28. kolo
13.05.2011 20:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - Bohemians 1905 2:0

Stejně jako před týdnem i tentokrát dokázali sparťanští fotbalisté uspět v páteční předehrávce na domácím hřišti a opět tak budou čekat na zaváhání lídra z Plzně. Sparta porazila Bohemians 1905 po gólech Sionka a Pekharta z úvodu utkání 2:0.

Velká chuť do hry a snaha udělat vše pro to, aby šance na titul neskončila již v tomto kole, byla na domácích hráčích vidět od prvních minut. Již v té druhé vysunul tvůrce hry Matějovský Kweukeho, ten však nepřesnou střelou ještě nedostal svůj tým do vedení. To se povedlo až o pár minut později Sionkovi, který úvodní tlak Sparty zúročil po Kweukeho přihrávce, když překonal hostujícího brankáře Sňozíka - 1:0.

Ve dvanácté minutě to bylo již 2:0 pro domácí. Aktivní Kweuke tentokrát našel na levé straně pokutového území volného Pekharta, který za Sňozíkova záda zakončil také přesně. Domácí se s dvougólovým využitím svého úvodního tlaku spokojili a hosté se tak po drsném budíčku mohli konečně dostat do hry. K větší příležitosti se ovšem přes výborně pracující defenzivu Sparty ne a ne dostat, do náznaků šancí se dokázal probojovat pouze střelec Škoda.

Další rána pro hosty z Vršovic přišla před přestávkou. Jak strávit na hřišti co nejméně času totiž předvedl Aziz Ibragimov. Účastník lednového mistrovství Asie nejprve vystřídal Sedláčka, aby vzápětí v rozmezí jedné minuty uviděl dvě žluté karty po zákrocích na Kušníra a Brabce.

Ve druhém poločase nejprve správně nebyl kvůli postavení mimo hru uznán gól Hartigovi, na druhé straně naopak mohli využít přesilovku domácí po Vackově příležitosti. Sňozík však v tomto případě hosty zachránil.

Převaha jednoho muže v poli dávala hře jasný směr a vršovičtí tak neměli mnoho šancí jak vyzrát na kompaktní a důsledně hrající letenskou obranu. Sparta diktovala tempo hry, zatímco hosté se snažili zabránit dalším brankám ve vlastní síti a hrozit z rychlých brejků.

Domácí ještě mohli své vedení zvýraznit, ovšem ani Podaný, ani střídající Krejčí již třetí gól nepřidali. I tak se ale sparťané mohou radovat ze tří bodů a minimálně do zítřejšího utkání Plzně v Teplicích stáhli náskok vedoucího týmu na pouhý bod.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0-Kweuke

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 2xKweuke

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 goly Kerič,Kweuke

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
goodbay

Come on Sparta!!!

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

Cum on you, Sparta!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka jede jako za mlada doufám že hodně potrápěj..

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš dobrej blázen sám tomu nevěříš

Reagovat
diastan

Reagovat
naheCZ

1:1 (Pekhart - Škoda)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele