15. kolo
27.11.2011 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Plzeň odjíždí z Příbrami překvapivě bez bodů

Čtyři dny po vítězném utkání v Minsku přišlo pro Viktorii Plzeň tvrdé vystřízlivění. V Příbrami ztratil obhájce titulu po prohře 1:2 všechny body a jeho ztráta na čelo tabulky se prohlubuje. Branky domácího výběru zařídili Pleško s Wágnerem, za hosty pouze snižoval Čišovský.

Příbram tak zvítězila již potřetí v řadě, v tabulce jí to ale k postupu na lepší pozici nepomohlo; nadále zůstává na sedmém místě. Z toho ztrácí na pohárové příčky čtyři body. Naproti tomu Plzeň přišla o svou třízápasovou sérii vítězství, nicméně v lize prohrála dvě utkání z posledních tří. Z pátého místa nyní ztrácí na první Spartu již deset bodů.

V sestavě hostí tentokrát chyběl Pilař, jenž byl kvůli svému podpisu smlouvy v německém Wolfsburgu vyřazen z týmu, do stoperské dvojice se vrátil Čišovský. V samém úvodu utkání byli aktivnější domácí fotbalisté. Již v páté minutě se v nebezpečné pozici ocital Wágner, na poslední chvíli zasáhl Bystroň.

Další domácí příležitost přišla po 13 minutách. Koukal již obcházel brankáře Marka Čecha, zkušený gólman si ale nakonec poradil a v posledním okamžiku odkopl příbramskému hráči balon. Až poté se ke slovu dostali viktoriáni. Pět minut uplynulo, než se Ďuriš pokoušel překonat gólmana Hrušku.

Poté ale zapnuli opět domácí borci. Zhruba po půlhodině hry obešel několik protihráčů Pilík, naštěstí pro hosty ale následně nedokázal přesně nacentrovat. Nakonec se ale příbramští přeci jen dočkali, ve 35. minutě našel Pilík skvěle Pleška, jenž střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu - 1:0.

Hosty inkasovaná branka nakopla, v 38. minutě ale centr Horvátha nezpracoval Ďuriš, o pět minut později netrefil Kolář míč na malém vápně, jenž tak skončil vedle domácí svatyně. První půle tak skončila překvapivým, nicméně zaslouženým vedením Příbrami.

Do druhého dějství vlétli hosté jako tajfun. Už ve 48. minutě trefil Bakoš po centru Petržely tyčku, odražený balon následně nedokázal do banky nasměrovat Ďuriš. O minutu později se do zakončení dostal také Čišovský, po pasu Ďuriše ale narazil na připraveného gólmana Hrušku.

"Nedáš - dostaneš". Toto rčení se vyplnilo i v tomto utkání. Po lajně utekl Pleško a po jeho centru neměl osamocený Wágner příliš problémů s přesným zakončením - 2:0.

Zkázu Plzně mohl v 74. minutě dokonat Wágner, jeho střelu ale dokázal zneškodnit Marek Čech. Namísto toho ale se hostům podařilo vstřelit kontaktní branku. Na rohový kop Pavla Horvátha si nejlépe naskočil Marián Čišovský, který hlavou usměrnil balon přímo do šibenice Hruškovi branky - 2:1.

Zoufalý tlak v závěru utkání již ale další branku nepřinesl a Plzeň tak odjíždí z Litavky bez bodů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / fcviktoria.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapeni kola..tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Povzbuzeni téměř jasným postupme do EL a výhrou nad Boleslaví, budou v psychické pohodě a bude to padat

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Veselac

0:4

Reagovat
twl

ani by mi nenapadlo že to řeknu,ale uvidíme ofenzivní fotbal....kloním se na stranu viktorky ta má jak lepší ofenzívu tak lepší defenzívu..zítra vyhrajem3:5

Reagovat
twl

Olé Viktoriééé easy tip

Reagovat
naheCZ

1:5 (Wágner - Petržela, Bakoš, Jiráček, 2x Pilař)

Reagovat
naheCZ

takže změna protože Pilař hrát nebude, tak se trefí ještě jednou Jiráček a Horváth

Reagovat
poz3n

Hodně gólů by bylo fajn, doufám, že zas nebudem mít nějakou slabou desetiminutovku, jak se nám to občas daří. Tipuju 2:4, Baky přidá nějakej zářez...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

bez Pilaře Plzen letos ligu nevyhraje a dnes zasloužené prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

A to před rokem skoro všichni psali jak Příbram má sestoupit a tak a vidítě,mají dokonce na poháry!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tady někdo z Plzeňáků vyřvával, jak je Sparta hloupá že remizuje s Duklou tak teda klobouk dolů. Prohra v Příbrami je podle vás lepší kauf ??? A ke vší úctě k Horváthovi je to vynikající fotbalista a sympatický člověk, ale opravdu na hřišti vypadá jako by byl pravidelný strávní McDonaldu.

Reagovat
smazaný uživatel

A videls tu Pribram hrat? Hraje otevrenej, utocnej kombinacni fotbal... ne jako upachteny obranari z Jakubcovic...:)

Reagovat
smazaný uživatel

Klobuk před Přibrami

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta pro mně je nic,věči nic je plzen

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram má super sezónu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele