2. kolo
07.08.2011 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 2:1

Mistrovská Plzeň se ani ve druhém kole nedočkala svého vítězství. V pražském Edenu totiž podlehla domácím Bohemians 1:2 a v tabulce ji tak zůstává jediný bod díky remíze s Libercem. To domácí jsou po dvou odehraných zápasech stoprocentně bodově úspěšní.

První půle, v níž byli aktivnější domácí Bohemians, přinesla plno útočných akcí. Poprvé zahrozili domácí, když sprintující Škoda obehrál plzeňského Trappa a z pětadvacetimetrové vzdálenosti prověřil brankáře Daňka, jenž míč bez problémů chytil. Trochu větší šance přišla o tři minuty později. Ta byla opět v režii domácích, když z pravé strany centroval Budínský směrem do vápna a k míči vyskočil Škoda, jenž hlavou mířil těsně vedle pravé tyče plzeňské brány.

Další zajímavá příležitost se vyskytla v 21. minutě, kdy se do své druhé šance dostal domácí Škoda. Ani tentokrát nebyl úspěšný, pokusil se Poborského dloubákem přehodit vyběhnutého brankáře Daňka. Ale míč skončil těsně nad břevnem.

V 27. minutě se diváci v pražském Edenu dočkali úvodní branky v utkání. O tu se postarali domácí, když Budínský z přímého kopu centroval do pokutového území, kde střelu tečoval dobře postavený Nešpor a míč pak doletěl až do brány. Hostující brankář Daněk neměl šanci zareagovat. O minutu později to mohlo být 2:0 pro Bohemians, když Daněk nevyrazil vysoký centr do bezpečí. Vyražený míč se objevil u Bartka a ten chtěl z první pálit, ale jeho rána mu nesedla. Ještě se k balónu dostal domácí Nešpor, ale mířil těsně nad.

První vážnější šanci si vytvořili Plzeňští až v 35. minutě, kdy střílel Trapp, ale jeho střelecký pokus letěl metr vedle Sňozíkovy pravé tyče. O čtyři minuty později se již hosté radovali. Zlepšená hra ke konci prvního poločasu jim pomohla k vyrovnávací brance. O tu se po Pilařově přihrávce postaral Jiráček, který zblízka překonal domácího brankáře Sňozíka. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhou půli zahájili lépe hosté, když si v 49. minutě vytvořili velký tlak na domácí obranu, ale branku nepřinesl. Zakončoval Pilař, s jehož prudkou střelu z voleje si poradil Sňozík. Do další brankové příležitosti se Plzeňští dostali o čtyři minuty později, kdy z levé strany centroval Limberský na hlavičkujícího Filla. Jeho nepříjemná hlavička mířila sice pod břevno, ale Sňozíkovi se povedlo vyrazit balón na roh. V prvních dvou třetinách druhého poločasu byli hosté lepším týmem, potvrdili to i v 64. minutě, kdy Pilařův centr nikdo netečoval a míč orazítkoval tyč Sňozíkovy brány.

Pak útočili hráči Bohemians. Nejprve v 77. minutě střídající Růžička si všiml na hranici pokutového území nabíhajícího Budínského a přihrál mu do šestnáctky. Budínského střelu však vyrazil plzeňský brankář Daněk.

O několik okamžiků později se domácí dočkali druhé gólové trefy. Ta nastala po výborné Budínského přihrávce na střídajícího Bálka, který obehrál Bystroně a poté krásně přehodil plzeňského brankáře a míč skončil v síti. Bohemians tak vedli 2:1. Plzeň se však nevzdávala a pokusila se v závěrečných deseti minutách s tímto nepříznivým výsledkem něco udělat. Z jejich tlaku však žádná branka nepřišla, nejblíže k vyrovnávací brance měli až v samotném závěru. Hosté zahrávali rohový kop, Horváth nasměroval míč na zadní tyč domácí brány, na jeho střelu si naběhl Hora, ale ten hlavičkou na míč nedosáhl. Potom už přišel hvizd rozhodčího a zápas skončil vítězstvím domácích 2:1 nad favorizovanou Plzní

Autor: David Křížka / onlajny.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady by to měla bejt jasný výhra Plzně:)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Bohemians hraje znovu "doma" a druhou výhru si asi nepřipiše.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen ceka dalsi tezke utkani...mozna to vypada jednoznacne na dvojku...ja bych to vicel na kriz mozna vyhra Plzne o gol...tip 02 1:1,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemians 1905 hostí uřadujícho mistra!!! Očekávám velmi vysokou úroveň zápasu a mohla by se klidně zrodit remíza. I když výhra Klokanů by byla lepší, tak uvidíme .... Tip 1:1.

BOHEMIANS 1905!!!

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

těžký pro Plzen tip 0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bych si přál vítězství Bohemky...

Reagovat
smazaný uživatel

čauvec, těžké tipovat, může být cokoli ... spíš si myslím, že bude dělba bodů

Reagovat
smazaný uživatel

měli by dat spiš tenhle zapas do přimeho přenosu než spartu..

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas také poběží v televizi. viděl bych to ale na ne-prohru Bohemky, případně si vsadit na více než 2,5 branek v zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nevím kde jí dávají zatím plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji otevřít si i jiné programy, než jen ČT. Gambrinus liga se hraje ještě na Nova sport a Sport2, v tomto případě to běželo na Sport2

Reagovat
smazaný uživatel

To byl ale hezkej zapas,druhou puli sice byla Plzen lepsi ale nic u 16nactky nevymyslela a Klokani z brejku zadsadili pekny uder V.Bálkem :-) !!! Kazde klokani srdce plesa :-) Klokani hrac 23 Budinsky....oba galy priravil a jeho technika pri zahravani standartek,parada . HOŠI , JEDEME DÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁL

Reagovat
celticz

Bohemka u nás je nejlepší..!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Plzni se zatim nedari jak by melo..myslim ze pristi kolo bude bodovat naplno proti Teplicim ..Bohemka zatim prijemne prekvapuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele