15. kolo
05.11.2010 20:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sešívané trápení pokračuje, Eden vyloupilo jejich béčko: Slavia – Jablonec 0:3

Naprosto nezáživný duel plný taktických a technických chyb rozhodly tři hlavičky hostujících hráčů. Svou skvělou formu potvrdil další brankou bývalý útočník Slavie Tomáš Pekhart, trefil se i další bývalý hráč s hvězdou na srdci Petr Zábojník. Slavia se při případných výhrách soupeřů ze dna tabulky může znovu dostat až na poslední místo ligové tabulky.

Sešívaní přitom nezačali špatně a za prvních pětadvacet minut nepustili Jablonec do vážnější šance. Po šesti minutách přišly první dvě povedené slávistické akce. Nejprve pálil po hezké kombinaci ve středu pole Kisel vysoko nad branku, hned v zápětí pak nestačila Korešovi, stojícím na zadní tyči, ani fantastická Horova přihrávka a vyložená pozice, blonďatý záložník trefil dobíhajícího spoluhráče Kisela.

Slávisté pokračovali v zahazování šancí o dvacet minut později, a to i přesto, že ofenzivně laděný Jablonec od začátku ukazoval, že si do Edenu přijel pro tři body. Kisel s Korešem se snažili, jenže když se nedaří, tak se nedaří... Slovenský nejlepší střelec Slavie v letošním ročníku se dokázal probít k odraženému míči, jenže do rány mu úspěšně skočil obětavý Jablonský, mimochodem další bývalý hráč Slavie, a zblokoval ji na roh. Z něj vyplynula další šance, brankář Špit, který zase pro změnu prošel Spartou, neudržel poměrně snadný míč a dal tak hned dvě šance Korešovi, ten ale neměl svůj den.

A tak logicky přišel trest, a to hned dvojitý. Z pravé strany odcentroval Piták, také dříve působící ve Slavii, na přesný pas si bez povšimnutí domácích obránců naskočil kanonýr Pekhart a poprvé rozesmutnil fanoušky, kterým ještě nedávno sám tleskal. A o osm minut později, v šestatřicáté minutě, přišla téměř identická situace a druhý gól v síti bezmocného Zlámala. Pár rozdílů mezi oběma góly by se však přece jen našlo, centr přišel tentokrát z levé strany od Kovaříka, asi není nutné dodávat, že do Jablonce přišel z klubu působícího v Synot Tip Aréně, a hlavičkoval druhý z dvojice útočníků, David Lafata.

A Lafata se mohl radovat ještě jednou, do jeho první rány však skočil Janda, dorážku lapil brankář Zlámal. Slavia se v první půli zmohla už jen na jednu odpověď, Kiselova dělovka z voleje sice Špita protáhla, ovšem to je všechno.

Jablonec ve druhém dějství nepolevil, Zlámal si nemohl odpočinout, protože jeho obránci rozhodně nepracovali tak, jak měli. Pekhart tentokrát ve velké příležitosti selhal, Zlámal si připsal výborný zákrok. Hned v zápětí se mohl radovat také Piták, ovšem jeho chytrý lob skončil nad brankou.

Slavia byla bezmocná, o jedinou vážnější akci se postaral Belaid, jeho rána byla ale jak slabá, tak nepřesná. Proč by tedy Jablonec definitivně nerozhodl, když mu k tomu domácí tolik pomáhali? Na další centr, tentokrát ze středu hřiště po volném přímém kopu, si naskočil Petr Zábojník a srazil svého bývalého zaměstnavatele ještě více do kolen, pokud to ještě jde.

Slávisté nakonec dostali míč do branky, gól však pro ofsajd neplatil. Situace vypadala velmi komicky, protože Belaid mohl skórovat do prázdné branky, jenže střela mu nesedla, takže míč musel dorazit v ofsajdu stojící Milan Černý. Pochvalu si za tuto situaci zaslouží pomezní rozhodčí, ofsajd skutečně byl.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
Carlos Juan Pablo

0:1

Reagovat
Losinho

3:1 (Hora, Míňa Černý, Kisel - Pekhart)

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Losiinho: řikáš 3:1 a měl jsi tam 4 střelce ze slavie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele