30. kolo
28.05.2011 17:30 CET
3 : 4
(1:4)

Reportáž

Zbrojovka Brno - FK Jablonec 3:4

David Lafata dal dva góly Brnu s kromě výhry svého Jablonce 4:3 si zajistil také korunku pro krále střelců Gambrinus ligy. S Pekhartem měli před posledním kolem na kontě 17 přesných tref, přičemž sparťanský útočník zaznamenal dnes "jen" jednu branku. Jablonec končí na třetím místě, Brno je patnácté a sestupuje.

Lafata byl aktivní hned od úvodního hvizdu sudího Adámka, do první šance se pak probojoval v páté minutě, kdy si počkal na centr z pravé strany od Vaňka, hlavou ale minul. Na druhé straně nebezpečně pálil ligový debutant Buchta, jeho tvrdá střela z pětadvaceti metrů ale proletěla těsně nad břevnem hostující branky.

V jedenácté minutě se již domácí Zbrojovka dostala do vedení, nádhernou akci zakončil Tomáš Došek. Pašek vysunul dokonalou kolmicí vpřed Šamánka, ten před Valešem ještě přistrčil míč Doškovi a bylo to 1:0. O sedm minut později už bylo vyrovnáno, jablonecký neustálý tlak korunoval v osmnácté minutě Lukáš Třešňák, který doklepl míč do opuštěné branky po Lafatově vyhraném souboji s gólmanem Burešem.

Po půlhodině hry a minutě k tomu se gólové radosti dočkal i kanonýr David Lafata, jenž uklidil Jarolímův centr hlavou přesně k tyči, takže na něj Bureš nedosáhl. Jablonec svého soupeře v závěru poločasu doslova drtil a hned o další čtyři minutky později zaslouženě vedl o dvě branky. Jarolímovi gólovou hlavičku ještě Bureš dokázal zázračně vyrazil, Vaňkovu dělovku z dálky, plachtící přímo do šibenice, již ale zachytit nedokázal.

A ještě do poločasu to bylo 4:1, na Kovaříkův prudký centr si naběhl Lafata a zblízka se nemýlil. Byl to jeho devatenáctý gól v letošní sezoně Gambrinus ligy, čímž překonal Tomáše Pekharta. Druhý poločas již patřil spíše domácím, kteří se hnali za vyrovnáním a chtěli se rozloučit s nejvyšší českou soutěží bodovým ziskem. Na dobrý centr Přerovského si naběhl Došek, hlavička do protipohybu však skončila těsně vedle jablonecké svatyně.

Devět minut po přestávce se Zbrojovka dočkala snížení, ve svém 350. a zároveň posledním ligovém utkání v kariéře dal svůj sedmašedesátý gól Dostálek, když si počkal na vzdálenější tyč na prodloužení Rabušice a v pohodě skóroval. A trvalo to jen šedesát sekund a Jablonec vedl už jen o jednu branku, Rabušic se skvěle uvolnil na pravé straně, přihrál pod sebe Doškovi, který si jedním dotykem míč zpracoval a druhým ho napálil do sítě.

V tu chvíli to vypadalo na drama, situaci ovšem razantně změnila šedesátá třetí minuta, kdy byl vyloučen domácí Přerovský, jenž uviděl svou druhou žlutou kartu během čtyř minut. Hned v zápětí mohl hattricku docílit David Lafata, sám před Burešem však selhal. Drskova dělovka z hranice šestnáctky pro změnu napálila tyč, na výhře Jablonce 4:3 a tříbodovém loučení se sezonou se však už nic nezměnilo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 2-Dosek,Strestik,-Lafata,Pitak

Reagovat
smazaný uživatel

2 týmy, ktrým už o nic nejde a meají co ztratit. 0.

Reagovat
vanGomm

Tak ono v tomto posledním kole nejde vlastně o nic už nikomu.Tedy pokud pominunu podobné posuny jako npř. mezi 12. a 13.místem.Takže hrát ve stejný čas není vlastně ani potřeba.Tip asi také X.Než na výsledek jsem více zvědav na to kolik se příjde v Brně rozloučit s ligou diváků.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
naheCZ

1:3 (Dostálek - 3x Lafata)

Reagovat
smazaný uživatel

na pravém kraji obrany bude hrát za jablonec Uvíra .... výsledek 1:2 (Lafata, Třešňák)

Reagovat
smazaný uživatel

to sem zvědavej, co s tím ten René udělá...

Reagovat
smazaný uživatel

589 diváků?? to je ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

to i na kladno na druhou ligu chodí víc prej něco kolem 900 lidí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele