16. kolo
03.12.2011 19:20 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

FK Jablonec - Sparta Praha 2:4

Trhák kola mezi Jabloncem a Spartou přinesl výbornou podívanou. Ze spousty šancí nakonec padlo šest branek, z toho čtyři do sítě domácích a vítězství si tak ze Střelnice odváží Sparta.

Před utkáním byl David Lafata slavnostně odměněn na počest svého vstupu do Klubu ligových kanonýrů a jen pár minut poté načal stovku druhou. Již v první minutě se totiž domácí dostali do vedení, když po nedůrazných obranných soubojích sparťanských hráčů doputoval míč k Lafatovi a ten nekompromisně zavěsil - 1:0.

I nadále mačkali domácí Spartu velkým tlakem a Jarolímovu šanci musel likvidovat Švenger. Poté úvodní jablonecký nástup mohl proměnit v další gólový zápis po Novákově stříleném centru Lafata, ovšem jen těsně na míč nedosáhl. Chvíli na to bylo překvapivě, alespoň podle dosavadního průběhu utkání, srovnáno. Snad první výlet hostů před Špitovu bránu dokázal efektivně využít Krejčí, když tečoval Grajciarovu nepovedenou střelu - 1:1.

Po srovnání skóre se více vyrovnala i hra, a přestože se více dopředu tlačil Jablonec, výbornou defenzivou a rychlými brejky hrozila také Sparta. Utkání rozhodně nenudilo a o gólové šance nebyla nouze ani na jedné straně. Do vedení šli v polovině první půle opět domácí. Jarolímův centr sklepl Lafata a Eliáš rozvlnil síť - 2:1. Ještě do přestávky však bylo po několika neproměněných šancích Jablonce i Sparty opět vyrovnáno. Protože Hušbauer dostal mezi středovým kruhem a vápnem chvíli volna, rozhodl se vypálit a byla z toho nádherná trefa do růžku Špitovy brány 2:2.

Ve druhé půli bylo zpočátku fotbalové krásy k vidění méně. Sparta zpřesnila hru, vysunula presink a Jablonec byl často donucen zakládat své jindy nebezpečné útoky nepřesnými nákopy z hloubi pole. Jablonecku obranu naopak několikrát vystrašil aktivní Sionko. Co se nepodařilo bývalému reprezentantovi, dokázal dalším skvělým kouskem Hušbauer. Posila z Ostravy předvedla skvostné sólo středem hřiště přes čtyři hráče a nakonec prostřelila i Špita - 2:3.

Domácí se hnali za vyrovnáním a byl to pochopitelně Lafata, který se několikrát dral do zakončení. Přesně však zamířit nedokázal. V nastaveném čase naopak potvrdil výbornou letošní bilanci Sparty na hřištích soupeřů Grajciar, když v samostatném úniku vyzrál na Špita - 2:4.

Jablonec nebyl horším celkem. Své šance ovšem nedokázal využít tak efektivně jako Sparta, a proto odešel z duelu poražen. V posledních pěti utkáních si tedy připsal pouze jedno vítězství. Sparta na čele naopak opět odskočila od druhého Liberce na šest bodů.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
forma

2:1 (Lafata,Kopic - Kadlec)

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi jedno jak to skončí hlavně at se už pakuje Chovanec ze sparty !! celkem by se mi líbilo kdyby na jeho post GSM přišel Ivan Hašek a na post hlavního trenéra Jaroslav Hřebík což by nemuselo být vůbec špatný ale to asi neni moc reálný hlavně aby už sparta začla hrát atraktivní a účinej fotbal kterej se bude divákum líbit jelikož na to co předvádí hráči pod Chovancem resp Haškem se nedá dívat zápas tipuju remízu 1:1 spartě se dlouhodobě nedaří na hřišti Jablonce a myslim si že za tu remízu bude asi ráda

Reagovat
7kaka7

Hřebík jako hlavní trenér ve Spartě ?? nikdy,ten chlap musí mít 100% klid na práci a to ve Spartě nikdy mít nebude, 19ku nikdo nesledoval tak mohl v klidu pracovat,ale by se zase po první kritice urazil,vykolejil a začal dělat blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Protože si nejsem úplně jistý, jaký výsledek si přeje Pelta, tak dám diplomaticky 1:1.

Reagovat
vanGomm

V tomto zápase může vyjít cokoliv,ale ta remíza mě přece jen příjde asi nejvíc pravděpodobná.Tipnu X.

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta venku hraje letos až na zápas v Rumunsku dost účelně...nechápu co předváděj doma...navíc se jim poslední dobou daří ničit nepříznivý statistiky jak kde dlouho nevyhráli...v tomhle kurzu zkusim dvojku...

Reagovat
diastan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

2:2 dobrej zápas

BANÍK!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pro dnešní zápas Sparta , Jablonec taktéž zápas nádherný. Hušbauer , Grajciar Lafata Piták Švenger

Za celou sezonu Lafata Matějovský Kweuke Grajciar a Krejčí

Vynikající zápas sláva vitězům (a dnes velká) čest poraženým.

Sparta až na výkyvy doma podzim

Reagovat
smazaný uživatel

Teda nejsem fanda Pepíku ale včera paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele