29. kolo
21.05.2011 17:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:1

Fotbalisté Plzně neponechali nic náhodě a zvládli udělat poslední důležitý krok, který jich dovedl k premiérovému zisku mistrovského titulu. Porazili Ostravu 3:1.

V úvodu utkání se však zdálo, že to domácí nebudou mít vůbec lehké, protože hned první střelou na branku se dostali do vedení hráči Baníku. A to díky vlastnímu gólu domácího Limberského, jenž nešťastně tečoval přímý kop ostravského Lukeše do sítě plzeňského brankáře Pavlíka. Po úvodní brance zápasu se však domácí tým rychle vzpamatoval a před odchodem do šaten dokázal svůj nepříznivý stav otočit.

Vyrovnávací gól přišel ve 25. minutě, kdy Bystroň přihrál Jiráčkovi a ten lehkou střelou dopravil míč do ostravské brány. Útočný tlak trval i v následujících minutách. O šest minut později se mohli z dalšího gólu radovat domácí příznivci, když jejich hráč Bakoš v ofsajdové pozici překonal ostravského brankáře Pietrzkiewicze. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 2:1 pro Plzeň.

Po změně stran si Plzeňští dávali pozor na začátek druhého poločasu a působili jistějším dojmem než v úvodu devadesátiminutovky. I když v této fázi dominovali domácí, tak první šanci v této půli měli hosté díky Petrželovi. Další branky se dočkali svěřenci domácího trenéra Pavla Vrby v 65. minutě, kdy pojistil vítězství svého týmu kapitán Horváth. Zbývající část zápasu se pak už dohrávala a Plzeň díky vítězství 3:1 mohla slavit svůj první titul ve své stoleté historii.

Autor: David Křížka / čtk

Komentáře (12)

Přidat komentář
niflheim

Plzeň

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích 2:0 a BUJARÁ OSLAVA TITULU!!! Baník jí to pustí, určitě nebude chtít aby vyhrála ligu Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Baník jí to pouštět nemusí.....oni Plzeň neporazí ani kdyby chtěli

Reagovat
smazaný uživatel

2 0-Kolar,Sevinsky

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už to snad ukopeme, ne? Ale budou to nervy 2:1 (Kolář, Bakoš : Neves)

Reagovat
Kepy_FCB

v Plzni už jsme hooodně dlouho neprohráli , že to příjde právě není mi nevadí...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
naheCZ

2:0 (Petržela, Rezek)

Reagovat
Veselac

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele