16. kolo
13.11.2010 18:20 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:1

Viktoria Plzeň doma nečekaně zaváhala a Liberci připustila body za remízu 1:1. Plzenští se přitom ujali vedení po proměněné penaltě Horvátha, za deset minut ale odpověděl Chorvat Kerič. Náskok Plzně se díky výhře Sparty ztenčil na sedm bodů.

Souboj suverénní Plzně s Libercem nabídl hned několik zajímavých momentů. V prvním poločase to jistě byly tři penaltové zákroky, avšak odpískán byl jediný. Ještě než k těmto sporným okamžikům došlo, vyslal Štajner do první gólovky Keriče a plzeňský brankář musel tasit důležitý zákrok. Viktorka se ujala vedení ve 20. minutě, Gecov trochu neopatrně fauloval Petrželu a Horváth neměl s penaltou žádné problémy - 1:0 pro Plzeň. Toto byl první penaltový okamžik zápasu, který sudí Adam vyhodnotil správně. Domácí branka nabudila a v další šanci nepropálil hradbu těl David Limberský.

Liberec rozhodně nehrál špatně a brzy na vedoucí trefu Plzně zareagoval. Bosančič si nejprve udělal z domácích zadáků slalomové kuželky, avšak gólový byl až centr Váchy a skvělé naběhnutí Keriče - 1:1. Zakrátko mohla Plzeň kopat druhou penaltu, k jasnému prohřešku sice došlo, ale sudí Adam buď neviděl, nebo nechtěl situaci odpískat. Vrbovi svěřenci si vypracovali další obrovskou šanci, Rajtoral potáhl míč a pak naservíroval před prázdnou branku Bakošovi, který ale trestuhodně netrefil. Ke dvěma střelám se dostal i netradiční zakončovatel obránce David Bystroň, k brance to ale nevedlo. Penaltový zákrok číslo tři byl k vidění před koncem prvního poločasu, Štajner byl zezadu jasně atakován, ale Adamova píšťalka byla opět němá.

Také druhý poločas toho nabídl spousty. Kombinace Keriče s Bosančičem byla hodně nebezpečná, Plzeň jí však přečkala. V plejádě šancí pokračoval Petržela, v rychlosti se krásně zbavil protihráčů, ale pak selhal v koncovce. Na druhé straně si neporadil s krásnou přihrávkou Štajner.

Diváci se v žádném případě nenudili, do další gólovky se cpal Rajtoral a Horváthovu parádní střelu zlikvidoval neméně parádním zákrokem Bičík. O dorážku se ještě pokoušel Rezek, ale branku vůbec netrefil. S postupem času se mohl Liberec ujmout vedení, Jiráček jen tak tak zablokoval zakončujícího Petra Papouška, před velezkušeným záložníkem zívala prázdná branka. Poslední šancí zápasu byl přímý kop Horvátha, na který Bičík znovu skvěle zareagoval. V nastaveném čase se také červenalo, Navrátil nedovoleně zastavil Gecova a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Kolář 2x rezek 2x pteržela 1x

Viktorka oléééé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele