3. kolo
31.07.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:0

Fotbalisté Slavie Praha poprvé v letošní sezoně vyhráli, ve šlágru kola porazili díky jediné brance Stanislava Vlčka Mladou Boleslav 1:0. Sešívaní ale mohli vyhrát výraznějším rozdílem, v zápase však zahodili několik obrovských příležitostí.

Sešívaní mohli jít poměrně brzy do vedení, hostující obránce Rolko vyrobil obrovskou chybu, ovšem z té slávisté vytěžili jen rohový kop, ze kterého následně nic nebylo. Šanci měli i hosté, kombinaci Sedláčka a Chramosty zakončil druhý jmenovaný střelou vedle branky. O něco podobného, jako se povedlo Giovanni van Bronckhorstovi na mistrovství světa v dresu Oranjes, se pokoušel David Hubáček, z dálky ale vypálil přesně do náruče připraveného Millera. Brankář Mladé Boleslav musel zasahovat i po individuální akci Milana Černého, ten se zbavil několika protihráčů a z hranice šestnáctky zamířil přesně do rukavic mladoboleslavského brankáře.

Živo bylo i před brankou Slavie, Kalina byl naštěstí pro domácí včas odstaven. Hra nahoru dolů pokračovala. Důrazný Hora vybojoval pro Slavii rohový kop. Ten byl vzápětí hodně nebezpečný, nenašel se však nikdo, kdo by míč usměrnil do odkryté hostující svatyně. Ve 42. minutě hosté odvrátili velmi dobrý centr na Ondřeje Čelůstku. Talentovaný fotbalista Slavie byl i u další šance, poté co Jaroslav Černý dostal "moře" prostoru ke střele vypálil, jenže střela byla zablokována a z druhé vlny hodně přestřelil právě zmiňovaný Čelůstka. První poločas tedy skončil 0:0.

Rovněž druhý poločas nabídl spoustu zajímavých okamžiků. Ten první měla na svědomí Mladá Boleslav. Dobře zahraná standardní situace málem skončila ve slávistické síti, stačilo jen, aby Chramosta usměrnil míč mezi tři tyče. Slávisté výrazněji ožili po příchodu Stanislava Vlčka. Jaroslav Černý mu adresoval vynikající přihrávku, Vlček s ní ale naložil bídně. Na druhé straně mohl přijít trest. Chramosta se řítil na Vaniaka úplně sám, v žádném případě se nejednalo o ofsajd, ale stejně jako předtím Vlček svojí šanci zahodil.

Čtvrthodiny před koncem utkání se přeci jenom změnilo skóre. Střídající Stanislav Vlček usměrnil s trochou štěstí do branky Kiselův centr a Slavia vedla doma v Edenu 1:0. Úvodní gól odstartoval přehlídku obrovských příležitostí Slavie. Tu první měl na kopačce Karol Kisel, ale Miller jeho střelu chytil. Následně se ocitl sám před Vaniakem Stanislav Vlček, s tutovkou naložil bídně. Svojí premiérovou trefu mohl zaznamenat Zákostelský, ten si dobře naběhl na rohový kop, jenže minul branku. V samotném závěru spálili stoprocentní tutovky Milan Černý a Karol Kisel a i díky tomu vyhrála Slavie "jen" 1:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (J.Černý,Hora)

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Kisel, Vlček - Kulič)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ( Hora, Sylvestre, Bulut)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
milan78

vlček dá ještě jednu branku a prodají ho do číny za vagón rýže

Reagovat
niflheim

Osobně bych Slávisty za ty šance pěkně zdupal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele