8. kolo
10.09.2010 18:15 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Baník Ostrava 4:1

Pátá prohra v řadě zařizuje Baníku jistotu sestupové příčky, v lepším případě totiž po osmi kolech zůstane na svém 15. místě. Naopak Liberec svou první domácí výhrou opouští pozici nejhoršího týmu před vlastními diváky a v tabulce se do zítřka posunuje do horní poloviny tabulky.

První půle překvapila aktivním vstupem a zaujala obratem domácích hráčů. Ti si dvě branky vysloužili díky tomu, že je rychlá branka nesrazila a svého soupeře v průběhu poločasu přehráli. Ve druhém poločasu padl rozhodující gól hned z druhého útoku domácích, bylo rozhodnuto. Nudný fotbal už žádný tlak tápajícího Baníku nepřinesl, naopak Papoušek přímým kopem ještě zvýšil rozdíl.

Reprezentační přestávka neměla na nástup týmů vliv, žádná opatrnost a vyčkávání. Když se první slibná standardka domácím nepovedla, vyučovali hosté. Lukešův přímý kop směřoval na Šmejkala, který hlavičkou s pomocí Fleišmanovy teče dopravil míč za zkamenělého Bičíka.

Ještě v úvodní čtvrthodince mohl zvýšit Neuwirth, který si naběhl před malé vápno na centr z rohového kopu. Nikým netísněn nedokázal zamířit mezi tři tyče. A tak se v osmnácté minutě začínalo od znovu. Bosančič volil místo střely zpoza vápna přihrávku do šestnáctky na Keriče, který se dostal k míči i po své zablokované střele a napodruhé už přízemní střelou Baránka pokořil.

Rychlý zvrat odmítl dokonat Bosančič, který po rychlém přechodu střílel z hranice pokutového území přes obránce technicky vedle vzdálenější tyče. O poznání nebezpečnější střelu měl na svědomí Štajner. Ten z třiadvaceti metrů pálil pohotově a Baránek musel vyrážet do bezpečí.

Bezzubí hráči Baníku prakticky jen čekali na inkasovaný gól. A šest minut před koncem první půle se dočkali. Gecov vystřelil z šestnácti metrů, Neves nešťastně tečoval a Nezmar na zadní tyči nasměroval míč do odkryté branky.

A závěr prvního poločasu liberečtí zopakovali k radosti severočeských fanoušků i v naprostém úvodu druhé půle. Odražený míč před vápnem zastavil Gecov, po jeho špatném zpracování se s trochou štěstěny dostal k balonu Fleišman, a ten přízemní střelou bez přípravy zamířil přesně k bližší tyči - 3:1.

Po dalších dvou minutách nabídla hostující obrana výtečnou pozici pro Bosančiče, který z pár metrů rozvlnil síť pouze z vnější strany. I Baník se mohl prosadit brzy po přestávce, ale po rohovém kopu zaskočil na brankové čáře Bičíka Vácha, který tak zachránil svůj tým před gólovou hlavičkou Nevese.

Jenže prvních deset minut po změně stran zůstalo osamocených. Ostravští fotbalisté nebyli schopni vrátit se do zápasu, Severočechům zase dvoubrankový náskok samozřejmě stačil. Až v 83. minutě centroval na zadní tyč Štajner a Vulin k překvapení všech nedokázal prázdnou branku trefit. Na druhé straně zase náznak šance zazdil Šenkeřík a v pádu hodně minul.

Když už se zdálo, že se diváci dalšího gólu od 47. minuty nedočkají, přišla druhá minuta nastavení a faul na Gerbe Selassieho. K přímému kopu se postavil Papoušek a po prazvláštní trajektorii letu míče musel Baránek vytahovat míč ze sítě po čtvrté. Liberec tak dokonal výborný zvrat celého utkání v posledních vteřinách.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pevne verim ze Banik zabere a zvitezi. 2krat nedal po sobe gol..cili to vidim na vysledek 0:1 pro hosty

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec se probere a zvítězí

Reagovat
Kepy_FCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

moc velká kanonáda nebude... 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jak to tak vidim tak v ostrave nechcou prijit v pristi sezone o derby se zbrojovkou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele