30. kolo
28.05.2011 17:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 2:1

Sigma Olomouc dvěma góly Petra otočila nepříznivě se vyvíjející duel s novým mistrem z Plzně a s letošní sezonou se tak loučí tříbodovým úspěchem na čtvrtém místě. Plzni už v posledním kole o nic nešlo a bylo to vidět, i přes zaslouženou porážku však Viktoria skončila o bod před Spartou a raduje se z titulu.

Domácí do zápasu nastoupili se třemi útočníky a s jasným cílem svého soupeře přehrát fotbalem, a to se jim po většinu času i dařilo. První gólovou příležitost měl hned ve čtvrté minutě Pavel Šultes, který si počkal na zpětnou přihrávku Ordoše, ve vyložené pozici však trefil jen stojícího obránce. V osmé minutě pálil z hranice pokutového území Ordoš, jeho ráně však scházela jak přesnost, tak razance.

Územní převaha Olomouce však přinesla rychlý protiútok Plzně, která se ve dvanácté minutě dostala do vedení. Po pravé straně se prohnal okolo domácí obrany Fillo a jeho pobídku před branku si ve skluzu do vlastní brány nešťastné srazil Radim Kučera. Odpovědět okamžitě mohl Schulmeister, jeho dělovku ale Pavlík nadvakrát ztlumil v rukavicích.

V sedmadvacáté minutě si na Janotkův centr naskočil Rossi, jeho dobrá hlavička by byla nad síly gólmana Pavlíka, jenže branku těsně přeletěla. O dvě minuty později měli své šance Šultes a Ordoš, v prvním případě ale Pavlíka zaskočil obránce Brezinský, v tom druhém zase Ordoš netrefil branku.

Sedm minut před odchodem do kabin se sám před hostující brankou zjevil Šultes, na poslední chvíli k němu však přispěchal Limberský a znemožnil útočníkovi Sigmy přesně zakončit. Do prvního dějství se vešla ještě krásná hlavička Ordoše, tu ale Pavlík konečky prstů vytěsnil mezi tři tyče.

Stejně si Pavlík vedl i těsně po přestávce proti bombě Janotky, z následného rohového kopu kroutil míč přímo do branky Petr, gólman Viktorky byl připraven. Po hodině hry přišla snad největší šance celého zápasu, Šultesovu dělovku Pavlík jen vyrazil před sebe, dobíhající Petr ovšem odkrytou branku netrefil.

O tři minuty později již se tentýž hráč dočkal zasloužené branky, Petr si naběhl na dlouhý míč Janotky, posunul si ho do středu na a levačkou vymetl pavučinky ze šibenice Pavlíkovy svatyně. Ozdoba fotbalu! Sigmu vyrovnávací gól nakopl k ještě většímu tlaku, Petr čekal na Přikrylův centr sám před bránou, naneštěstí pro domácí na něj ale nedosáhl.

V sedmdesáté druhé minutě už domácí vedli, na pravé straně se nádherně uvolnil Šultes, ideálním centrem našel přesně hlavu Petra a ten bez větších problémů zavěsil. Sám tak zařídil vítězství Sigmy v posledním ligovém kole nad mistrem z Plzně, vítěznou radost to však Západočechům vzít nemůže.

Autor: Michal Hruška / idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 3-Sultes,-Kolar,Petrzela,Rajtoral

Reagovat
vanGomm

Plzeň slavila titul a může se stát,že i Olomouc bude ve středu také slavit.Pokud to tak dopadne tipnul bych na toto utkání X.

Reagovat
ronaldik

Vždycky, když jsem byl na Sigmě, tak Sigma vyhrála a doufám, že to tak bude i tentokrát... SIGMAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas může dopadnout jakkoliv... "ožralý" plzeňáci proti sklamaným pohárovým olomoučákům... ale když jsi napsal tenhle příspěvek, je mi to hned jasný ... 2:1

Reagovat
naheCZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele