1. kolo
29.07.2011 20:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Vršovické derby ovládli Bohemians

Pražská Slavia nedokázala jakožto hostující mužstvo na stadionu v Edenu naplno bodovat. Výběr Michala Petrouše podlehl Bohemians 1905 o dvě branky, již během prvního poločasu rozhodl o vítězství domácích Jan Moravec a Milan Škoda.

Oba góly utkání padly v rozmezí pouhých dvou minut prvního dějství. V 25. minutě se po přihrávce Škody prosadil Jan Moravec, jenž překonal gólmana Hanuše. Doslova o pár minut později se po souboji se Škodou v pokutovém území Slavie skácel stoper Cicman, útočník zeleno-bílých ale pokračoval ve hře, rozhodčí faul nepískl a Škoda obstřelil brankáře Hanuše.

Lépe ale načal utkání sešívaný tým. Již v páté minutě doběhl útočník Zdeněk Pospěch míč na levé straně, posunul si ho do vápna a následně zpětnou přihrávkou Jarolíma, jehož rána z voleje ale zhruba o metr minula pravou tyč branky Michala Sňozíka. I o pět minut později byli v akci slávisté. Po hlavičce Milutinoviče se pokoušel nůžkami zakončit Petr Janda, nicméně jeho efektní pokus zůstal neefektivním - míč skončil nad brankou.

Přestože byli červeno-bílí na hřišti aktivnější, nakonec se po pětadvaceti minutách prosadili do té doby spíše vyčkávající klokani. Milan Škoda vyslal chytrou přihrávku za stojící obranu Slavie, na tu si naběhl Jan Moravec a střelou mezi Hanušovy nohy rozjásal zeleno-bílé sektory - 1:0.

A již o dvě minuty později se měnilo skóre znovu. Tentokrát se autorem branky stal Milan Škoda, hrdina utkání. Ten vyhrál tvrdý souboj se stoperem Róbertem Cicmanem, jenž po něm musel být následně vystřídán, a zcela osamocen dokázal obstřelit bezmocného Hanuše - 2:0.

I druhý poločas začali lépe červeno-bílí. Po ose Prošek-Pospěch prošel míč na pravé křídlo až k Petru Jandovi, jenž se ve vápně pokusil nasadit kličku brankáři soupeře, míč mu ale nakonec utekl za brankovou čáru. Stejný hráč způsobil soupeři problémy i v minutě 58. Po dlouhatánském úprku se nakonec rozhodl pro střelu z veliké dálky, o několik metrů ale nakonec minul.

O dvě minuty později sklepával aktivní Janda na hranici vápna míč Stanislavu Vlčkovi, ten se dokázal prosadit v souboji s Pavlem Lukášem, následně ho ale obránce zatáhl za rameno a zkušený útočník Slavie se poroučel k zemi. Penalta se ale nekopala. Následná střela Koreše mířila nad branku.

O sedm minut později se po delší době objevili v šanci domácí borci, a příležitost to byla parádní. Po jednom z centrů hlavičkoval v malém vápně Borek, mířil ale pouze do tyčky. Stejný hráč se o minutu později pokoušel asi ze čtyřiceti metrů přelobovat vyběhnutého brankáře Hanuše, nicméně pálil vedle. Na druhé straně střílel z voleje mimo branku Stanislav Vlček.

V 74. minutě přišla asi největší příležitost sešívaných. Hurka přihrál na velké vápno Pospěchovi, jenž ještě mezi dvěma obránci dokázal nalézt nabíhajícího Koreše. Ten ale tváří v tvář brankáři Sňozíkovi zklamal a zkušeného gólmana pouze trefil. Na odražený míč následně nedosáhl Vlček.

A galapředsatevní Slavie pokračovalo. Střelou z dvaceti metrů natrefil Petr Janda pouze tyč. Tlak hostů nadále pokračoval, zhruba z 25 metrů se ke střele odhodlal Stanislav Vlček a jen o centimetry minul pravou tyčku. Fanoušci Slavie se na chvíli radovali z branky, míč se ale jen odrazil od tyče napínající síť. Následně své svými pokusy neuspěli ani Hurka a Pospěch.

Útočení Slavie ale samozřejmě otevíralo vrátka pro případné protiútoky soupeře, které v závěrečných minutách také přišly. Po zablokované střele Škody se k míči dostal Nešpor, z 16 metrů ale mířil jen těsně vedle. V další velké příležitosti byl Jan Moravec, z levé strany postupoval sám na Hanuše, mladý gólman sešívaných ale jeho střelu, mířící na vzdálenější tyč, skvěle vyrazil.

Již v samém závěru se ke střele z 15 metrů dostal po chybné rozehrávce hostů Růžička, ani on ale na jinak bezchybného Hanuše nestačil...

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

bohemka doma se slavii neprohrává. tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
celticz

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (0:1)

Reagovat
Losinho

1:2

Reagovat
clinger

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - Trubila, Koreš

Reagovat
smazaný uživatel

2 vlastňáky?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte kolik chtějí za lístek ?? díkys :-)

Reagovat
naheCZ

1:3 (Škoda - Jarolím, Pospěch, Koreš)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vsadil sem si na Remízu:))

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to vidím jako jasnou remízu 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Klokani měli velmi podařenou přípravu (6-1-0), na rozdíl od Slávie, takže je to v tomto malém pražském derby trochu favorizuje. Snad tedy bude platit "těžko na cvičišti, lehko na bojišti". Věřím, že Bohemka neprohraje, přijdou ji podpořit fans a bude to atraktivní utkání .... Tip 2:1.

BOHEMIANS 1905!!!

Reagovat
cerwi

výborně klokani, doufám že naváží na své výkony z jara a budou se pohybovat na špičce (třeba i na úkor Slavie)

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo BOHEMIANS 1905 !!!

Ideální vstup do nové sezóny GL a navíc ještě porazit věčného rivala, to se musí ocenit!!! Bohemka navázala na skvělé výsledky z přípravy a pokud to takto půjde dál, podaří se vyrovnat snovou jarní sezónu. Návštěva taky slušná, ale mohlo by na derby i být více ....

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý vstup do sezony pro klokany,za to Slavie mi připadala úplně stejná jako ta z minulého podzimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavii bude ještě chvíli trvat, než se to zase vše vrátí do zajetých kolejí. Na pohárové příčky to ještě asi nebude, ale hlavně se jí už vyhnou starosti s případným sestupem ....

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Bohemka takový start si ani nepředstavovali , hlavně ať se to podaří i Slovácku zítra

Reagovat
smazaný uživatel

Michla Sňožík ? Zdeněk Pospěch ? ... no lol ... Ale dobře Bohemka I Love You Bohemians

Reagovat
smazaný uživatel

bohemka je tr*pna a sm*dí tak dr*z hubu

Reagovat
dadoprso

První gol nepadl z Moravcovi přihrávky za obranu, ale z Hartigova prodloužení hlavou za obranu. Nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

slavia je nejlepsi bohemka je trapna za druhy mohl rozhci tak drze hubu trapaci bohemkaci neumite to

Reagovat
smazaný uživatel

11 let? :)

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to jsou sešívky, když prohrajou, tak brečej...

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se gebíte vždyť má pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka zaslouzene vyhrala a Slavia zacala tam kde skoncila

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne slavka dostala prvno gol a drhy by po chybe rozhodci prosimte bohemka je tak trapna ze jsou dve ale ani jedna neni ta prava tak tady nedelejte trapaci dmetni

Reagovat
smazaný uživatel

O tom kdo je pravej se nikdo nebaví... Prostě si neumíš přiznat že Bohemka byla lepší

Reagovat
smazaný uživatel

je ti opravdu 11 nebo ještě míň?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele