18. kolo
25.02.2012 16:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Jablonec 2:2

Jablonečtí po celý zápas nedokázali najít recept na takticky dobře zvládnutou hru Baníku, přesto neodjíždějí s prázdnou. Ostravští ukázali, že dokáží přehrát i tým bojující o poháry, nešťastná poslední minuta jim ale jinak zasloužené body ukradla.

Domácí na svého soupeře vlétli a od prvního momentu byli lepším týmem. Jablonec nedbal na Svěrkošovo varování z druhé minuty, kdy jeho hlavička skončila těsně vedle, a po deseti minutách hry tak překvapivě po zásluze prohrával. Vrťo výborně přenesl hru na levou stranu k Fantišovi, který před vápnem balón zasekl a pohotově vypálil k bližší tyči. Špit se pouze ohlížel.

Kdo čekal náhlý zvrat a jabloneckou agresivní ofenzívu, musel nevěřícně zírat, když po jediném jakž takž zajímavém centru z kopaček hostí, zvýšili svůj náskok ostravští hráči. Svěrkoš poslal od lajny milimetrový centr do vápna na Vrťa, který střelou po zemi prostřelil vyběhnuvšího Špita.

I nadále se zdála hra favorita nemastná neslaná, nicméně ve 28. minutě ukázal Eliáš dokonalý přehled o hře a z velké dálky překvapil všechny přihlížející přesným pokusem k bližší tyči, kde byl Pietrzkiewicz, čekající centr, pozdě.

Šest minut poté mohl být rozdíl opět dvoubrankový, kdy Fantiš táhl rychlý kontr, přihrál ke středu hřiště na Vrťa, který se prosmýkl mezi obránci díky parádní narážečce se Svěrkošem, aby nepřesvědčivým lobem z patnácti metrů nenadělal Špitovi skoro žádné problémy.

Ve 36. minutě se po rohovém kopu vrátil míč do vápna k Adámikovi, který nejprve pálil do Eliáše a dorážku z penalty zamířil pohotovou ranou vedle tyče. Baník tak nebyl daleko od ledové sprchy minutu před koncem první půle, kdy se do vápna prodral Kopic a jen těsně minul vzdálenější tyči.

Nudu v první půli se snažil v 61. minutě protrhnout Zábojník, jehož střelu z třiceti metrů dokázal Pietrzkiewicz vyboxovat na nevyužitý roh. Pět minut poté přinesl podstatně vyšší vzrušení do domácích řad Droppa, který po rohovém kopu Fantiše rozezněl svou hlavičkou břevno.

Jablonečtí dávali divákům lekci dokazující, že se kvantita nutně nemusí rovnat s kvalitou a jejich početné centry prakticky pomáhaly Baníku ke snadnějšímu bránění těsného náskoku. Naopak na druhé straně hrozil Vrťo. Nejprve pálil přes Nováka a pozorný Špit musel střelu z vápna krýt do rukavic. Devět minut před koncem se pak na něj řítil sám ostravský odchovanec, ten si ale v klíčové fázi ukopnul balón a z bezprostřední blízkosti už brankáře nepřekonal.

Když v samém závěru po hlavičce Třešňáka nedokázal v pádu usměrnit balón mezi tři tyče Lafata, zdálo se, že prvně od 3. října pojede Jablonec ze hřiště soupeře bez bodu. Jenže v třetí minutě nastavení přišel přímý kop Jarolíma posazený přímo na hlavu Pitáka, který v posledních vteřinách zápasu obrátil ostravskou náladu o 180 stupňů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Kepy_FCB

1:1 Kukec-Piták

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 goly Svěrkoš,Lafata,Kopic.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3-sverkos-lafata2,pitak podme jablonec!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (Kukec,Svěrkoš,Magera)

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

pro Banik každy bod dobry 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, že překvapíme a urvem body (nejlíp tři )

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje Banik

Reagovat
smazaný uživatel

super baniček

Reagovat
smazaný uživatel

baniček nejlepšíí u náás nejlepščííí u náááás :)) <3

Reagovat
Devil

tj vole....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele