice, ne Sparta, Plzeň nebo Liberec. podívej se na Příbram, ze sotva průměrným, spíš teda podprůměrným týmem hraje velmi solidní otevřenej fotbal a hlavně doma to rozdává a je jim jedno kdo přijede. Fotbalově na tom nejsme vůbec špatně, řekl bych, že minimálně na stejný úrovni právě jako zmiňovaná Příbram, tak proč hrát doprdele doma na bod!!! Já Hradci fandim a chci aby vyhrával a dával góly, hrát na remízy doma, na to nejsem teda zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo,dávám ti za pravdu,na druhou stranu se na fotbal fakt chodí kvůli gólům v síti soupeře,takže proč ne?Je pravda,že zápasy s Jabloncem a Slavií ukázaly,že HK na to má hrát vejš,takže jo-jen ať vyhrajou,ale bacha vzadu...!

Reagovat
smazaný uživatel

Na to na jakou bídu to vypadalo tak v případě dnešní výhry může skončit dost nad moje očekávání...19 bodů..12 náskok na sestup,to by byla klidná zima ...upřímně za bodáka se zlobit nebudu.Teplice hrají venku líp a poslední jejich výsledky jsou taky dobrý....Ale stejně...héééj,Hradečku héééj

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhernej výsledek!Škoda,že jsem nebyl přítomen,teploty a chrchel jak svině mě přibily akorát před online info,ale trpěl jsem při tom dotahování jak na skřipci... Krásnej výsledek!Zima v klidu.Vzhledem ke stavu tabulky je jasný,že by na jaře stačilo i deset bodů na klid a záchranu,ale když jich udělají dalších 19 tak se zlobit nebudu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele