3. kolo
15.08.2011 18:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FK Jablonec - Bohemians 1905 5:0

Jablonec v dohrávce třetího kola Gambrinus ligy exceloval, rozdrtil Bohemians 1905 5:0 a zaznamenal tak první výhru v sezoně. O pět branek se postaralo pět různých střelců.

Do sestavy Jablonce se vrátili po zranění Zábojník s Jarolímem a hlavně návrat druhého jmenovaného do sestavy byl pro domácí vysvobozením. Jarolím výtečně režíroval hru Severočechů, dal gól a na dva nahrál.

Výsledek tomu nenasvědčuje, ale Bohemians byli, hlavně v úvodu, vyrovnaným soupeřem, v prvních minutách dokonce i soupeře přehrávali. V deváté minutě mohl otevřít skóre Škoda, ve vyložené šanci však přestřelil. Jen chvíli poté odcentroval ze standardní situace Budínský a Špit měl s míčem větší potíže, než si sám představoval.

Osmnáctá minuta přinesla nakonec rozhodující trefu celého duelu, hezkou kombinaci domácích zakončil po přesném centru Kovaříka na zadní tyč nabíhající Kopic. V tu chvíli byl na hřišti prakticky jen jeden tým, Lafata ještě svojí tutovku neproměnil, ve dvacáté šesté minutě už to ale 2:0 bylo.

Jarolím rozehrál rohový kop nakrátko s Jablonským, ten mu míč vrátil, aby pak následně nádherný centr jablonecké dvaadvacítky skončil přesně na hlavě Zábojníka, který nezaváhal. Po této brance se hosté znovu trochu dostali do hry a mohli i snížit, to by však musel Moravec úplně sám před Špitem trefit jiný prostor, než ten, kde se nacházelo rameno domácího gólmana.

Po přestávce přidal Jablonec další gól, znovu se trefil Kopic, tentokrát mu ovšem radost zkazil nesprávně zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Jen minutu nato měla další obrovskou možnost i Bohemka, Moravec však znovu trefil jen vyběhnuvšího Špita. Hosté pak měli ještě jednu šanci, když z dobré pozice hlavičkoval Borek, na skvělého Špita si ale ani on nepřišel.

Deset minut před koncem to bylo o tři góly, Jarolím posunul balón ke Kovaříkovi, jehož perfektní rána z pětadvaceti metrů skončila přesně u levé tyče Sňožíkovy svatyně. O Čtyři minuty později už byli Bohemians na ručník, po další krásné kombinaci se ocitl sám před hostující brankou Piták, předložil míč Jarolímovi a ten si vychutnal zasloužený gól.

Bůra završil v poslední minutě normální hrací doby kanonýr Lafata, který si naběhl na ideálně centr z pravé strany a hlavou neomylně uklidil kulatinu k tyči. Jablonec v nejjednoznačnějším duelu letošního ročníku Gambrinus ligy porazil Bohemians 5:0 a posunul se na osmé místo, má čtyři body. Bohemka je na tom i před vysokou porážku lépe, je šestibodová a sedmá.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohemka je ve skvělé formě,ale zatím vyhrávala "doma" ,ted ji čeká těžký venkovní zápas s Jabloncem,který napoví,jestli má Bohemka na něco víc než "jen" 6.místo z minulé sezony.Tip remíza 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten to zápas by mohl bejt podle mě duel kola protože Jablonec je doma silný ale Bohemka je na vítězné vlně očekává se i spousty fanoušku můj tip sedí prostě na Remízu:)

Reagovat
smazaný uživatel

Mam pocit ze Bohemka ztrati prvni body....ale nebude to vubec jednoduche utkani pro Jablonec a mohlo by utkani skoncit trochu prekvapivou remizou tip 10..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec potřebuje body, zde si nesmí dovolit zaváhat. 2:0

Reagovat
vanGomm

Jablonec by měl doma po dvou remízách (M.Boleslav a Alkmaar) zabrat a vyhrát.Asi to ale s Bohemkou tak jednoznačné nebude.Tip HX tedy výhra Jablonce o gól.

Reagovat
paver

1:2

BOHEMKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec nutně potřebuje zabrat, ale Bohemka je v laufu a neprohraje. 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip-2:0-Lafata,Kopic

Přání-3:2-Lafata,Lafata,Pitak,-Škoda,Nikl

Reagovat
forma

2:1 (Lafata,Kovařík - Nešpor)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

FK Jablonec - Bohemians 1905

TIP 2X - Dúfam že to bohemka ubojuje!

Reagovat
smazaný uživatel

Cekam vyrovnany souboj plny sanci a snad i golu. Presto mirne favorizuji domaci Jablonec protoze doma hraji opravdu dobre .Bohemka dnes nevyhraje ale uvidime jestli vyvalci alespon bod. Tip 3:2,2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím vás ví někdo proč nehraje Šumský

Reagovat
celticz

nějakej problém s transferkartou (FIFA)...pořád blekotaj, že během pár dní to bude vyřešený...

Reagovat
celticz

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zapas bude ozdobou dnešního propršeneho dne( alespon u nas na jihu čech ) , bude sluncem na nebi. Jablonec to doma s bohemkou umí ,ale nic netrva věčně . Šumak hrat nemusí,formu ma Budinský a ty dve tykadla po lajnách ..Moravec a Bartek..to tam budou pekne větrat . O kvalitach Jablonce netreba diskutovat....a proč by nemohlo být o dalsi povíkendove prekvapeni víc

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už Šumský dostane posvěcení od FIFY a bude hrát

Reagovat
paver

Bohemka vyklepne Jablonec. tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jablonecký fans nejvíc to zabíjej tima řechtačkama

Reagovat
smazaný uživatel

JÁÁÁ-BLÓÓÓ-NÉÉÉÉÉÉÉC. CHRRRRRRRRRRRR.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec si teď vyčerpal štěstí na rok dopředu

Reagovat
forma

Starej dobrej Jablonec, kterej bude doma deklasovat kohokoliv kdo se mu postaví do cesty (kromě Sparty která má letos na 95% titul jasnej) Je to tady pánové a dámy A pokud se Ostrava nehecne mohlo by dojít i na rekord ligy v počtu vstřelených branek. Nic z toho co jsem napsal není mé zbožné přání ale jsou to fakta.

Reagovat
Gryphonheart

jasnej, ale hlavně koupenej.. jinak dneska trochu překvapivej výsledek na závěr, B1905 se teda moc nepředvedli.

Reagovat
forma

No nemyslím si že koupenej ... Kweuke opravdu už přerostl naší ligu jak řekl Táborský a Vacek se jeví opravdu solidně . Celkově herní projev Sparty je slušnej ... Bohemku jsem moc v přípravě ani v lize neviděl takže nemůžu soudit i když viděl sem jí proti Slávce asi 20 minut a tam to bylo opravdu o něčem jiném než dnes. Ale hráli 'doma'

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele