26. kolo
30.04.2011 17:20 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:1

Duel týmů, které nutně potřebovaly tři body, skončil remízou. Sestupem vážně ohrožené Brno se s lídrem soutěže z Plzně rozešlo smírně 1:1.

Úvod utkání odrážel postavení obou týmů v tabulce a více ze hry měli aktivnější hosté. Jít do vedení navíc mohli plzenští již v 17. minutě, kdy byl za podražení Petržely Přerovským nařízen pokutový kop. K míči se postavil Rezek, ovšem podruhé v sezóně zklamal, když minul levou tyč Burešovy brány.

Hosté se přece jen radovali z gólu jako první. Pohlednou Kolářovu narážečku patičkou s Rajtoralem proměnil ve vedoucí gól aktivní Petržela - 0:1. Po dalším Rajtoralově průniku mohli jít plzenští do kabin s dvoubrankovým náskokem. Bakoš ovšem skórovat nedokázal. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení Plzně.

Do druhé půle nastoupil brněnský tým jednak se střídajícím Rabušicem a jednak s větší bojovností a chutí porvat se s lídrem tabulky o důležité body. Právě útočník přezdívaný "Rambo" se dostal po rohovém kopu k nebezpečné hlavičce, kterou až na brankové čáře likvidoval obránce Ševinský.

Stále laxněji a nervózněji hrající hosté se dostávali pod tlak. Velkým varováním byla šance Doška po chybném postavení plzeňských obránců, brankář Pavlík však ještě tentokrát zasáhl. Krátký již ovšem byl o pár minut později, po závaru před vlastní bránou, na střelu Rabušice. Ten se dostal k odraženému míči a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1.

Hosté pak v závěru utkání měli možnost převážit výsledek na svoji stranu. Po zbytečném a jasném faulu na Petrželu zezadu, bez úmyslu hrát míč, viděl červenou kartu domácí Šamánek. Když se po chvíli dostal do velké šance Jiráček, vypadalo to, že by se plzenští mohli dostat ke svému tradičnímu náporu. Bojovně hrající a bránící domácí již však Viktorii k ničemu nepustili a naopak sami hrozili z protiútoků. Skóre se až do závěrečného hvizdu nezměnilo a vedoucí tým tabulky tak opět ztratil velmi důležité body v boji o první místo.

Plzeň jako by se šance na historický titul zalekla a svými výkony v posledních týdnech potvrzuje stokrát opakované řeči o tom, že v boji o titul jsou nutné zkušenosti. Odpovědět však nyní musí Sparta.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 2-Petrzela,Bakos

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 brno bude zlobit

Reagovat
smazaný uživatel

1 4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
naheCZ

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak ale Plzeň vyhraje 2:1-Bakoš,Kolář-Kalabiška

Reagovat
smazaný uživatel

0:11

Reagovat
Veselac

neprohra domácích v kurzu 2,3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkný :)

Reagovat
smazaný uživatel

Rezek,Kolar hraju pro spartu,je mě moc lito Pavel Vrbovim,Plzen nebude myster.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele