10. kolo
15.10.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FC Hradec Králové 1:0

Marek Jankulovski společně s celým Baníkem může slavit. Po třinácti ligových zápasech ukořistila Ostrava všechny body a dostala se ze sestupových příček. Hradec tak neprodloužil sérii tří zápasů bez prohry a zůstává ve spodní polovině tabulky.

Celý první poločas se odehrával za významné účasti nepřesnosti a nervozity. Diváci se tak dočkali pouze jediného zajímavého zákroku brankáře. Frydrych totiž v páté minutě hlavičkoval nepřesně, stejně tak skončil v 11. minutě střelecký pokus Klapky z vápna. Pozornost úvodního dějství tak patřila tribunám a provokaci hradeckých fanoušků ohledně stěhování se ostravského klubu do Vítkovic.

Deset minut před koncem našel Lukeš Svěrkoše, ten ale z těžkého úhlu rozvlnil síť pouze z vnějšku. Až ve 39. minutě musel zasahovat brankář, to Hochmeister z přímého kopu vystrašil domácí obecenstvo. Do šaten se tak zaslouženě odcházelo bez branek.

Dvě minuty po změně stran mohl jít Baník do vedení, když aktivní Šenkeřík hledal Svěrkoše. Jenže před ním stačil balón ukrýt Lindr. Vzápětí tak nebyli daleko od první branky hosté. Dvořákův dalekonosný pokus vyrážel Pietrzkiewicz na břevno.

Po hodině hry si užuž Ostravští schovávali tváře do dlaní, když Dvořákovu ránu šikovně tečoval Fischer a balón skončil v síti. Hostující střelec byl však v ofsajdu, který pomezní odmával. Štěstí tak přineslo střídání, jehož se fanoušci nemohli dočkat. V 65. minutě vstoupil na hřiště Marek Jankulovski a pouhé čtyři minuty poté domácí aplaudovali znovu, tentokrát již s gólovou radostí.

Lukešův perfektní centr z přímého kopu využil Benjamin Vomáčka k povedené hlavičce zblízka. Hradecká snaha o vyrovnání vygradovala v 79. minutě, jenže po dokopnutí na brankové čáře vyletěl opět praporek pomezního.

Za dvě minuty se v dobrém světle ukázal i Pietrzkiewicz, když Poděbradského střelu zpoza šestnáctky parádně vyrazil mimo a udržel tak první vítězství Baníku v letošní sezóně.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Kepy_FCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baník Ostrava 0 - 1 FC Hradec Králové

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

Tip :

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Erdovec

3:0

Reagovat
Veselac

efekt Jankulovski zabere a Baník letos poprvé vyhraje....tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Banicku zvedneme se...tip 1...2:1

Reagovat
vanGomm

Ostrava by měla konečně zabrat už je snad na řadě.Navíc by přítomnost Svěrkoše a Jankulovského snad těm ostatním hráčům pomůže k lepším výkonům.Tip proto 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 - uz se pakujte do druhy ligy burani z Ostravy

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

2:1

Jinak , Jankul na křídle .. ?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže je to asi tak že když HK bude bodovat bude klid...kdyby tomu bylo naopak,příblíží se Votroci k pásmu zla,naopak Baník by to mohlo nakopnout....fandím Hradci,ale těžko tipovat tento zápas,může to dopadnout jakkoliv...každopádně když Votroci vstřelí gol první,neprohrajou....

Reagovat
smazaný uživatel

Tragédie pro Jankula

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s Jankulovským to snad nebude tak vážné, do kabin odešel po svých.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nevěděl, ta snad to bude dobré, díky za info

Reagovat
Kepy_FCB

Konečně!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Super!!!Ale co je s tím Jankulem,doufám,že se mu neobnovilo to zranění...

Reagovat
smazaný uživatel

jedná se o lehké podvrknutí kolena...1-3 týdny pauza

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož na Bazalech pracuji můžu s určitostí říci že Marek bude moct nastoupit proti Dukle...

Reagovat
smazaný uživatel

Super! Super! Dokázali jste vyhrát po dvou našich neuznaných gólech - fakt SUPER!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele