5. kolo
15.08.2010 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 3:0

I po tomto kole se na vedoucí pozici bude vyhřívat plzeňská Viktoria. Západočeši porazili Slovácko díky trefám Horvátha, Rezka a Koláře 3:0 a před druhou Sigmou Olomouc mají dva body náskok. Slovácko je po pěti kolech deváté.

Plzeň začala opravdu dobře a zásluhou Horvátha šla už po deseti minutách do vedení. Klíčová postava celého týmu Plzně nejprve stříleným centrem nepřekonala hostujícího brankáře, ale o chvíli později už se to z volného přímého kopu povedlo - 1:0 pro Plzeň. Domácí byli pochopitelně díky rychle vstřelenému gólu na koni. V 17. minutě mohl zvýšit po přihrávce Rezka Petržela, jenže míč do odkryté branky nepropasíroval. O čtyři minuty později zahrozili také hosté, centr Valenty zakončil v pádu Kordula a Ticháček v brance Plzně předvedl dobrý a především pohotový zákrok. Další nebezpečné pokusy vyslali na plzeňskou branku Szmek a Volešák, ani v jednom z případů neskončil míč v síti.

Před odchodem do šaten měla Plzeň několik velmi dobrých možností navýšit své jednobrankové vedení z desáté minuty. Rada z dobré pozice minul, a totéž platilo i po ráně Petržely. Do třetice všeho dobrého vyslal Kolář Jiráčka, ale ten v samostatném průniku nepřekonal Filipka. Brankář Slovácka se pak činil ještě jednou po tvrdé ráně Rady.

Druhý poločas mohl začít lépe domácí, tedy pouze pokud by vstřelili vyrovnávací branku, což se ale málem stalo. Volešák našel Valentu ale Ticháček v domácí svatyni brance zabránil. Plzeň pak hru kontrolovala a v 58. minutě zvýšila na 2:0. Rychlý brejk Petžely s Kolářem zakončil Jan Rezek. Za chvíli Plzeň přidala další branku, tentokráte přihrával Rezek a skóroval Kolář - 3:0. Brankový rozdíl mohl být ještě vyšší, jinak výtečný Filipko chyboval a vše za něj musel hasit Mezlík. V samotném závěru neuspěl ani Žůrek, takže Viktorka vyhrála pohodlně 3:0 a je stále v čele Gambrinus ligy.

Autor: Ondřej Linhart / ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
twl

Plzeň si teď musí vylepšovat skoré.....takže musíme vyhrát 3:0 jako proti hradci...... a spartu porazit 1:0 a postarat se o to aby řepku zase vyloučily

Reagovat
twl

twl tak to čumím honza rezek je nej střelec :D

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen je naslapana..obe muzstva daji gol nebo 3 a vice gol...mohlo by to byt 3:2 2:1..ale Slovacko muze uhrat i bod..tezky zapas na tip

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 2

Reagovat
vanGomm

tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2, ať to skóre stojí za to... ale určitě jednička, Plzeň vyhraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň skvěle porazil Slovácko 3:0 fakt pěknej zápas, doufam že porazíme Spartu, nebo aspoň plichtu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele