4. kolo
20.08.2011 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

1. FK Příbram - Slovan Liberec 2:3

Gólové hody, které předznamenal v závěru první půle Ricka, nakonec přinesly vítězství Liberci. Příbram ovšem opět ukázala svou lepší tvář a výkon fotbalistů by i přes prohru mohl diváky přimět k návratu Na Litavku.

Brankář Hruška letos už několikrát ukázal své kvality a nejinak tomu bylo v osmé minutě, když sepo dobrém centru Váchy a povedené střele Štajnera na zadní tyč kopal pouze roh. Ve 20. minutě úřadovali opět hosté. Po levé straně se dostali do vápna, kde Blažek zpětnou přihrávkou hledal nejzkušenějšího Severočecha, ten ještě šperkoval na Janů, který se sice musel vracet na vápno, přesto jeho pokus nakonec rozezvučel bližší tyč.

Domácí se probrali až těsně před přestávkou. Ve 41. minutě centroval Pleško na hlavu Koukala, který nechal vyniknout Bičíka. Liberecký brankář vytáhl balón zpod břevna na roh. Jenže v poslední minutě první půle už byl naprosto bezmocný. Koukalův roh nedokázal odvrátit a skoro z brankové čáry hlavičkoval do sítě Ricka.

A s hosty mohlo být ještě hůře hned po změně stran. Pilíkovu přízemní střelu Bičík vyrazil, Šlápakův pokus ze sedmi metrů tečoval jeden z obránců jen těsně vedle. Předvést se tak musel opět Hruška, když v 58. minutě střílel z malého vápna Breznaník a jen jeho včasné vyběhnutí zabránilo jisté brance. K odraženému míči se ještě dostal Štajner, při kličce mu však domácí brankář sebral balón z kopačky.

V 63. minutě ovšem přišla krutá dvouminutovka pro domácí fanoušky. Nejprve centroval zleva na zadní tyč Breznaník a střídající Šural chytře vrátil před odkrytou branku Rabušicovi, který hlavičkou vyrovnal. Brzy poté se pak ke střele z dvaadvaceti metrů odhodlal Vácha a balón zapadl přesně k pravé tyči Hruškovy branky.

Jenže Příbram pod vedením trenéra Vavrušky branky střílet umí, i když ani ona se bez štěstěny neobejde. Po souboji Nezmara se Šlapákem před Bičíkem se míč dostal k volnému Wágnerovi, na kterého zívala naprosto prázdná brána. Mladý útočník domácích si počínal s o poznání chladnější hlavou, než se prezentoval Breznaník pět minut poté. Hruška vyškrábl centr pouze k němu, svou slabší pravačkou však z jedenácti metrů poslal podraz do nebes.

Své selhání však dokázal napravit v 83. minutě. Na dvojici libereckých nestačila trojice obránců, když po přesném přízemním centru usměrnil zblízka míč za brankovou čáru Rabušic. Příbram se tak nadechla k ofenzivní snaze, kterou užuž oslavovali fanoušci Příbrami v 90. minutě, když se před Bičíka dral Koukal a jeho střela po zemi trefila pomocnou tyč.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4-Wagner,Jurdik,-Stajner,Breznanik,Vacha,Breznanik

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze zapas skonci remizou..tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sw!fty

Příbram začala ligu dobře, poslední týden však prohrála i se slabým Sez. Ústím a její nevyvážené výkony se prokáží i dnes.. tip 02 0:2, možná i 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Liberec je zajímavě poskládaný !

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Rabušic jak se najednou rozstřílel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele