9. kolo
20.09.2010 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Wilfried zařídil gólem v samotném závěru Spartě vítězství

Slávisty dnes zasáhla další těžká rána. V derby se Spartou dlouhou dobu vedli, po změně stran ale dvakrát inkasovali a opět zůstali bez bodů.

Zatímco hostující trenér Jozef Chovanec nesáhl k žádným nečekaným změnám v základní sestavě, to jeho protějšek Karel Jarolím hned na úvod překvapil. Na hrot totiž postavil neznámého mladíka Pavla Vyhnala. Ten se i přes nulové ligové zkušenosti ale uvedl v solidném světle.

Zhruba po deseti minutách hry přišla první gólová příležitost tohoto prestižního duelu. Míč propadl v chumlu hráčů k Milan Černému, který okamžitě pálil, vybojoval ale jen roh. O malou chvíli později se pozornost diváků přesunula na druhou stranu hřiště. Do vápna poslal nebezpečný centr Pamič, nabíhajícímu Sionkovi ovšem chyběl asi krok, aby ideálně zakončil. Takto ve skluzu poslal míč jen do autu.

Ve 14. minutě měla Sparta výbornou šanci. Na Kadlecův pozemní centr si nabíhal aktivní Sionko, míč před ním však sobecky vzal Wilfried a jeho střela z těžké pozice byla nakonec zblokována. Poté již přišla první branka utkání. Jarolímův centr z přímého kopu prodloužil hlavou za sebe Koubský a u pravé tyče Blažkovy brány zakončoval přesně jeho stoperský parťák Petr Trapp.

Nejblíže vyrovnání byla v první půli Sparta v 34. minutě. Wilfried popotáhnul míč středem hřiště a zhruba ze dvaceti metrů nebezpečně vypálil. Jeho pozemní rána nakonec proletěla těsně okolo tyčky.

Ve 48. minutě se odehrály před slávistickou bránou velké zmatky, Letenští toho ale nijak využít nedokázali. Domácí hráli ve velkém klidu a dlouhou dobu Spartě nic nedovolili. I přesto ale přišlo v 64. minutě vyrovnání. Také svěřenci trenéra Chovance dokázali vytěžit branku po standardní situaci. Na centr Vacka si naskočil Kucka, hlavičkoval do strany, kde se míče zmocnil Václav Kadlec a poslal jej za záda Vaniaka.

Po sedmdesáti minutách hry předvedl nezvyklou chybu zkušený Tomáš Řepka. Poté, co se domníval, že již balón přešel celým objemem autovou čáru, totiž přestal hrát, čímž umožnil Milanu Černému postupovat na gólmana Blažka. Slavistický záložník ale na místo střely zvolil přihrávku a z hranice šestnáctky zakončoval nakonec Vyhnal, technickým pokusem však ani netrefil území tří tyčí.

Velké emoce vzplály na hřišti v 78. minutě. Milan Černý se snažil vydolovat míč, i když jej už měl pod kontrolou Blažek, což se pochopitelně hostujícím zadákům vůbec nelíbilo a následovala strkanice. V předposlední minutě základní hrací doby rozhodla Sparta o svém vítězství. Po centru Podaného z levé strany hlavičkoval nechytatelně pod břevno Bony Wilfried. Na nepříznivý stav už Slavia odpovědět nedokázala.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cirkus eden ! Sparta vyhraje 2:0 Sionko , Bony

Reagovat
twl

Těžký no nejdřív zhodnotím sopisky Sparta:Blažek,Zítka,,Řepka,BRabec,Hoheneder,,sionko ,kušnír,žofčák,Vachoušek,lačný Vyhodit!do jednoho sice je to nejlepší klub v česku ale je zbytečné kupovat a dávat jim tak velké peníze na české poměry!!zbytečnééé!Přestupovou politiku sparta má udělanou Blbě tady všichni říkáj jak všechno musíme bejt postavený na stáří prej skušenost neřekl bych Podívejte se třeba na Arsenal práce s mladýma nemyslím teď konto atd světlá vyjímka ve spartě je podle mě Bony,a Vašek kadlec kdyby celej tým byly jako oni tak mají na ligu mistrů v pohodě a dostanou se tam taky v pohodě!než kupovat nějaký dědky kteří nemaj motivaci!!a dostávaj peníze kuli nějakým zkušenostem a umí hovno koukni te se třeba na plzenskýho Horváta nešel do plzně kuli peněžum tam dostal málo ale umí alespoň hrát a tyhle to neumía co se týká Slavie ta je na odpis celá pro mě plyne plychta!

Reagovat
smazaný uživatel

Rikaji mi magore

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý?

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

viděl bych to na nudnou plichtu, ale pokud sejmem ty rudochy tak budu jedině rád

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 acs4ever

Reagovat
Losinho

8:0 Smrt Spartě

Reagovat
vanGomm

Sparta byla v loňské sezoně králem remíz.Teď se koukám na remízy trochu zasekla.Což se dalo přece jen matematicky předpokládat,že si od nich na čas odpočine.Stejně tam na remízu spadne to je teď jen otázkou času a mohlo by to klidně zrovna přijít v Edenu.

Reagovat
smazaný uživatel

derby prazskych "S"..bude delba bodu

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro slavii

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady neni co řešit ty teploušové z edenu dostanou pořádnej náklep , a kdo jim fandí je buzna

Reagovat
irik

Reagovat
irik

Pražská Sparta zvítězí o dva góly .

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 SKS 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

ložená dvojka.....vypleníme ten cirkus

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

ACS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kurna za spartu bude hrat zase podany newite odkud je,sem hi este nevidel hrat

Reagovat
Mr.Mike

3:1 pro Spartu.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, takže hodnocení

Vaniak - 4

Čelůstka - 5

Koubský - 7

Trapp - 6

Hubáček - 5

M.Černý - 7

Kisel - 5

Jarolím - 6

Koreš - 5

J.Černý - 5

Vyhnal - 6

Ragued - 1

Hora - 5

Janda - 4

Reagovat
Mr.Mike

Tři body jsou hlavní,

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší vtip dne : Slávisti , derby je naše

Reagovat
smazaný uživatel

ssparta super ide sa dalej....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele