12. kolo
29.10.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:2

Baník neprohrál čtyři utkání v řadě a zdálo se, že se blýská na lepší časy. Po smolné porážce v Liberci však neuhlídali body ani před vlastními fanoušky v boji s nováčky z Dukly. Ti využili dvou obrovských kiksů domácích a minimálně do zítřejšího podvečera se tak posunou o další příčku vpřed, už tedy na sedmé místo.

Pražanům se splnil sen o dobrém vstupu do utkání. Ve třetí minutě totiž Pietrzkiewicz nedokázal zpracovat malou domů a Ivan Lietava tak otevřel skóre asi nejlehčí trefou své kariéry. Jenže budík zazvonil pouhých pět minut poté. Přímý kop Poliačka nedokázali hosté odvrátit a Benjamin Vomáčka pohotovou přízemní ranou nedovolil Radovi žádnou reakci.

Uklidňující se hru chtěl rozvířit Svěrkoš, který se nenechal obrat Vorlem a dovezl míč až k vápnu, kde nabil Gregušovi, který bez přípravy zaměstnal brankáře hostů. Ve 32. minutě mohl vrátit vedení Dukle Lietava, který dostal dobrý míč do vápna, ale včas vyběhnuvší brankář domácích dokázal vyrazit. Pražská akce si však vyžádala hlasitý pískot za své pokračování přes to, že na zemi zůstal ležet úspěšný střelec Baníku.

V 58. minutě přihrával po zemi do vápna Cverna, Poliaček přenechal Svěrkošovi a obratu ve skóre zabránil až výborným zákrokem Rada. Gólové akce v druhém poločase nepřicházely, nedá se však říct, že by se hrál nudný fotbal. Nechyběly tvrdé osobní souboje a především výtečné obranné zákroky na obou stranách. Optickou převahu sice měl Baník, právě díky dobré defenzivní práci svých spoluhráčů však Rada své kvality příliš ukazovat nemusel.

Jedenáct minut před koncem se Hanousek musel cítit jako u nejlehčí úrovně počítačové hry. Vomáčka totiž ve vápně nepochopitelně nevyrazil proti a naopak odkryl prostor ke střele. Teprve dvacetiletý záložník pak z třinácti metrů parádně umístil a poslal Duklu do vedení.

V 83. minutě se už diváci radovali z další rychlé odpovědi, celému Baníku v čele s Ferenčíkem však ztuhl úsměv po odmávaném a odpískaném ofsajdu. Nervózní ostravští hráči v posledních minutách nedokázali vymyslet nic kloudného, Dukla si tak překvapivě veze všechny body domů.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

3:0 Svěrkoš, Poliaček, Droppa Baníček se zvedá, a pomalu začne dohánět Příbram, slávii, Hradec a další...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2-Svěrkoš,-Markovič,Berger

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

2:1? Těžko říct.

Reagovat
jazzmaster

Svěrkoš hrát nebude, stojí za karty

Reagovat
smazaný uživatel

Povinne tri body pro Banik...i kdyz Dukla bude tezky orisek pro tapajici se Banik..tip 1...3:1

Reagovat
Liquid

Svěrkoš stopka za žluté, to je nemilé pro Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné tři body pro Baník.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník 2-0 Dukla.....Baník prostě musí

Reagovat
Kepy_FCB

S hrou Dukly budeme mít doma velké problémy - 2

Reagovat
HorajzmAmmann

Svěrkoš žlutou kartu nedostal, byl to Droppa, televize to popletla a dala jí Svěrkymu...což znamená že Svěrkoš normálně hraje...

Reagovat
HorajzmAmmann

Je zajímavé jak proti Slovácku dokážeme zahrát odporně, a pak má s náma problémy Plzen a hlavně Liberec a Sparta .....

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápasy napověděli, že baník se ve hře zlepšuje, po výhře doma na Hradcem sahaly taky po bodu v Liberci, ale tam dostaly góla v posledbí minutě ze standartky. Tipuji, že Baník se konečně zvedl a doma vyhraje 2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip :

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dukla + žižkov + příbram + slavia + olomouc = 15 b. pro Baník

Reagovat
Veselac

těžké utkání na tip, na tiket to nedám....tip X, 0:0

Reagovat
HorajzmAmmann

kdo viděl poslední zápasy Baníku ( doma se spartou, statečný výkon v Plzni samozřejmě víc štěstí než rozumu a bod se počítá, v Liberci, na Slovácku v poháru) tak musí uznat že to není ten baník který dostával 3-4 goly každé kolo a že se s Baníkem musí počítat...takly máme uplně jiný kádr než na začátku ligy (hlavně Poliaček, Svěrkoš, Vomáčka a taky Zawada podává lepší výkony než Řezník, Cverna, ) Takže i přes to že se tým lepí za pochodu to začíná být zápas od zápasu lepší. K tomu připočtěme příchod Mičoly, uzdravení se Marka a nemůžeme sestoupit. Když neporazíme Duklu ted, porazíme ji venku, tam už bude baník sehraný ( zimní pauza baníku pomůže v ještě lepší výkony) . A za rok kdo ví můžeme hrát zase o poháry (Pietrkewicz-Zawada, Marek, Vomáčka, Šmejkal - Mičola, Poliaček, Droppa, Jankulovski - Svěrkoš, Kraut ) . Samořejmě to jsou jenom spekulace, může to taky dopadnout tak že se třeba zraní Svěrky, Vomáčka třeba odejde baník sestoupí a budeme se ve 2. lize potácet na dně jako Brno ale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele