11. kolo
22.10.2011 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 4:1

Příbram v sobotním utkání jedenáctého kola Gambrinus ligy přestřílela Olomouc 4:1 a posunula se do první poloviny tabulky, je osmá. Sigma zůstává po devítibodovém odpočtu v přímém ohrožení sestupu, nachází se na čtrnácté příčce a od patnáctého Baníku jí dělí jen skóre. Domácí vedli už 3:0, Olomouc pak sice dokázala vykřesat naději na body, ovšem všechny komplikace Příbram rázně odmítla dalším gólem v závěru.

Domácí začali lépe a k první výraznější příležitosti se propracovali už po dvou minutách, kdy hlavičkoval Šlapák, Zlámal si však s míčem nakonec poradil. Ve čtrnácté minutě vypálil z velké dálky Pleško a po nejistém zákroku Zlámala dorážel zblízka Krejčí, hostující brankář ale zasáhl skvěle.

V šestatřicáté minutě se domácí dostali do zaslouženého vedení 1:0. Standardní situaci z nějakých třiadvaceti metrů zakroutil přesně k tyči Pleško a i přesto, že si Zlámal na balón sáhl, nedokázal ho vytěsnit mimo tři tyče. Ještě do přestávky mohli příbramští vést o dvě branky, když šli do přečíslení dvou na jednoho, Šlapák však Wágnerovi přihrál nepřesně, a tak akce vyústila nepříliš nebezpečnou ranou.

Druhý poločas nabídl více zajímavých ofenzivních akcí i gólů. Po hodině hry vysunul Wágner v další spolupráci Šlapáka, ten utekl olomoucké obraně a uklidil balón k tyči. Poté přišla pětiminutovka Sigmy, ve které si hosté vytvořili hned tři čisté gólové šance. Nejprve z bezprostřední blízkosti minul Vepřek, o dvě minuty později pak Sigma vyslala svou vůbec první střelu na bránu, na Rossiho hlavičku ovšem dokázal reagovat na brankové čáře stojící Tarczal. A v sedmdesáté druhé minutě trefil Varadi tyč.

Osm minut před koncem normální hrací doby ale udeřilo na druhé straně a bylo rozhodnuto. Nádhernou ranou z dálky se uvedl Valenta, míč se od břevna odrazil těsně před brankovou čáru a z mírného ofsajdu těžící Koukal neměl problém zvýšit vedení Přibrami na 3:0.

O dvě minuty později se po rohovém kopu dokázal prosadit hostující Varadi, poslední slovo však měli znovu domácí. V nastaveném čase potáhl míč přes polovinu hřiště Papšys, předložil ho před prázdnou bránu Koukalovi a bylo to 4:1. Příbram tak dokázala zareagovat na debakl od Jablonce a je osmá, Sigma se zřejmě boji o holé přežití nevyhne.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka by byla idealni 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc si odveze tri body...tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3,navratil,heinz,petr

Reagovat
naheCZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele