29. kolo
09.05.2012 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Liberec zvládl i severočeské derby a k titulu mu stačí neprohrát doma s Plzní!

Slovan dokázal po více než třech letech zvládnout derby na Střelnici a udělal tím další mílový krok směrem k mistrovskému primátu! Severočeši však nemají vyhráno, těsně za zády mají Plzeň, ta rozdrtila Příbram a o mistrovi tak rozhodně až přímá konfrontace na Stadiónu U Nisy!

Svěřenci Jaroslava Šilhavého se mohli v tradičním derby opět spolehnout na opory Lukáše Váchu a Michala Breznaníka, jež si v minulém utkání proti Slovácku odpykávaly disciplinární trest. Za stejný prohřešek, tedy žluté karty, naopak pykal obrozený kanonýr Michael Rabušic, jehož místo na hrotu zaujal bývalý brněnský spoluhráč Josef Šural. A právě absence robustního útočníka byla od začátku patrná, jablonečtí hráči získávali územní převahu a záhy také první šance: Jablonského ránu ovšem zablokoval obětavý Fleišman, hned nato zkazil rychlý protiútok Štajner.

Baumit začal přitápět pod kotlem a ve 23. minutě se mohl radovat, Zábojník poslal do pokutového území přesný centr, na nějž se nejvýše vyšrouboval pohotový Lafata, jeho hlavička ale orazítkovala pouze levou tyč Bičíkovy svatyně! Zelenobílí byli nadále aktivní, drželi balón, častokrát ovšem jejich snaha končila předčasně, povětšinou uspěchaným dalekonosným pokusem, jenž nemohl myslet na úspěch.

Pět minut před odchodem na přestávku, v době vrcholícího jabloneckého tlaku, mohlo paradoxně a z ničeho nic udeřit na opačné straně: po závaru zakončoval Štajner, jeho rána se však opřela jenom do brankové konstrukce, odražený balón se ale dostal k Fleišmanovi, jehož střelu si pro změnu vzal pod patronát jeden z bránících hráčů na brankové čáře, přičemž se ke všemu ještě na malém vápně "připletl" všudy přítomný Šural! Nastavený čas poté už přinesl gólovou radost, Piták ale stál v době střely v ofsajdovém postavení, a tak se nadále pokračovalo bez branek.

Krátký oddech přinesl změnu nastaveného trendu. Obraz hry se takřka diametrálně proměnil, svoje začal důrazně říkat konečně i Slovan, který jakoby se rozpomínal na projev, jež jsme od něho mohli vídat v minulých duelech. Byl to ale na druhé straně Kopic, kdo se dostal do protiútoku, dokonce se zbavil i vyběhnuvšího Bičíka, potom už však z velkého úhlu nedokázal akci úspěšně zakončit. Hodina hry pak dala také vzpomenout na obávaného dělostřelce Eliáše, jehož povedená rána jenom o chlup nezaplula k levé tyči hostující branky. Zdálo se, že se mince opět převrací...

Opak byl ale pravdou: Gebre Selassie oslovil ve vápně čerstvě příchozího Vojtěcha Hadaščoka (poté, co nahradil Šurala byl na trávníku sotva dvě minuty), jenž si poradil jako starý mazák, a s přehledem zavěsil - 0:1. Hned vzápětí navíc Štřelnicí obeplula radostná zpráva: Lietava na Dukle srovnal krok se Spartou!

Domácí se snažili odpovědět, jejich akce však končily ještě před pokutovým územím Liberce, který se znovu mohl spolehnout na výborně pracující defenzivu v čele s Janem Nezmarem. Přece jen nakonec mohlo zahřmět v 88. minutě, kdy se do balónu položil aktivní Eliáš, projektil z jeho kopaček ovšem do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nemířil! Za okamžik mohl definitivně rozhodnout Hadaščok, ten však tváří v tvář proti Špitovi branku nenašel. Mladý útočník se nakonec přece jen stal hrdinou utkání, když využil pasu od Bosančiče a do protipohybu brankáře pojistil na 0:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Předměstí 0-3 SLOVAN

Forza Slovan!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
Losinho

0:2

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec neunese plzeňský tlak a remizuje...

1:1

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
tlaci

Bezý Rabušice to bude těžké, ale vyhrát by měli. Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

výhra Liberce

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

To je vocas.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
lampard11

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

je to přece derbi: tip 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Není to derbi, je to derby!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 namachrovanej liberec padne

Reagovat
clinger

proč namachrovanej?

Reagovat
OtecJaJ10

V případě shody bodů mezi spartou a libercem by vyhrál ligu kdo?

Reagovat
PavlíčeQ

Liberec, protože má lepší vzájemné zápasy.

Reagovat
forma

2:0 GABLONZ !!!

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze se aspon na derby hosi zvednou ! 2:1 lafata2,- naky liberecky kopyto jablonec!!!!!!

Reagovat
bart_ik

Nemusíme vyhrát titul ale uděláme pro to maximum!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec bude lepší, jablonec po tlaku plzně 2 goly z penalty (lafata, lafata) 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooooaaaaal!!!!!!!!!!! Hadaščooooooook!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec byl jasně lepší.Tak doufam že je aspon Plzen porazí když už titul nezůstane v Praze.

Reagovat
Gryphonheart

velice neobjektivní komentář už vzhledem k tomu, že Jablonec neměl jedinou střelu na bránu, a tak i kdyby byl sebelepší a měl klidně 100%ní držení míče, gól by stejně nedal. Ve zkratce: Kde nic není, ani smrt nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

jablonec byl jasne lepsi??? :DD ty budes asi chytry chlapec ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Uz dlho som nevidel taky dobry zapas. Neuveritelne nasadenie a bojovnost z obidvoch stran

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele