23. kolo
01.04.2012 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

České Budějovice - FC Hradec Králové 1:0

Obrovský krok za záchranou dnes učinily České Budějovice, které Otepkovým gólem z devadesáté minuty zdolaly doma Hradec Králové a utekly patnáctému Baníku na osm bodů. Po vyrovnaném průběhu utkání se Hradci stala osudnou penalta.

Úvodní dvě střely dnešního duelu vyslali na branku hosté a v obou případech musel Daněk vytáhnout kvalitní zákrok, aby neinkasoval. Nejprve to proti němu zkoušel Štěpán, druhým v řadě pak byl Mrázek. Ve dvacáté minutě znovu zahrozili hosté, když ze standardní situace krásně kroutil míč směrem k brance Šisler, Danek se po míči jen otočil, naštěstí pro něj ale viděl, jak kulatina těsně míjí jeho svatyni.

Už o minutu později měli první solidní příležitost i České Budějovice, když se ze strany hnal na branku Klesa a mířil chytře k tyči, tu však trefil, a to do její vnější části. Černého hlavičku zkrotil Daněk, diváky pak zvedl ze sedaček Otepka, jenž krásně pálil po pobídce Řezníčka, bohužel pro domácí ale těsně přestřelil. Ještě před přestávkou hledal někoho ze svých spoluhráčů ve vápně Klesa, balón ale nikým netečován proletěl celým velkým čtvercem.

Po přestávce pěkně vypálil Řezníček, který mířil přesně k tyči, Koubek byl ovšem připraven a vytáhl míč na roh. S přibývajícím časem se hra uklidnila a šance už prakticky žádné k vidění nebyly, přesto stav 0:0 do konečného hvizdu nevydržel. V nastaveném čase totiž zahrál jeden z hostujících obránců rukou v šestnáctce a nařízenou penaltu proměnil Rudolf Otepka.

Budějovice jsou tak na dvanáctém místě se solidním náskokem a své pronásledovatele, pro Hradec porážka neznamená prakticky nic.

Autor: Michal Hruška / idnes.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec se dozajista spokojí s bodem. Otázkou je, jestli mu ho impotentní útočníci Budějovic dovolí. 1:0, 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Hradec už nehraje o nic.To Budějovice ty se potřebují zachránit,takže tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec ještě opravdu potřebuje aspoň jednou vyhrát aby měl definitivně klid,ale teď to bude těžký.Na jednu stranu fandím Hradci,na druhou bych přál Budějovicím určitě záchranu.Tipnu si tak remízu 1:1...

Reagovat
smazaný uživatel

sme na tom dost podobne

Reagovat
smazaný uživatel

vyděl bych to na remízu...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 A Hradec se může připravit na Baník..

Reagovat
smazaný uživatel

Hnus!Takovejhle zářez!!!Budějovice za to nemůžou,ale ze sudích v český lize bych blil hanbou...Když maj pískat jasný fauly tak nic a pak předváděj takovýhle nechutný šaškárny!!! To snad jinde nemá obdoby a jen to podtrhuje fakt,proč z valný většiny naši sudí nejsou nominovaný na závěrečný turnaje MS a Euro...Kdo by tam takovou verbež taky chtěl vidět... Rád bych se jednou dožil okamžiku,kdy bude v 94.minutě písknutá penalta ve prospěch Hradce až to bude potřebovat... Prostě votřesný.Na fotbal fakt jen do kina na Okresní P.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele