21. kolo
18.03.2011 20:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Plzeň roli favorita zvládla

Plzeň zvládla domácí utkání s Českými Budějovicemi a díky Bakošově přímému kopu zvítězila 2:1 Její náskok na druhou Spartu tak čítá již osm bodů, tu ale zítra čeká domácí zápas se zachraňujícím Brnem, jemuž by výhra Plzně mohla pomoci v cestě ven ze sestupových pater.

Nejblíže gólu za první půl hodinu byli hostí. Hudsonův centr se snášel do malého vápna k Nitranskému, nicméně dvacetiletý obránce ve své šanci míč netrefil. Sedm minut na to mohla Viktoria. Bakoš počkal s útokem, na pomezí velkého vápna jej předložil Rezkovi, ten ale v nadějné pozici míč netrefil zrovna ideálně a poslal míč vysoko nad.

I u další nebezpečné akce domácích měl prsty současný reprezentant. Jeho centr se v 39. minutě snesl k Ďurišovi, jenž jej krásně napálil do horního rohu branky, kam se ale Kučera dokázal natáhnout. O čtyři minuty později se ale budějovický brankář už natahoval marně. Po závaru v pokutovém území pálil Jiráček, jeho střela se odrazila právě k Michalu Ďurišovi, jemuž se pomalou střelou podařilo poprvé rozradostnit domácí fanoušky.

Plzeň byla aktivnější i ve druhém poločase. K úvodním ohrožením branky jí dopomohla "zahoření" obou krajů obrany hostí. Nejprve se Rezek prodral přes Laštovku a mířil na zadní tyč, nicméně Kučera se dokázal natáhnout a udržet míč před dobíhajícími plzeňskými nájezdníky. Podobně úspěšný byl i o tři minuty později, kdy znovu zahořelo u Laštovky, ale ani střelec první branky Ďuriš nedokázal míč usměrnit tak, aby budějovickému obránci muselo být natvrdo zvýšeno rozpětí křídel.

Jen málokdo by v tu chvíli čekal, že se za pět minut z branek budou radovat domácí. Po rohovém kopu se míč odrazil k Milanu Nitranskému, jehož tvrdá přízemní rána skončila za Pavlíkovými zády.

Odpověď však ne sebe nechala čekat jen osm minut. Po faulu Grigorije Čirkina dvacet pět metrů před vlastní brankou se Plzeň dostala k zajímavé standardní situaci, s níž nádherně naložil Marek Bakoš, když technickou ránou dokonale přestřelil zeď a poslal míč k levé Kučerově tyči tak, aby se tam brankář hostí nedokázal natáhnout.

Do konce utkání se pak už jen projevovali hosté. Nejprve čtvrt hodiny před koncem chyboval Pavlík, když se nedostal k centru Benáta a dal tak možnost zakončení Stráskému. Jenomže střídající hráč Dynama zamířil vedle. Centr Petra Benáta nadělal velké potíže i o dvě minuty později, tentokrát pálil z voleje Lengyel, nicméně Pavlík se tentokrát vytáhl.

To byla poslední velká paseka ve Štruncových sadech a Plzeň tak počtvrté v řadě neprohrála, zato Budějovice prodloužily čekání na ligovou výhru na sedm utkání.

Autor: Daniel Polách / idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0 Rezek,Kolar

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Ale pro Plzeň to může být svým způsomem dost těžké utkání.

Reagovat
paomara

1 - Rezek 2x

Reagovat
smazaný uživatel

mela by byt 1..tak snad to tak bude..tip 1 ale za tak maly kurs se o nevyplati

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to na remízu,Budějovice budou bránin zuby nehty,bude znát absence Horváta.

Reagovat
diastan

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

plzen do toho,dame brzy gola a oni se otevřou.tim vice otepka nehraje tip 6-0 to bude klouzat po dnešnim dešti.

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

Blahopřání letí do západ Čech!!! Čím dál více je jisté, že Sparta ostrouhá a titul poputuje do Plzně. Když už ztratily primát ve vaření kvalitního piva, tak to aspoň odčiní fotbalovýnm titulem!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele