27. kolo
07.05.2011 17:20 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 3:1

Pět bodů během závěrečných tří zápasů dělí Plzeň od mistrovského titulu. V sobotu si totiž poradili se Středočechy, kteří začali hrát až v poslední čtvrthodince. Kdyby dnes střelci jen lehce upravili svá mířidla, mohli diváci vidět i dvojnásobný počet branek. Místo toho však viděli dvě žluté karty pro Pavla Horvátha a v Teplicích si nezahraje.

Plzeň začala v tempu, přesto si první šanci vytvořila až díky rychlému protiútoku, na jehož konci parádně přihrával do vápna Jiráček na Bakoše, který ve stoprocentní šanci nechal vyniknout Millera. Ten jeho přízemní střelu ze tří metrů dokázal vyrazit.

V požluceném úvodu se Boleslav k vápnu soupeře dostávala sporadicky a ani v defenzívě neprojevovala ligové kvality. Jiráček zůstal na levém rohu šestnáctky naprosto osamocen a měl tak spoustu času na další přihrávku do malého vápna, kde se ofsajdu vyhnul Kolář a ze dvou kroků nemohl odkrytou branku minout.

Když už se Boleslavští nadechovali k brejku, přihrávka z vápna byla ovšem sražena a Petržela od brankové čáry našel na penaltě Trappa, který z první vysoko přestřelil. Po dvou minutách se už ve Štruncových sadech radovalo. Horváth skvělým pasem dostal za obranu Bakoše, který si zpracoval míč a prudkou ranou ze sedmi metrů rozvlnil síť.

Osm minut po změně stran se do obrovské šance dostal Chramosta, ke kterému se míč odrazil po střele Mendyho. Jenže talentovaný útočník před malým vápnem nejprve trefil Horvátha, poté ho výtečně vychytal Miller a do třetice střílel nad břevno.

V 64. minutě tak Rajtoral chytrou přihrávkou vyřadil obranou řadu a poslal Bakoše samotného na brankáře. Pak si hlasitě žádal balón zpět, Bakoš ho vyslyšel a plzeňský záložník tak po uklizení balónu do prázdné branky slavil svou první trefu před vlastními fanoušky od dubna 2010.

Naději ještě vykřesal Řezníček, který si hravě poradil s Bystroněm a z devatenácti metrů technickým pokusem vymetl pavučinu v bráně Pavlíka. Po dvou minutách pak vystrašil diváky Mendy, který napřáhl z vápna a trefil pomocnou tyč za brankou.

A v další moment znovu střílel Řezníček, tentokrát ze sedmi metrů a právě Bystroň obětavým pádem dokázal jeho pokus zastavit. Rozhodnout tak mohl Jiráček, kterému žákovskou chybou nabídl balón Ščuk, ale západočeský odchovanec svou přízemní střelou zpoza šestnáctky pouze rozezvučel tyč.

Pět minut před koncem zastavil pas Horváth rukou a žlutá karta byla na místě. Kvůli taktickému faulu v šesté minutě, za kterou se před ním už zažlutilo, musel pod sprchy. I k jeho potěšení však Boleslavští už nic výrazného nevymysleli a katastrofální závěr se tak neopakoval.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0-Rezek z pen.

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám, že na penaltu už Rezek nepůjde

Reagovat
Langi

pohár za ligu, ligu za pohár...Bolka to pustí

Reagovat
diastan

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 bych bral ale myslim si taky že to Boleslav pustí

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně těžké zápasy pro Spartu i Plzeň.ale Oba vyhrají, koukněte na kurzy , posychrováno

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jak jinak než 2:1,ale pro hosty!

Reagovat
naheCZ

3:1 (Rajtoral, Petržela, Kolář - Chramosta)

Reagovat
smazaný uživatel

slušná trefa..

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

zase o krok blíž k titulu.. teď už stačí jen vyhrát dva zápasy a je to doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele